ماهان شبکه ایرانیان

پاسخ به ۸ سوالی که همه والدین درمورد ضد آفتاب کودکان می پرسند

محافظت از پوست کودکان در برابر آفتاب، یکی از مهمترین کارهایی است که همه والدین باید انجام دهند. حتی کودکانی که پوست تیره‌تری دارند هم دچار آفتاب سوختگی می‌شوند

محافظت از پوست کودکان در برابر آفتاب، یکی از مهمترین کارهایی است که همه والدین باید انجام دهند. حتی کودکانی که پوست تیره‌تری دارند هم دچار آفتاب سوختگی می‌شوند و زمانی که بزرگ‌ شوند، در معرض خطر سرطان پوست قرار می‌گیرند. خطر ابتلا به سرطان پوست صرف‌نظر از سن، جنسیت و نژاد برای هر کسی وجود دارد. در حقیقت، برآورد شده است که از هر پنج آمریکایی، یک نفر در طول دوره زندگی خود به سرطان پوست گرفتار می‌شود.

در ادامه به سوالات متدوال والدین درباره محافظت از کودکان در برابر خورشید و کرم ضد آفتاب مناسب آن‌ها پاسخ می‌دهیم. اطلاعات زیر از سایت https://lafarrerr.com جمع آوری شده است.

کرم ضد آفتاب

1.از چه سنی استفاده از ضد آفتاب برای نوزادان بی‌خطر است؟

پوست نوزادان حساس است و به راحتی می‌تواند مواد شیمیایی زیادی را جذب کند؛ بنابراین از استفاده از ضد آفتاب برای نوزادان زیر ۶ ماه اجتناب کنید، (مگر اینکه تنها عنصر فعال در ضد آفتاب اکسید زینک باشد) و فقط روی نواحی کوچکی از پوست نوزادتان ضد آفتاب بزنید.

برای محافظت از پوست نوزادان زیر شش ماه به این نکات توجه کنید.

تا جایی که می‌توانید کودکتان را دور از خورشید نگه دارید، اگر قصد پیاده‌روی دارید این کار را قبل از ساعت ۱۰ صبح یا پس از ۴ بعدازظهر که اشعه‌های UVB چندان قوی نیستند انجام دهید، به کودکتان لباس‌های سبک‌وزن و آستین‌بلند بپوشانید، به طوریکه بازو و ساق پایش پوشانده شود، همچنین از کلا‌ه‌های لبه‌دار و آفتاب‌گیر که صورت، گوش و گردن را می‌پوشاند استفاده کنید.

2. ضد آفتاب کودکان چه ویژگی باید داشته باشد؟

والدین باید به دنبال ضد آفتاب‌هایی باشند که دارای SPF (فاکتور حفاظتی در برابر خورشید) ۳۰ یا بیشتر بوده و روی آن عبارت "طیف گسترده" قید شده‌باشد و از پوست، هم در برابر اشعه‌های UVA و هم اشعه‌های UVB محافظت ‌کند. ضد آفتاب‌هایی که روی آنها عبارت "ضدآب" یا " مقاوم در برابر آب" درج شده، بهترین و ماندگارترین پوشش را بویژه در پارک و استخر فراهم می‌کنند.

علاوه‌براین، باید ترکیبات فعال موجود در ضد آفتاب را هم چک کنید و به دنبال اکسید زینک یا دی اکسید تیتانیوم باشید. این ترکیبات، مهارکننده نورخورشید و طیف گسترده هستند و اگر پوست کودکتان حساس باشد، سبب تحریک کمتر پوست او می‌شوند. استفاده از این ترکیبات برای نواحی حساس، نظیر صورت هم بلامانع است، زیرا سبب سوزش چشم‌ نمی‌شوند.

3. SPF نشانگر چیست؟ آیا میزان بالای آن به معنای موثرتر بودن ضد آفتاب است؟

SPF یا فاکتور حفاظتی در برابر خورشید، نشانگر اثربخشی ضد آفتاب در پیشگیری از آفتاب سوختگی است. برای اینکه متوجه شوید ضد آفتاب تا چند ساعت از پوست کودکتان در برابر آفتاب سوختگی محافظت می‌کند، باید عدد SPF را در مدت زمانی که طول می‌کشد پوست کودکتان قرمز شود ضرب کنید.

به طور مثال، می‌توان از پوست کودکی که در ۱۰ دقیقه قرمز می‌شود، با ضد آفتاب SPF 15 برای تقریبا ۱۵۰ دقیقه یا دو ساعت و نیم در برابر آفتاب سوختگی محافظت کرد. البته این امر به مصرف کافی ضد آفتاب بستگی داشته و مبتنی بر محاسبه SPF با نور مصنوعی به جای نور طبیعی است.

انجمن متخصصان اطفال آمریکا (AAP)، توصیه می‌کند از ضد آفتاب دارای SPF حداقل ۱۵ که اشعه‌های UVB را تا ۹۳ درصد مهار می‌کند، برای کودکان استفاده کنید. هرچه محصولیSPF  بالاتری داشته ‌باشد، محافظت بیشتری هم دارد؛ اما این امر تحت شرایط خاصی صدق می‌کند SPF 30، ۹۷ درصد و SPF 50 (بیشترین میزان SPF موجود در ضد آفتاب‌ها طبق مصوبه جدید انجمن غذا و دارو آمریکا) ۹۸ درصد از اشعه‌های UVB را مهار می‌کند.

4. از چه مقدار ضد آفتاب برای کودکمان استفاده کنیم؟ و هر چند وقت یکبار آن را تجدید کنیم؟

ضدآفتاب کودکان

بنیاد سرطان پوست آمریکا توصیه می‌کند بزرگسالان دست‌کم از ۳۰ گرم ضد آفتاب، معادل پر شدن یک لیوان کوچک، استفاده کنند، اما به ‌هیچ مقدار معینی برای کودکان درحال رشد اشاره نمی‌کند.

آنچه اهمیت دارد این است که نیم ساعت قبل از اینکه کودکتان را از منزل خارج کنید، تمام قسمت‌های بدن او را که در معرض خورشید قرار دارند نظیر گوش، برآمدگی کف پا، پشت زانو و دست به طور کامل با کرم ضد آفتاب بپوشانید، تا پوست کودکتان برای جذب ضد آفتاب زمان داشته‌باشد. دست‌کم هر دو ساعت یکبار، ضد آفتاب را تجدید کنید‌.

اگر کودکتان مشغول شناکردن و بازی در آب است یا عرق کرده، ضد آفتاب را در فواصل زمانی کمتری تجدید کنید.

5.اگر قرار باشد بچه ها شنا کنند، آنها نیاز به ضد آفتاب ضد آب دارند ؟

این فکر خوبی است، اما حتی ضد آفتاب هایی که عنوان ضد آب دارند، هم در آب پاک خواهند شد، بنابراین لازم است که بعد از شنا و تعریق سنگین، ضد آفتاب تجدید شود.

6.آیا لباس ها و لباس های شنای SPF دار واقعا موثر هستند؟

پارچه SPF دار تکنولوژی برجسته‌ ای است، اما تقریبا تمام پارچه هایی که بافت منسجمی دارند، از نفوذ پرتوهای زیان آور جلوگیری میکنند. به این خاطر که پارچه بیشتر لباس های شنا بافت منسجمی دارد، لباس های شنای معمول به تنهایی محافظت مناسبی را ارائه می‌دهند. اما نکته بسیار مهم پوشانندگی است، بنابراین توصیه می‌شود که کودکان لباس های شنای ضد حساسیتی را بپوشند که از خط گردن شروع میشود و تا زیر آرنج ها و زانوها را می پوشاند.

به دنبال کلاه های بزرگ لبه داری باشید که لبه آن حداقل به پهنای کف دستتان باشد و عینک آفتابی را فراموش نکنید. (عینک های بند دار که به دور سر بسته میشوند، بهترین گزینه برای کودکان هستند.)

7. اگر کودکمان دچار آفتاب سوختگی شد چکار کنیم؟

اگر کودکتان کمتر از یک سال دارد، یا بزرگتر از یک سال است و دچار تاول، درد شدید، بیحالی و تب بالای ۳۸ درجه سانتی‌گراد شده ( ۱۰۱ درجه فارنهایت) به متخصص اطفال مراجعه کنید. ایبوپروفن و حمام آب سرد یا کمپرس مرطوب می‌تواند درد، التهاب و خارش را کاهش دهد.

هیچوقت به کودکتان آسپرین ندهید، زیرا این امر می‌تواند منجر به بیماری نادر اما جدی به نام سندرم ری (Reye’s syndrom)  شود. تا زمانی که آفتاب سوختگی کودکتان بهبود یابد، او را دور از معرض خورشید قرار دهید.

 والدین به غیر از استفاده از ضد آفتاب، چه کارهای دیگری را برای محافظت فرزندانشان از نور خورشید میتوانند انجام دهند؟ 

علاوه بر استفاده از کرم ضد آفتاب، سعی کنید که قرار گرفتن در مقابل نور خورشید را در ساعات اوج تابش نور خورشید یعنی بین 11 صبح تا 3 بعد از ظهر به حداقل برسانید و سعی کنید هنگامیکه از خانه بیرون میروید از قسمت های سایه دار حرکت کنید. این یعنی به دنبال پارک هایی یاشید که در اطراف زمین بازی درخت و سایه بان هست و در ساحل چتر و چادر با خودتان ببرید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی