ماهان شبکه ایرانیان

رئیس سازمان امور مالیاتی:

تراکنش‌های بیش از ۵میلیارد تومان بررسی می‌شود/ تدوین پیش نویس قانون مالیات‌های مستقیم

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، امیدعلی پارسا صبح امروز شنبه 12 بهمن 98 در جلسه صبحانه کاری با فعالان اقتصادی گفت: تنها منبع درآمدی دولت مالیات است و تنها در شرایطی می‌توان مالیات از بخش‌های مختلف اقتصادی کشور دریافت کرد که تولید، اقتصاد و صادرات رونق گرفته و مالیات ستانی بر مبنای آن صورت گیرد؛ این در حالی است که اگر یک دولت پیشرو در نظر گرفته شود، در آن بیش از ٩٥ درصد مردم اظهارنامه صادقانه ارائه داده و نرخ‌های مالیاتی به دنبال تحقق اهداف مالیاتی است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی افزود: در این میان، مالیات باید به صورت تصاعدی و متناسب با درآمد، ثروت و مصرف تعیین شود؛ به نحوی که آن 5 درصد از جامعه نیز مالیات نمی‌دهند، باید به نحوی گرفتار شوند که ترجیح دهند مالیات خود را به موقع بپردازند

وی تصریح کرد: هر دولتی برای اعمال حاکمیت خود باید ٢٠ تا ٢٥ درصد از کل تولید ناخالص داخلی را در اختیار بگیرد تا با این سهم، بتواند امنیت، نظم، عدالت و کالاهای عمومی را تأمین کند؛ این در شرایطی است که در ایران، بین ٧ تا ٨ درصد از درآمدهای جامعه به عنوان مالیات در اختیار دولت قرار می‌گیرد و مشخص است که با این رقم نمی‌توان تمام اقدامات مورد نیاز را انجام داد.

پارسا با بیان اینکه در دنیا سازمان‌های امور مالیاتی به تمامی اطلاعات درآمدی، تولید، صادرات، واردات، تراکنش‌ها و حساب‌ها دسترسی دارند و هوشمندانه مالیات می‌گیرند، گفت: از آنجایی که بسترهای اخذ مالیات هوشمند در دنیا فراهم است، سازمان‌های مالیاتی به حق مالیات از مردم دریافت کرده و عدالت مالیاتی برقرار است؛ این در حالی است در این کشورها، فرار مالیاتی وجود ندارد.

پیش نویس قانون مالیاتهای مستقیم تدوین شود

رئیس کل سازمان امور مالیاتی نیز خاطرنشان کرد: اخذ مالیات در کشور کاملاً الکترونیکی است؛ اگرچه باید توجه داشت که اخذ الکترونیکی مالیات با اخذ هوشمند مالیات متفاوت است؛ چراکه در سیستم مالیاتی هوشمند، سازمان امور مالیاتی به تمامی اطلاعات دسترسی دارند و راهی برای فرار مالیاتی باقی نمی‌ماند.

وی افزود: در قانون پیش بینی شده که هیچ دستگاه دولتی و غیردولتی عذر و بهانه‌ای برای عدم ارائه اطلاعات به سازمان امور مالیاتی ندارد؛ این در حالی است که پیش‌نویس جدیدی برای قانون مالیات‌های مستقیم در سازمان امور مالیاتی تهیه شده که در آن، ساماندهی معافیت‌ها، طراحی پایه‌های جدید مالیاتی از جمله مالیات بر عایدی بر سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه ما در دنیا شاهد معافیت کامل بخش‌های اقتصادی نیستیم، خاطرنشان کرد: اگرچه شاید ٨٥ درصد از بخش کشاورزی در ایران ضعیف است و باید از مالیات معاف باشد؛ اما ده درصد از فعالین این بخش درآمد خوبی دارند و باید مالیات بدهند؛ این درحالی است که بودجه عمومی کل کشور ٤٨٤ هزار میلیارد تومان است. و دولت برای تأمین این بودجه، یا باید مالیات بگیرد، یا قرض کند و با سود آن بازگرداند، یا چاپ پول کند یا منابع طبیعی و املاک را بفروشد.

پارسا گفت: چاپ پول تورم زا بوده و اخذ مالیات غیرمستقیم از طبقات ضعیف و با درآمد ثابت، مشکل را بیشتر می‌کند که تنها راه برای ملت و حاکمیت، اخذ مالیات هوشمندانه متناسب با ثروت، درآمد و مصرف است.

معاون وزیر اقتصاد افزود: جهت گیری نظام آن است که ایران به سمت مالیات هوشمند و نسل چهارم مالیات ستانی است و امیدوار هستیم فرار مالیاتی و فساد اداری با این اقدام از بین برود.

استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرات پیش از واریز درآمدها به خزانه

پارسا در بخش پاسخ به سوالات فعالان اقتصادی نیز در پاسخ به انتقادات مطرح شده در خصوص استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان گفت: مجموعه مالیات بر ارزش افزوده یک پیکج است و استرداد مالیات بر ارزش افزوده، به سریعترین زمان ممکن و راحت ترین مسیر، سیاست سازمان امور مالیاتی است.

وی افزود: سازمان امور مالیاتی بر این باور است که باید استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرات به سرعت بازگشت داده شود، اما بخشی از کار، در حیطه اختیارات سازمان امور مالیاتی است؛ این در حالی است که ما نمی توانیم برای وزارت صمت و بانک مرکزی، مقررات بگذاریم؛ بلکه باید مالیاتی وصول شده را با اولویت استرداد مالیات بر ارزش افزوده، خرج کنیم.

پارسا به معاون خود دستور داد تا اولویت اول را در خرج کردن مالیات ستانده شده، به استرداد مالیات بر ارزش افزوده قرار دهد. این در حالی است که اول استرداد مالیات بر ارزش افزوده را صورت خواهیم داد و سپس درآمدی وصولی خود را به خزانه واریز خواهیم کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی