به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا و به نقل از روزنامه «وال استریت ژورنال»، تولید کنندگان بزرگ سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) از جمله عربستان، عراق و کویت که تاکنون در پی نفت ٥٥ دلاری بودند، اکنون خواهان قیمت ٦٠ دلار برای هر بشکه هستند تا اقتصاد خود را شکوفاتر کنند.
حمایت اوپک از افزایش قیمت نفت نشان دهنده تمایل آنها برای تمدید توافق کاهش تولید است.
**واردات نفت کره جنوبی از ایران رکوردشکنی کرد
به گزارش خبرگزاری رویترز، واردات نفت خام کره جنوبی از ایران در ماه مارس امسال به رقم بی سابقه، یعنی 2 میلیون و 260 هزار تن، معادل 534 هزار و 368 بشکه در روز رسید که 118 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است.
میانگین واردات نفت این کشور شرق آسیا از ایران در سه ماه نخست امسال پنج میلیون و 680هزار تن، معادل 463 هزار و 234 بشکه در روز بود که نسبت به سال ٢٠١٦ میلادی 2 برابر شد. با این رقم، ایران اکنون پس از عربستان، جایگاه دومین تامین عمده نفت خام کره جنوبی را به خود اختصاص داده است.
**کاهش ٥.٤ درصدی قیمت نفت سنگین ایران در ماه مارس
به گزارش خبرگزاری رویترز، گزارش سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) حاکی است که میانگین قیمت نفت سنگین ایران در ماه مارس با 5.4 درصد کاهش نسبت به ماه قبل، به 50 دلار و 27 سنت رسید.
این در حالی است که این رقم در ماه فوریه 53 دلار و 16 سنت و میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون 51 دلار و 71 سنت بوده است.
**اوپکی ها خواهان نفت ٦٠ دلاری هستند
به گزارش شبکه خبری بلومبرگ، «امین ناصر» مدیر عامل سعودی آرامکو عربستان با بیان اینکه افت قیمت های نفت در پی رشد تولید نفت آمریکا کوتاه مدت است، افزود: افزایش تولید نفت آمریکا، شاخص قطعی و تعیین کننده آینده بازار این کالا نیست.
وی افزود: گرچه با رشد تولید نفت در ایالات متحده ممکن است قیمتهای این کالا برای کوتاه مدت کاهش یابد، اما بازار جهانی نفت در حال متوازن شدن است زیرا ظرفیت جدید تولید و میزان سرمایه گذاری ها که در آینده به آن نیاز خواهیم داشت، در حال کاهش است.
**تمدید توافق اوپک قیمت برنت را به ٥٧ دلار می رساند
به گزارش پایگاه اینترنتی «ترید عربیا»، شرکت خدمات مالی و بانکی «سمبا فایننشال گروپ» در عربستان در گزارشی پیش بینی کرد، در صورت تمدید توافق اوپک برای کاهش تولید، قیمت شاخص نفت برنت دریای شمال در سال 2017 میلادی به ٥٧ دلار برای هر بشکه برسد.
براساس این گزارش، زمان متوازن شدن بازار نفت بستگی زیادی به رشد تولید نفت شیل آمریکا و میزان سرمایه گذاری های جهانی در حوزه انرژی دارد.
**شورون از پروژه ماسه های شنی کانادا خارج می شود
به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت آمریکایی شورون به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ نفت در آمریکا قصد دارد ٢٠ درصد از سهام پروژه تولید نفت از ماسه های شنی در غرب کانادا را به ارزش دو میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار واگذار کند.
شرکت انگلیسی هلندی شل نیز دارایی های خود را در پروژه یاد شده به قیمت هشت میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار واگذار کرد. به عقیده شورون فعالیت در ماسه های شنی در شرایط کنونی بازار و قیمت های پایین نفت، سودآوری ندارد.
**بازار جهانی نفت با وجود افزایش سطح ذخیره سازی به توازن می رسد
به گزارش خبرگزاری رویترز، آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد که اگرچه میزان ذخایر جهانی استفاده نشده نفت افزایش یافته است، تقاضای نفت پس از سه سال مازاد عرضه، سرانجام در حال پیشی گرفتن از میزان عرضه است. این آژانس اعلام کرد که میزان ذخایر نفتی کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه ای در ماه مارس ١٧ میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه کاهش یافته است، اما در سه ماه نخست امسال، میزان ذخایر نفتی به علت رشد قابل توجه در ماه ژانویه، 38.5 میلیون بشکه یا 425 هزار بشکه در روز افزایش یافت.
** تولید نفت دریای شمال در حال کاهش است
به گزارش پایگاه خبری «اویل پرایس»، پژوهش های موسسه بین المللی تحلیل آینده بازار انرژی «یی اس ای آی» مستقر در آمریکا پیش بینی می کند، با توجه به افت میزان سرمایه گذاری ها و پروژه های جدید تولید در دریای شمال، برداشت نفت و میعانات گازی از منابع این منطقه در سال ٢٠١٨ میلادی ٤٠ هزار بشکه در روز کاهش یابد.
اگرچه پیش از این افت، میزان یاد شده در سال جاری میلادی به علت پروژه های جدید با ٥٠ هزار بشکه در روز افزایش به دو میلیون و ٩٠٠ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
https://t.me/irnaeco
اقتصام **1070*1579* خبرنگار: فریبا بابائی *انتشار : مرضیه فاتحی *