عبدالحسین ساسان در گفتوگو با ایسنا، درباره ضرورت حذف صفر از پول ملی اظهار کرد: باید دید آیا صفرهای پول ملی خدمتی به پول و اقتصاد کشور میکند یا این صفرها رفاه برای افراد جامعه میآورد؟
این اقتصاددان با تاکید بر اینکه البته حذف صفر از پول ملی مشکل بیکاری، تورم، نقدینگی و ... را حل نمیکند، افزود: امروز کمر اقتصاد کشور زیر بار این صفرها خم شده است و شاید با این کار بار اقتصاد سبکتر شود.
وی با اشاره به اینکه امروز برخی افراد در خریدهای روزانه خود به دلیل صفرهای اضافه دچار مشکل و اشتباه میشوند، گفت: امروز به دلیل صفرهای اضافه مردم به خصوص سالخوردگان و کمسوادها در کنترل حساب های خرید و فروش خود دچار مشکل می شوند.
به گفته ساسان، حذف صفر از پول ملی موجب کم شدن بار حسابداری ملی، صرفه جویی در کاغذ، وقت، چاپ، انرژی و همچنین کنترل بهتر حساب ها از سوی افراد می شود.
وی تاکید کرد: در حالیکه نفس برداشتن صفر از پول ملی موجب بهتر شدن روابط و کاهش هزینه معاملات می شود، اما معجزه نخواهد کرد که نرخ تورم کاهش یابد یا نقدینگی کنترل شود.
این استاد سابق اقتصاد دانشگاه اصفهان با بیان اینکه راهکار کاهش نرخ تورم و نقدینگی به غیر از حذف صفر از پول ملی است، افزود: حذف صفر از پول ملی فقط یکی از هزار مشکل کشور را حل می کند؛ بنابراین دولت به دنبال این سیاست، باید به دنبال راه حل بقیه مشکلات باشد.
وی افزود: در تمام کشورهای جهان وقتی صفر از پول آنها حذف می شود بدون استثنا قبل آن تصمیم به کنترل نقدینگی گرفتهاند؛ بنابراین هیچ خردمندی صفرها را بدون کنترل نقدینگی حذف نمیکند و به طور قطع در سایه اجرای این سیاست دولت تدبیری در این خصوص خواهد داشت.
ساسان تصریح کرد: سیاست حذف صفر از پول ملی به معنای اعلان یا شیپور جنگ با تورم است، اما اینکه می تواند یا نمی تواند بحث دیگری است.
وی همچنین در پاسخ به معایب لایحه حذف صفر از پول ملی، گفت: علیرغم هوشیاری بانک مرکزی برای حذف صفر، اکنون از یک ضرورت بزرگ غفلت شده است.
این کارشناس اقتصادی گفت: واحدهای پول ایران در گذشته شامل قِران، ریال و تومان بود که طی دو قرن اخیر مربوط به مهاجمان و مهاجرانی است که ایران را تسخیر کردند به عنوان مثال تومان واژهای مغولی و ریال یک واژه اسپانیایی و پرتغالی است.
ساسان با تاکید بر اینکه به طور قطع رویداد حذف صفر در تاریخ ایران ثبت میشود، گفت: به همین دلیل باید واحد پول کشور تغییر کند و در این انتخاب از اسامی استعماری دوری کرده و از نامهای اصیل فارسی برای واحد پول استفاده شود.