ماهان شبکه ایرانیان

زنانی که با قلمشان جاودانه شدند؛ دِیزی اشفورد

لامارتین، شاعر و نویسنده‌ی فرانسوی می‌گوید: «منشاء هر کار بزرگی زن است، زن کتابی است که جز به مهر و محبت خوانده نمی‌شود»

لامارتین، شاعر و نویسنده‌ی فرانسوی می‌گوید: «منشاء هر کار بزرگی زن است، زن کتابی است که جز به مهر و محبت خوانده نمی‌شود». زنان همواره در جهان در عرصه‌های مختلف فعال بوده‌اند و خصوصا در ترویج و پیشرفت فرهنگ، هنر، ادبیات و علم، نقش به‌سزایی داشته‌اند. زنان، بخش جدایی‌ناپذیر ادبیات هستند و نمی‌توان نقش آن‌ها را در ادبیات نادیده گرفت. مصطفی مستور در این‌باره در کتاب «استخوان خوک و دست‌های جذامی» می‌نویسد: «اگه زنی در کار نباشه، عشقی هم در کار نیست. شکسپیر و حافظ و رومئو وژولیت و شیرین و فرهاد ول معطل‌اند. اگه روزی زن‌ها بخواند از این جا برند، تقریبا همه‌ی ادبیات و سینما و هنر دنیا رو با خودشون باید ببرند».

بنیتا هر هفته به بررسی زندگینامه و معرفی آثار زنان شاعر و نویسنده می‌پردازد. در این قسمت، به بهانه‌ی زادروز دِیزی اشفورد، نویسنده‌ی انگلیسی، نگاهی به زندگی و آثار این بانوی نویسنده خواهیم داشت.

نویسنده‌ی کوچک

دیزی اشفورد

دیزی اشفورد نویسنده‌ای بود که اولین اثرش در سنین کودکی‌اش منتشر شد. نام کامل او «مارگارت مری اشفورد» است و پس از ازدواج، دِوِلین نام گرفت. این نویسنده در 7 آوریل 1881 متولد شد.

اولین اثر منتشر شده‌ی او با نام «ملاقات کنندگان جوان»، رمان کوتاهی بود که در سن نه سالگی نوشته بود و در سال 1919 به چاپ رسید. دِیزی در آن زمان حتی به دیکته و هجی کلمات هم مسلط نبود و غلط‌های املایی فراوانی در رمان او دیده می‌شد.

این نویسنده‌ی کم سن و سال در کنار خواهران کوچکترش ماریا ورونیکا و آنجلا مری در خانه درس می‌خواند. او در سن چهار سالگی هم داستانی در ذهن پروراند اما چون نوشتن بلد نبود، از پدرش خواست که داستان را برایش بنویسد. او داستان‌های بسیاری نوشت که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به نمایشنامه‌ای به نام «جرم یک زن» و یک رمان کوتاه دیگر به نام «دختر مرد جلاد» اشاره کرد. دِیزی بهترین اثر خود از میان آثار نام برده را «دختر مرد جلاد» می‌داند.
این نویسنده در دوران نوجوانی نوشتن را به کلی متوقف کرد. در سنین جوانی در لندن به عنوان منشی مشغول به کار شد. از دیگر فعالیت‌های او کمک در جبهه‌های جنگ جهانی اول بود. پس از انتشار اولین رمان کوتاهش در سال 1919، داستان‌های دیگری نیز از او در سال 1920 منتشر شد. برخی منتقدان ادبی نوشته‌های اشفورد را از نظر غنا، همتراز با نویسندگان مشهور دنیا می‌دانند.   

ادموند ویلسون، نویسنده و منتقد آمریکایی، رمان کوتاه «ملاقات کنندگان جوان» را همتراز با رمان «این طرف از بهشت» نوشته‌ی اسکات فیتزجرالد می‌داند. دِیزی سرانجام در 15 ژانویه 1972 درگذشت. هویت او به عنوان نویسنده‌ی «ملاقات کنندگان جوان» پس از مرگش شناخته شد.

می‌توانید «زنانی که با قلمشان جاودانه شدند؛ جنیفر وِینر» را نیز بخوانید.

گردآوری و تجمه: زهرا محمدی

منابع: Geni، Oxford Dictionary of National Biography، encyclopedia


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان