خبرگزاری مهر: «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا با حضور در مجمع عمومی سازمان ملل، سخنان سالانه خود را ایراد کرد.
ترامپ در ابتدای سخنان خود به تاریخ سازمان ملل اشاره کرد و در ادامه گفت: شکافی که در جهان ایجاد شده در تاریخ بی نظیر است و در بحرانی ترین زمان خود رسیده و این شکاف باعث شده تا برخی به دیگران زور بگویند، ولی ملت ها سرنوشت خودشان را در دست می گیرند.
ترامپ در ادامه گفت: من به عنوان رهبری منتخب، بیشتر از دو میلیارد دلار هزینه ارتش کشورم کردم تا ارتش خود را بازسازی کنیم و امروز ما قوی ترین ارتش جهان هستیم و امیدواریم که هیچ گاه از این قدرت استفاده نکنیم.
ترامپ همچنین افزود: آمریکا برنامه فوق العاده اصلاح ملی را در دست دارد و به دنبال توانمند سازی شهروندان خود هستیم و به لطف خط مشی اقتصادی، نرخ بیکاری به کمترین میزان در قرن رسیده و آمارها بسیار خوب است. شش میلیون آمریکایی به شاغلان اضافه شده است و از نظر نرخ بیکاری به کمترین میزان رسیدهایم.
وی گفت: آمریکا امروز اولین تولید کننده نفت در جهان است و دستمزدها افزایش پیدا کرده و دو و نیم میلیون نفر از فقر در آمریکا نجات یافتهاند و الان منتظریم تا با تمام شرکا بودجه دفاعی خود را پرداخت کنند.
ترامپ همچنین افزود: آمریکا برنامه فوق العاده اصلاح ملی را در دست دارد و به دنبال توانمند سازی شهروندان خود هستیم و به لطف خط مشی اقتصادی، نرخ بیکاری به کمترین میزان در قرن رسیده و آمارها بسیار خوب است. شش میلیون آمریکایی به شاغلان اضافه شده است و از نظر نرخ بیکاری به کمترین میزان رسیدهایم.
آمریکا امروز اولین تولید کننده نفت در جهان است و دستمزدها افزایش پیدا کرده و دو و نیم میلیون نفر از فقر در آمریکا نجات یافتهاند و الان منتظریم تا با تمام شرکا بودجه دفاعی خود را پرداخت کنند.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه گفت: آمریکا در حال اقدامات قاطعانه در اقتصاد برای مبارزه با بی عدالتی اقتصادی است. با شرکای خودمان در مورد توافقات صحبت می کنیم و با مکزیک، کانادا، ژاپن و انگلیس درباره توافقات تجاری جدید صحبت می کنیم و در حالی که بریتانیا در حال خروج از اتحادیه اروپاست، اما در کنار لندن هستیم.
وی افزود: مهمترین تلاش ما برای دستیابی به توافق جدید با چین است و رهبران با چین مذاکره می کنند تا اقتصاد خود را آزاد کند و مالکیت معنوی و قانون را مد نظر قرار دهد، چون در گذشته موضوعاتی به ضرر ما بوده است.
ترامپ گفت: چین در ارز خود دستکاری می کند که این به ضرر همه ما بوده است و در حوزه تجارت اتفاقاتی افتاده که به نفع هیچ کس نبوده است. چین برخی تکنولژی های ما را به سرقت برده است و محصولات مشابهی را به نفع خودشان تولید کرده است. تا کنون بعد از ورود چین به سازمان تجارت جهانی، آمریکا 60 هزار کارخانه خود را از دست داده است.
وی افزود: سازمان تجارت جهانی باید اصلاح شود. چین اصلاحات مورد نظر سازمان تجارت جهانی را اعمال نکرد. جهانی گرایی و رهبران گذشته باعث شدند تا بخاطر جهانی گرایی، منابع ملی آمریکا در نظر گرفته نشوند و من به همین دلیل بیشتر از 500 میلیارد دلار تعرفه بر کالاهای چینی اعمال کردم و من امیدوارم با چین به توافقی که به نفع هر دو طرف باشد دست یابیم. ما وضعیت در هنگ کنگ را نیز دنبال می کنیم و چین باید به تعهدات خود پای بند باشد و ما از حق دموکراتیک هنگ کنگ دفاع می کنیم، ولی به دنبال مواجه به هیچ کسی نیستیم.
ترامپ همچنین مدعی شد: یکی از بزرگترین تهدیدات امنیتی امروز جهان ایران است. ایران بزرگترین تروریست دولتی است و جنگ های زیادی در سوریه و یمن رقم زده و آینده ما را با دنبال کردن تسلیحات هستهای با خطر روبرو کرده است و من از ان توافق هستهای بد خارج شدم، چون ایران اجازه بازرسی از سایت ها ی خود نمی دهد.
وی مدعی شد: ما ایران را تحریم کردم و ایران برای خلاص شدن از تحریم ها به عربستان حمله کرد و ما هم بانک مرکزی را تحریم کردیم و چون این تهدیدات ادامه دارد، تحریمها علیه ایران برداشته نخواهد شد.
