ماهان شبکه ایرانیان

معاون شهردار تهران تاکید کرد:

هزینه‌کرد ۸۰۰ میلیون تومانی برای تهیه اسناد پشتیبان برنامه سوم توسعه

معاون شهردار تهران از هزینه‌کرد ۸۰۰ میلیون تومانی برای تهیه اسناد پشتیبان برنامه سوم توسعه شهر تهران خبر داد.

هزینه‌کرد 800 میلیون تومانی برای تهیه اسناد پشتیبان برنامه سوم توسعه

به گزارش ایسنا حجت‌الله میرزایی در تشریح ویژگی‌های برنامه‌ پنج ساله سوم شهرداری تهران گفت: فرآیند تدوین برنامه از مهرماه سال گذشته یعنی زمانی که شورا، شهرداری را ملزم به تهیه گزارش تغییر و تحول تهران کرد، آغاز شد. در حقیقت این گزارش نقطه شروع برنامه سوم توسعه شهر تهران شد تا تصویر روشنی از شهرداری در پیش چشم مدیران شهری قرار دهد.

وی افزود: تراکم نیروی انسانی، بدهی‌های بزرگ و همچنین تعهدات بزرگ 35 هزار میلیارد تومانی شناسایی شد و وضعیت عملکردی شهرداری در نقطه شروع به کار شورای پنجم مشخص شد. بخش مهمی از برنامه سوم تحلیل عوامل وضع موجود و همچنین ترسیم مسیر وضع مطلوب بوده است.

وی ادامه داد: 40 کار مطالعاتی مفصل در 9 ماه انجام شد که تاکنون 15 کار مطالعاتی به چاپ رسیده و مابقی نیز در مرحله چاپ و انتشار است که اسناد این مطالعات در سایت برنامه بارگذاری خواهد شد. در تدوین برنامه از کارشناسان شورا و شهرداری و همچنین متخصصان و کارشنان بیرون شهرداری و شورا کمک گرفته شد. احکام قانونی مورد نیاز برای ارائه به شورا مد نظر قرار گرفته و در یک کار مشارکتی چند وجهی، این لایحه در 10 فصل تخصصی و یک فصل راهبری و پایش برنامه تدوین شده است.

معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران در تشریح ویژگی‌های برنامه پنج ساله سوم گفت: این برنامه یک برنامه هسته‌ای است یعنی از حیث بررسی و تحلیل وضع موجود جامعیت بسیاری دارد و متمرکز بر حوزه‌های اصلی راهبردی مصوب شورای شهر تهران است.

وی افزود: شورا از اسفندماه سال گذشته مصوبه‌ای ابلاغ کرد که در آن 7 زمینه اصلی برای تدوین برنامه شامل کاهش آلودگی‌های زیست محیطی، کاهش ترافیک، کاهش نابرابری‌های فضایی، کاهش آسیب‌های اجتماعی، صیانت از باغ‌ها و بافت‌های تاریخی، بازسازی مالیه شهری و بهبود حکمروایی شهری و هوشمندسازی در آن مد نظر قرار گرفته است.

میرزایی با تاکید بر اینکه بهبود حکمروایی شهری یکی از وجه تمایزهای برنامه 5 ساله سوم توسعه است افزود: شهرداری همه رفتارها و پروژه‌های امتیازآور را باید تا پایان برنامه سوم به صورت شفاف در معرض دید شهروندان قرار دهد. پیش‌بینی‌های چند گانه‌ای برای مشارکت شهروندان در اداره امور شهر در این برنامه مد نظر قرار گرفته است.

وی ادامه داد: نیمی از 91 حکم پیشنهادی برنامه به اصلاح ساختار سیستم‌های شهرداری تهران اختصاص پیدا کرده به شکلی که در این برنامه برنامه‌ریزان به همان میزان که شهر برای آن‌ها مهم است، اصلاح ساختار شهرداری نیز مورد توجه آنان قرار گرفته است.

معاون شهردار تهران تاکید کرد: ما سند برنامه را در معرض ارزیابی همه صاحب نظران و کارشناسان قرار می‌دهیم و به استقبال نقدها و کارشناسی‌های آن‌ها خواهیم رفت.

وی در حوزه ایمنی و امنیت و آنچه که در برنامه پنج ساله سوم مد نظر قرار گرفته شده است گفت: آتش‌سوزی، زلزله، سیل، نشست‌ها و فروریزش‌ها در شهر تهران به عنوان حوادث شهری در نظر گرفته شده و 10 حکم از این برنامه به این حوزه اختصاص پیدا کرده است. قطعا تجهیز سازمان آتش‌نشانی و سازمان مدیریت بحران شهر تهران در برنامه 5 ساله سوم پیش‌بینی شده است. در حوزه مقابله با آلودگی هوا ملزم شدن خودروهای شهرداری تهران به دریافت معاینه فنی، نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و موارد متعددی در برنامه پیش‌بینی شده است.

