ماهان شبکه ایرانیان

برنامه دولت برای حذف ۱۷۰هزار هکتار شالیزار اعلام شد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، فرامک عزیز کریمی روز دوشنبه در هیجدهمین همایش ملی برنج در ساری از تامین بذر اصلاح شده، افزایش سطح زیر کشت و انجام کشت دوباره به عنوان بخشی از راهکارهای برنامه جامع برای تمرکز کشت برنج در استان های شمالی نام برد.
هیات دولت اوایل آبان ماه امسال در مصوبه ای کشت برنج در کشور را به استان های مازندران و گیلان محدود و در سایر مناطق کشور ممنوع کرد.
دلیل اجرای این سیاست وجود منابع آب تامینی برای تولید برنج به عنوان محصول آب بر در این دو استان شمالی کشور در مقایسه با سایر استان ها عنوان شد.
** از افزایش سطح کشت تا تامین بذر 
مدیرکل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر فقط حدود سه هزار تن بذر اصلاح شده میان برنجکاران مازندران و گیلان توزیع می شود که معادل 11درصد بذر مورد نیاز آنهاست، ولی با اجرای برنامه تلاش داریم تا سال 1405 این میزان را به 40 درصد نیاز کشاورزان دو استان افزایش دهیم.
وی افزود: همچنین برنامه ما این است که تا سال 1405 سطح کشت برنج را هم از 440 هزار هکتار کنونی به 470 هزار هکتار از طریق اجرای کشت مجدد و رتون برسانیم.
او ادامه داد: مقدار تولید شلتوک هم در این برنامه از 2 میلیون و 200 هزار تن به 2میلیون و 800 هزار تن برنامه ریزی شده است.
مدیرکل غلات وزارت جهاد کشاورزی با اعلام این که دستیابی به میزان تولید مشخص شده برای سال 1405 با تداوم کشت برنج ارقام محلی کیفی ممکن نیست، گفت: تامین بذرهای اصلاح شده از ارقام کیفی پر محصول به صورت جدی در دستور کار موسسه تحقیقات برنج کشور قرار گرفته است.
وی شتاب بخشی به اجرای طرح تسطیح و یکپارچه سازی زمین های شالیزاری مازندران و گیلان را هم از دیگر برنامه های جهاد کشاورزی برای تمرکز کشت برنج در این دو استان برشمرد.
این مسئول گفت: سطح شالیزارهای تسطیح و یکپارچه سازی شده این دو استان از 150 هزار هکتار کنونی باید 250 هزار هکتار برسد.
وی افزود: اهمیت انجام سریع طرح تسطیح را برای سازمان برنامه و بودجه تبیین کرده ایم و مقرر شد تا به صورت ویژه در تامین اعتبار و تهیه تجهیزات و ماشین آلان توجه شود.
کریمی همچنین سد سازی، لایروبی رودخانه ها، لایروبی و بهینه سازی آب بندان ها، توجه به ارقام کم آب بر و مکانیزاسیون را هم از دیگر ضرورت های دستیابی به برنامه تمرکز کشت برنج در استان های شمالی دانست و گفت که تاکنون با ایجاد 190واحد بانک نشا، نشاکاری مکانیزه در شمال کشور به 180 هزار هکتار رسیده است.
وی به برداشت مکانیزه برنج در شمال تا 300 هزار هکتار برابر با 70 درصد در برنامه زمان بندی شده اشاره کرد و افزود: در زمینه استفاده بهینه از آب هم باید بتوانیم با مصرف هر متر مکعب آب 600 گرم برنج سفید تولید کنیم در حالی که اکنون تنها 300 گرم تولید داریم.
کریمی مدیریت بهزراعی ، بهنژادی ، بیمه و توسعه کشت دوم در زمین های کشاورزی را از برنامه های عملیاتی شده وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از شالیکاران مازندران و گیلان عنوان کرد.
همایش ملی برنج با محوریت اثر گذاری تحقیقات از امروز با بررسی 104مقاله ارسالی به دبیرخانه آغاز شد و تا فردا ادامه دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان