به گزارش ایسنا، پیروز حناچی در آیین رونمایی سامانه صورت وضعیت الکترونیک و اپلیکیشنهای جمعآوری و تفکیک پسماند همچنین آغاز اجرای طرح «کاپ» گفت: موضوع پسماند در کشور ما بسیار مهم است و ابعاد حاکمیتی آن از ابعاد محلی فراتر رفته است.
وی افزود: مرحله اول مطالعاتی که در خصوص مدیریت یکپارچه و فراگیر پسماند در تهران به انجام رسیده و آماده اجرای آن هستیم. از سوی دیگر تلاش برای جلب نظر و همکاری شهروندان کلید واژه بسیار مهمی است که اگر محقق شود تحول عظیمی را دراین حوزه شاهد خواهیم بود.
حناچی ادامه داد: با رعایت استانداردها و بهرهگیری ازمشارکت شهروندان در حوزه پسماند تجربه متفاوتی را خواهیم آفرید. روزانه 7000 تن زباله جمعآوری میشود که موضوع بسیار پراهمیتی است و هر چقدر بتوانیم این حجم زباله را کاهش دهیم و به بازیافت نزدیک کنیم، تفکیک از مبدا را داشته باشیم به موفقیت بزرگی دست پیدا کردیم. بسیاری از کشورها جمعآوری هر شب زباله خود را به هفتهای یک یا چند مرتبه تبدیل کردهاند. بی تردید این مدیریت تمهیدات ویژهای را می طلبد که باید از همه این تجربیات بهره بگیریم.
شهردار تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات مربوط به حوزه مدیریت پسماند به شیوه فعلی جمعآوری مرتبط است، گفت: مخازن موجود در سطح شهر تبعات جبران ناپذیری را به همراه داشته که از جمله آنها می توان به تبدیل موقعیت این مخازن به مکانی برای حضور موشها، رجوع زبالهگردها و کودکان کار به آنها اشاره کرد. دردنیا اگر از این مخازن استفاده شود به گونه ای است که امکان ورود زباله وجود دارد اما امکان خروج از آنها میسر نیست.
وی ادامه داد: طرح «کاپ» به تولید کمتر زباله تاکید میکند و زباله تولیدشده نیز باید قابل بازیافت باشد. این یک نظریه است که هزینه امحای زباله همان ابتدا از مصرفکننده گرفته میشود.
حناچی اضافه کرد: تجربه جهانی دیگری نیز در برلین و وین مشاهده کردم که حوزه مدیریت پسماند دردست بخش خصوصی نبود و علت این امر را این طور اعلام کردند که هدفشان در این حوزه سود ده بودن نیست و میخواهند نظارت کامل داشته باشند تا کار بهدرستی انجام شود. به این ترتیب کشورهایی که در اوج خصوصیسازی هستند در این بخش حاکمیتی عمل میکنند.
وی تاکید کرد:در طرح «کاپ» تلاش میکنیم با برنامهای از در منازل تا مکانهای امحای زباله یکپارچه عمل کنیم البته دراین مسیر همکاری همه دستگاهها و بهویژه شهروندان را نیازمندیم.
حناچی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر این که تاکنون برنامه تهران هوشمند بهطور کامل اطلاع رسانی نشده است،گفت: طرح «کاپ» بخش کوچکی از این پروژه است که امروز با رونمایی آن شهروندان شاهد آغاز فعالیت آن هستند. این طرح از مجموعههای مسکونی پرجمعیت شروع شده البته در زمینه قانونی ضعفهایی وجود دارد که امیدواریم به کمک دولت آنها را برطرف کنیم. این حرکت آغاز شده و تاثیر گذار هم بوده با سیاستهایی که از طریق ایستگاههای میانی مدیریت پسماند اعمال شده است بسیاری از زبالهها در این ایستگاهها تفکیک شدند و حجم آنها کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: تولید برق از زباله در آرادکوه راه اندازی شده است و امروز با ظرفیتهای 3 مگاوات از محل سوزاندن زبالهها برق تولید میشود. با تغییر سیاستهای دولت و واقعی کردن قیمت تولید برق دراین حوزه زمینه حضور بخش خصوصی نیز فراهم شده است.
حناچی تاکید کرد: در بحث کودکان کار قطعا شهرداری از وضعیت موجود راضی نیست و تلاش میکنیم با همکاری دستگاههای مرتبط این موضوع را به حداقل برسانیم. در این مسیر به پیمانکاران خود نیز اخطار جدی دادهایم.
وی افزود: نگاه کاهش پسماند باید در بین شهروندان به فرهنگ رایج تبدیل شود تا با کمک یکدیگر شهر را قابل زیست کنیم و این حرکت که آغاز شده را به نتیجه برسانیم.
به گزارش ایسنا در ادامه این جلسه مسعود تجریشی - معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست - ضمن قدردانی از شهرداری تهران برای اجرای طرح «کاپ» گفت: بسیاری از شهرهای مطرح دنیا از شهرداریهای خود میخواهند هدفگذاری مشخصی در حوزه پسماند داشته باشند. برای مثال در بازه زمانی مشخص 50 درصد پسماند ورودی به مراکز امحای زباله کاهش پیدا کند و مسئولیت این هدفگذاریها نیز با شوراهای شهر است.
وی افزود: قطعا در تهران نیز به چنین هدف گذاری نیازمندیم. لذا امیدواریم این موضوع به عنوان الگویی برای کشور در شهر تهران آغاز شود.
تجریشی در پایان گفت: از سوی دیگر بسیاری از آنچه که به عنوان ریخت و پاش در شهرها یاد میشود ناشی از فعالیتهای صنعتی و تولید زبالههای صنعتی در اطراف شهرهاست این در حالیست که امروز دیگر هیچ صنعتی خارج از سامانه محیط زیست نمی تواند پسماندی را جابجا کند .اگر زمینه اتصال این سامانه با سامانههای شهرداری تهران فراهم شود قطعا دیگر زبالهها را در کنار جادهها نخواهیم دید وتحول بسیار خوبی که به اقتصاد ملی نیز کمک میکند، رقم خواهد خورد.
به گزارش ایسنا در پایان این جلسه رونمایی از اپلیکیشنهای جمع آوری و تفکیک پسماند و اعطای مجوز فعالیت این دو اپلیکیشن به نمایندگان آنها با حضور شهردار تهران، معاونان و اعضای شورای اسلامی شهر تهران انجام شد.