خبرگزاری تسنیم: زهره عالی پور در گفتگو با یک برنامه رادیویی با اشاره به این که پیش زمینه نگاهها به خصوصی سازی این روزها کمی بدبینانه شده است، گفت: اتفاقی که در بدو موضوع اصل 44 قانون اساسی اتفاق افتاد و پیش بینیها بر این بود که 80 درصد اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شود محقق نشده است، ولی در برخی اهداف هم موفق بوده ایم.
عضو هیئت عامل سازمان خصوصی سازی با بیان این که باید تعریفی از خصوصی سازی داشت، افزود: به نظر عموم این نهاد تنها بخش دولتی را به بخش خصوصی میفروشد؛ اما چنین نیست و این نهاد در فاکتورهایی نظیر سرعت بخشیدن به رشد اقتصادی و بروز رسانی سیستم اقتصادی نقش دارد.
عالی پور تاکید کرد: از سال 80 تا به الان بیش از یک هزار شرکت تعیین تکلیف شده که در این بین 800 شرکت کاملا واگذار و مابقی منحل و یا از حیطه دولت خارج شده است.
وی با اشاره به این که در زمینه موفقیت یا عدم موفقیت این سازمان باید به گزارش مجمع تشخیص مصلحت نظام نگاهی داشت، افزود: به علت تغییرات کابینهای و وزیر اقتصاد واگذاری شرکتهای دولتی تا حدودی متوقف شد. در این بین استانها و نهادها به دنبال منابع برای تکمیل پروژههای خود هستند.
این مقام مسئول با اشاره به این که پرونده کوچک سازی دولت و واگذاریها هیچ وقت بسته نمیشود، ادامه داد: فشار این روزهای سازمان خصوصی سازی به شرکتهای دولتی، کشف منابع جدید سرمایه گذاری و ادامه چرخه واگذاریها است. ضمن این که دولت هنوز به واگذاری ورزشگاه ها، سینماها و سالنهای تفریحی ورود نکرده است.
عالی پور در خصوص آزادسازی سهام عدالت هم گفت: اختلافات زیادی بین دولت و مجلس بر سر نحوه آزادسازی سهام عدالت است.
وی ادامه داد: مجلسیها معتقدند این آزادسازی نباید به تک تک مردم ربط داشته باشد بلکه باید تحت عنوان تعاونیها آزاد شود، ولی دولت همچنان معتقد است که سهام عدالت متعلق به تک تک مردم است.
معاون سازمان خصوصی سازی در پایان گفت: این اختلافات منجر به این شد که لایحه آزادسازی سهام عدالت یک سال در مجلس رسوب کند و در نهایت سازمان خصوصی سازی طی نامه نگاریهایی به سران سه قوه، برای تایید این لایحه نظر خواهی کند. اگر سران سه قوه مجوز این امر را بدهند ما از همین فردا آزادسازی سهام عدالت را شروع میکنیم.