میرزایی تاکید کرد: در فعالیت اصلی برای مدیریت منابع مالی پیشنهاد داده شده است که افزایش درآمدها در نظر گرفته شود و برای کاهش هزینه‌ها نیز برنامه‌هایی پیش‌بینی شده است. در حال حاضر تقاضا برای ساخت و ساز و صدور پروانه در شهر تهران کاهش پیدا کرده لذا شهرداری ناچار است که به سمت جایگزین کردن درآمدهای پایدار حرکت کند. همچنین از محل جذب سرمایه‌گذاری خصوصی و مشارکت بخش خصوصی نیز منابع درآمدی برای شهرداری تهران در برنامه سوم پیش‌بینی شده است.

معاون شهردار تهران در پاسخ به سوالی درخصوص کاهش احکام برنامه 5 ساله سوم توسط شهردار تهران گفت:‌ در 4 روز تعطیلی ایام عزاداری امام حسین (ع) جلسات با حضور شهردار و ریاست شورای اسلامی شهر تهران و معاونان شهردار تشکیل شد و در فرآیندی مشارکتی تک تک احکام این برنامه بازخوانی شد و بخشی از 185 حکمی که کمیسیون‌ها و معاونت‌ها پیشنهاد داده بودند که بیشتر به صورت پروژه‌ها یا وظایف ذاتی شهرداری تهران بود و لزومی به ذکر آن‌ها نبود در این جلسات حذف شد. قطعا 185 حکم بسیار زیاد بود و نیاز نبود که این احکام در برنامه ذکر شوند. همچنین متنی به عنوان مقدمه نوشته شده بود تا با امضای شهردار تهران در ابتدای این برنامه ذکر شوند که شهردار تهران این حق را داشت که متن مورد نظر خود را جایگزین کند که جایگزینی این متن کمی زمان بر شد اما مطلقا هیچ تغییری در محتوای برنامه توسط شهردار و هیچ فرد دیگری ایجاد نشده است. این مقدمه در حال حاضر با همکاری شهردار تهران ویرایش و در ابتدای برنامه درج شده است.

وی درخصوص آنچه که در این برنامه در حوزه مقابله با آسیب‌های اجتماعی پیش‌بینی شده است گفت: چه کسانی مستقیم و یا افرادی که به واسطه تحت تاثیر آسیب‌های اجتماعی هستند در این برنامه به طور جد مد نظر قرار گرفته‌اند و پیش‌بینی شده شهرداری تهران از تمام ظرفیت‌های خود بهره بگیرد و مداوم این آسیب‌ها را در سطح شهر تهران پایش کند.

وی درباره ضمانت‌های اجرایی برنامه 5 ساله سوم گفت: آنچه که در احکام قانونی و ضمانت‌های اجتماعی آمده است می‌تواند ضمانت اجرایی این برنامه باشد. شورای شهر موظف است به صورت دائم بر چگونگی عملکرد، نظارت داشته باشد و آنچه که در احکام پیش‌بینی شده و در فصل 11 برنامه آمده است، شهرداری تهران موظف شده هر 6 ماه یک بار گزارش عملکرد برنامه را ارائه کند و گزارش‌های سالیانه نیز و همچنین اصلاحات احتمالی مورد نیاز به شورای شهر تهران پیشنهاد شود. اما مهم‌ترین نظارت و بهترین آن شهروندان و رسانه‌ها به عنوان چشم بیدار مردم هستند که می‌توانند هر روز از مدیران شهری در مورد آنچه که در برنامه متعهد شده‌اند پرسش کنند.

وی درباره هزینه‌ها و نحوه تضمین این برنامه تاکید کرد: این برنامه صفر تا 100 در داخل مجموعه شهرداری با شکل‌گیری کمیته‌های تخصصی انجام شده است البته طبیعی است که افرادی که خارج از شهرداری در تدوین این برنامه مشارکت کرده‌اند، حق‌الزحمه دریافت کرده‌اند. تمامی هزینه‌های تدوین برنامه در سایت برنامه بارگذاری خواهد شد.

وی افزود: بیش از 40 گزارش پشتیبان تهیه شده است که موضوع و ارقام هزینه‌کردها در سایت بارگذاری خواهد شد.

میرزایی تاکید کرد: 800 میلیون تومان هزینه‌ای است که برای اسناد پشتیبان در تدوین این برنامه صرف شده است. این کار کار پیچیده و چند وجهی است که در خلال تهیه اسناد پشتیبان اقدامات تاثیرگذاری همچون تعیین تولید ناخالص شهر تهران برای اولین بار مشخص شده است که می‌تواند در برنامه‌ریزی‌های آینده شهر تهران نیز تاثیر بسزایی داشته باشد. حدود 25 تا 30 نفر در حوزه‌های مختلف طرف قرارداد ما برای تهیه اسناد پشتیبان بوده‌اند.

وی تاکید کرد: برای تهیه برنامه دوم شهر تهران در سال 92 یک میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه‌کرد داشتیم که به صورت برون سپاری انجام شده بود. ما در این سال‌ها نرخ تورم 100 درصدی را پشت سر گذاشتیم حال باید برآورد هزینه تدوین برنامه سوم را پیش‌بینی کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان