خبرگزاری فارس: رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در گفتگو با یک خبرگزاری ژاپنی ضمن اشاره به تداوم همکاریهای هستهای ایمن ایران با ژاپن با وجود تحریمهای آمریکا، به طرفهای غربی برجام هشدار داد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران که در بروکسل بلژیک بسر میبرد، روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری نشستی در این شهر در گفتگو با خبرگزاری «کیودو» اظهار داشت: «طرف ژاپنی اصرار داشت تحت هر شرایطی مایل به ادامه عملیات خود در حوزه ایمنی هستهای است و حتی چند هفته پیش نیز مقامهای ما و ژاپن با یکدیگر ملاقات کردند.»
صالحی همچنین به میزبانی ژاپنیها از دانشمندان هستهای ایران در زمینه برنامه آموزشی مرتبط با پادمانها و امنیت هستهای اشاره کرد.
وی گفت، به علت اینکه حوادث هستهای در هر کشوری میتواند بر فرامرزهایش نیز تاثیر گذارد به همین دلیل بحث ایمنی هستهای برای جامعه بینالمللی مهم است.
رضایت نسبی از مواضع ژاپن
صالحی از مواضع حمایتی ژاپن در زمینه توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی ستایش کرد و
گفت که موقعیت حساس ژاپن درقبال آمریکا را درک میکند.
صالحی در عین حال از ژاپن خواست احتیاط غیر ضروری را کنار گذاشته و مجددا همکاری با ایران را در مناطق خارج از تحریمهای یک جانبه آمریکا مانند تجهیزات پزشکی و بخش بشر دوستانه همکاری فنآوری علمی گسترش دهد.
وی ادامه داد: «ما خواهان مشاهده این مسئله هستیم که ژاپن نقش مستقلتری را ایفا کند. مناطقی وجود دارند که هیچ ارتباطی با آمریکاییها ندارند، اما ژاپنیها وقتی که به ایران میآیند بسیار محتاط عمل میکنند.»
صالحی گفت که ژاپن همچنین میتواند با حمایت از تلاشهای اروپا در نجات توافق هستهای 2015 نقش مثبتی ایفا کند.
صبر ایران اندازهای دارد
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره حضور در بروکسل به خبرگزاری کیودو گفت، در حالیکه ایران در حال از دست دادن صبر و شکیبایی خود است با این وجود او جلسات مثبتی در بروکسل برگزار کرده و خوشبین است که اروپاییها راهی را برای پرداخت پولهای نفتی ایران علیرغم تحریمهای آمریکا پیدا میکنند.
او همچنین افزود که دو طرف در ایجاد یک جدول زمانی توافق کردهاند.
صالحی دراین گفتگو هشدار داد که اگر توافق هستهای از بین برود، پیامدهای آن برای همه و حتی خودمان، جامعه بین الملل و منطقه قابل پیش بینی نخواهد بود و فقط خدا میداند چه اتفاقی خواهد افتاد.
هشدار به طرفهای غربی برجام
وی گفت که در صورت از بین رفتن توافق هستهای ایران آماده از سرگیری فرآیند غنی سازی 20% اورانیوم در تاسیسات نطنز که در سال 2015 بابت برجام متوقف شد، است.
صالحی در خاتمه با اشاره به توانایی ایران در تولید 190 هزار سو اورانیوم غنی شده گفت: «ما این کار را به راحتی انجام خواهیم داد، با این که ظرفیت این کار وجود دارد، اما نمیخواهیم را در برهه کنونی آنرا انجام دهیم.»