تاریخ یعنی تمام گذشته زمین، از خیلی دور تا خیلی نزدیک. همه چیز بخشی از تاریخ است و این گستره تمام نشدنی جهان خاکی ماست. مطالعه و ورود به بخش های مختلف تاریخ برای بسیاری از ما اتفاق جالب و هیجان انگیزی به شمار می آید و آنچه که این هیجان را چند برابر می کند دیدن تصاویری واقعی از روزهای گذشته مان است. این که بتوانیم واقعیت زمان، مکان و افراد را ببینیم و تجسمی واقعی از تخیلاتمان داشته باشیم لذت کَند و کاو در گذشته را دو چندان می کند.
حال تصاویری زیبا و فریبنده از زندگی امپراطوران در کاخ هایشان یا زندگی به ثبت رسیده مردمان جنگ زده و آواره و هر تصویر دیگری می تواند جذابیت خودش را داشته باشد. امروز هم با تصاویری نه چندان با کیفیت اما واقعی و بکر از جنگ جهانی اول در عراق همراهتان هستیم. تصاویر کمیابی که سربازی انگلیسی به نام مونتر هری دراکر ( Mounter Harry Druquer ) از جنگ اعراب در دوران جنگ جهانی اول به ثبت رسانده و هم اکنون به حراج و مزایده گذاشته شده. عکس های هری دراکر در واقع از روابط میان ارتش انگلستان و منطقه میانرودان (که امروز با نام عراق شناخته می شود)، به هنگام شکست متحد آلمان، یعنی امپراتوری عثمانی پرده بر می دارد. مغز متفکر این درگیری ها را لورنس عربستان می دانند، زیرا او بود که به پسر رهبر شورشی ها، شریف حسین، مشاوره مستقیم می داد و در ادامه تصویری از او خواهید دید. خوب است بدانید که دراکر این عکس ها را در طی سه سال، از 1917 تا 1919 میلادی گرفته است.
هری دراکر تنها لحظه ها و تصاویر را ثبت نمی کرد و علاوه بر آن ها، هفت دفترچه خاطرات دارد که در آن ها از دستاورد غنایم جنگی بریتانیا به هنگام شکست نیروهای عثمانی سخن می گوید. تصاویری که در ادامه می بینیم، تنها بخشی از 130 تصویر به ثبت رسیده آقای دراکر است که به همراه خاطرات و همچنین نقشه جوهری وی با قیمت 2000 پوند در حراج ژانویه 2017 شرکت داده شده است.
مدیر انجمن حراج لندن درباره این مجموعه با ارزش چنین گفته است: این تصاویر از اهمیت بسیاری برخوردارند چرا که زندگی سخت ارتش انگلستان را در بیابان ها نشان می دهند و تعامل با مردمان بومی و هزاران مشکل دیگر از جمله گرمای طاقت فرسا و بیماری و شوق بازگشت به خانه در آنها به ثبت رسیده است.
کارناوال شما را به تماشای این آلبوم قیمتی دعوت می کند.
1- آماده سازی یک کاروان برای آغاز سفری طولانی به دمشق
2- تعامل میان نیروهای آلمانی و امپراطوری عثمانی در عراق
3- دختر بچه های عرب در بحبوحه جنگ جهانی اول
4- انتظاری گروهی از مردم در اسکله شهر بغداد
5- اردوگاه ارتش انگلستان در نزدیکی رود فرات
آب و هوای عراق با دمای بالای 40 درجه سانتی گراد برای ارتش انگلستان تجربه ای جدید و دشوار محسوب می شده است.
6- سیل های مداوم و زمین گل آلود
یکی دیگر از مشکلات سربازان بریتانیا مقاومت در برابر سیل های پی در پی و گیر افتادن در زمین های گل آلود بوده است.
7- چشم اندازی از چادرهای اردوگاه آکسفورد
تصویری مربوط به سال 1918 و سربازانی که در اردوگاهشان مشغول کار یا استراحت هستند.
8- سربازان مجروح در انتظار بازگشت به انگلستان
تصویری از اولین دسته سربازان در حال بازگشت در سال 1919٫ به علت کمبود امکانات پزشکی و بیمارستان مردان مجروح ارتش حدود دو هفته پیش از بازگشت به انگلیس در قایق ها ماندند.
9- نیروهای کرد عراق در طول شورش اعراب
در دوران جنگ جهانی اول و شورش همزمان اعراب حدود 40 هزار سرباز انگلیسی و هندی کشته و نزدیک به پنجاه هزار نفر هم زخمی و مجروح شدند. از طرف دیگر هم حدود 325 هزار کشته از امپراطوری عثمانی بر جای ماند.
10- نمایی دور از اردوگاهی در امتداد رود فرات
11- سرباز انگلیسی و اتومبیلش
در دوران جنگ به علت مرگ و میر فراوان، افزایش مگس، پشه و سایر حشرات موذی منجر به بروز بیماری های بسیاری در میان سربازان شد. این تصویر در اکتبر 1918 ثبت شده است.
12- آغاز سفری بیمناک از عراق به دمشق
تصویری از زنان حیران و ترسان عرب که خود را مهیای سفری دور و دراز به دمشق و سپس قسطنطنیه می کنند و پیش از سوار شدن بر قایق ها بار سفر می بندند.
13- دفتر هفت خاطره
هفت سند مهم درباره اقبال ارتش بریتانیا و غلبه بر نیروهای عثمانی موجود است که به همراه این تصاویر در حراج به فروش رسیده است.
14- ارتش انگلستان درحال ترک منطقه بین النهرین بعد از پایان جنگ
سربازان انگلیسی بعد از پذیرش آتش بس از جانب امپراطوری عثمانی گروه گروه منطقه جنگی را ترک کردند.
15- تصویری از لورنس عربستان، مرد تاثیرگذار جنگ
توماس ادوارد لورنس در زمان جنگ جهانی اول رایزن میان نظامیان انگلستان و اعراب حجاز بوده است. او به خوبی زبان عربی را سخن می گفت و درباره فرهنگ اعراب مطالعه می کرد و از اینکه مانند اعراب لباس بپوشد و در میان قبایل آنها زندگی کند بسیار احساس غرور می کرد. به همین جهت عرب های حجاز به او لقب لورنس عربستان دادند.
سخن آخر
آیا به تاریخ علاقه مندید؟
آیا تماشای تصاویری از این دست را می پسندید؟
نظرتان راجع به آلبوم تصاویر امروز چه بود؟
ما در کارناوال پذیرای نظرات و پیشنهادات شما هستیم