ترامپ مدعی شد: از مشکلاتی که ایران در جهان بوجود آورده، همه آگاه هستند و آن ها همیشه شعار مرگ بر آمریکا می دهند. سال گذشته رهبر جمهوری اسلامی گفت که اسرائیل یک سرطان است و آنها همیشه به دنبال حذف اسرائیل هستند.
وی مدعی شد: ایران حامی شماره یک تروریسم در جهان است و حالا در درگیریهای منطقهای هم حضور دارد. نمیگذاریم ایران به سلاح هستهای دست پیدا کند. ایران مسئول حمله به عربستان بوده و به همین خاطر تحریمهای بزرگی علیه ایران وضع کردهایم. اگر ایران به رفتار خود ادامه دهد، تحریمها بیشتر هم خواهد شد.
وی افزود: کشورهای خاورمیانهای زمینه مشترکی برای مبارزه با افراط گرایی دارند و برای ما مهم است که اسرائیل روابط خوبی با همسایگان خود داشته باشد. شهروندان ایران لیاقت حکومت بهتر را دارند و الان وقت آن رسیده که رهبران ایران مردم ایران در اولویت قرار دهند و آمریکا آماده است تا دست دوستی خود را دراز کند. ما به دنبال جنگ نیستیم، ما به دنبال صلح هستیم همان طور که از طریق دیپلماسی با کره گفتگو کردیم و کره هم وضعیتی مانند ایران دارد. آمریکا آماده دوستی با تمام کشورهایی است که صادقانه به دنبال صلح و احترام متقابل هستند. آمریکا هرگز اعتقادی به دشمنان ابدی ندارد.
ترامپ در ادامه گفت: هدف ما ورود به جنگ های بی پایان نیست و با توجه به این هدف دولت من به دنبال آینده بهتر در افغانستان است و متاسفانه طالبان به حرکات جنگی خود ادامه دادند، اما با شرکای خود در افغانستان برای ایجاد صلح کار می کنیم تا در کل منطقه صلح برقرار کنیم.
ترامپ در ادامه ادعاهای خود به مسئله مهاجرت اشاره کرد و گفت دنیای بدون مرز خط مشی شیطانی است و این خط مشی فقط باعث قدرت سازمان های جنایتکار خواهد شد و جان مردم به خطر خواهد افتاد. کشورهای زیادی امروز با موضوع مهاجرت غیرقانونی مواجه هستند. امروز ما باید جلو قاچاق انسان را بگیریم و تمام شبکه قاچاق را از بین ببریم. ما به شدت در حال کار با دوستان خود با مکزیک و کانادا برای حفظ یکپارچگی مرزی هستیم.
رئیس جمهور آمریکا همچنین به مهاجران هشدار داد که به آمریکا وارد نشوند، چون بازگردانده خواهند شد. به گفته ترامپ تا زمانی که او رئیس جمهور است اجازه ورود مهاجران را نخواهد داد.
ترامپ در ادامه به موضوع ونزوئلا اشاره کرد و گفت: مردم در ونزوئلا تحت فشار هستند و بیشتر از 15 هزار نفر به عنوان زندانی سیاسی دستگیر شدهاند و اعدام ها ادامه دارد.
ترامپ همچنین مدعی شد که مادورو خود را از مردم پنهان می کند و آمریکا ائتلافی با 55 کشور را برای به رسمیت شناختن گوایدو تشکیل داده است تا به مردم ونزوئلا کند و دموکراسی در این کشور احیا شود و ما به پیروزی برسیم.
ترامپ یکی از مهمترین چالشها را مسئله سوسیالیسم عنوان کرد که باعث نابودی زندگیها می شوند. ترامپ در این ارتباط گفت که تجربه ونزوئلا نشان میدهد که سوسیالیسم و کمونیسم عدالت را به ارمغان نمی آورد و امروز تکرار می کنم که امریکا هیچ وقت سوسیالیست نخواهد شد. ترامپ همچنین گفت: در ونزوئلا هزاران نفر در حال نابودی و مرگ هستند و به همین دلیل آمریکا گام هایی را برای امنیت بیشتر دنبال می کند.
موضوع رسانهها از دیگر محورهای سخنان ترامپ بود که در این ارتباط او گفت: آزادی و دموکراسی باید مورد توجه در خارج و داخل آمریکا باشد و باید با تمامیت خواهان مقابله شود. در برخی کشورها چالشهایی برای آزادی بوجود آمده و برخی رسانهها قدرت بی سابقهای پیدا کردهاند به گونهای که آنها اجازه میدهند که ما چه بگوئیم و یا نگوئیم و این دشمن دموکراسی است که به ارزشهای آمریکایی حمله می کنند و ما در آمریکا به رسانهها اعلام کردهایم که از آزادی محافظت میکنیم و ما اجازه خاموش شدن صدای مردم از سوی رسانهها را نخواهیم داد.
موضوع آزادی اسلحه نیز از دیگر موضوعات سخنان ترامپ بود و او در این ارتباط گفت: همه حق دارند اسلحه داشته باشند و این بنیان اصلی قانون اساسی ماست که هرکسی که خواست بتواند اسلحه داشته باشد.