به گزارش ایسنا به نقل از آناتولی، بانک مرکزی ترکیه در گزارشی اعلام کرد میزان بدهی خارجی ناخالص در ترکیه تا پایان ماه دسامبر به 436.9 میلیارد دلار رسیده است که از این میزان، 247.6 میلیارد دلار سهم بدهی های عمومی دولت بوده است.
طبق اعلام وزارت خزانه داری و دارایی ترکیه، نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی این کشور در حال حاضر به 58 درصد رسیده که 1.1 درصد کمتر از ماه قبل است است. خزانهداری ترکیه نیز طی این مدت 14.3 میلیارد دلار بدهی به شکل اوراق قرضه داشته است.
افزایش بدهی خارجی ترکیه در شرایطی رخ می دهد که پیش تر صندوق بین المللی پول نسبت به وابستگی بیش از حد ترکیه به منابع خارجی هشدار داده بود. طبق اعلام این نهاد مالی، در صورت افزایش نرخ بهره در سطح جهان و یا پیدایش یک بحران ارزی دیگر نظیر آن چه در ماه اوت 2019 برای اقتصاد ترکیه اتفاق افتاد، این کشور در برابر شوکهای ارزی شدیدی قرار خواهد گرفت. ترکیه تابستان امسال با بحران ارزی کم سابقه ای مواجه شد و نرخ برابری دلار در مقابل لیر حتی به رقم 7.22 نیز رسید.
از طرف دیگر مرکز آمار ترکیه نیز اعلام کرده است که کسری بودجه این کشور در ماه نوامبر به 5.2 میلیارد دلار افزایش پیدا کرد. در این مدت ترکیه 16.1 میلیارد دلار صادرات و 21.3 میلیارد دلار واردات داشته است که نسبت به ماه قبل به ترتیب 0.1 درصد و 9.7 درصد افزایش داشته است.
در بین کشورهای مختلف آلمان بزرگترین وارد کننده از ترکیه بوده است و پس از این کشور نیز عراق، انگلیس و ایتالیا قرار دارند. از سوی دیگر روسیه بزرگ ترین کشور صادرکننده کالا به ترکیه بوده است و چین، آلمان و ایتالیا در رده های بعدی قرار دارند.
دولت ترکیه در برنامه افق 2020 خود دستیابی به صادرات 200 میلیارد دلاری را هدف گذاری کرده است که این رقم در حال حاضر 156 میلیارد دلار بوده است.