ماهان شبکه ایرانیان

در گفت‌وگو با «فردا» مطرح شد؛

مهدی چمران: نگران وضعیت حمل و نقل شهر تهرانم

گروه سیاسی فردا: اخیرا محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران نسبت به مدیریت شهری این شهر انتقاد کرده و گفته است که مشخصا سیستم حمل‌ونقل شهری به هیچ وجه خوب نیست و درصد قابل توجهی اتوبوس کم داریم و همان‌هایی که وجود دارند، فرسوده‌اند. این سخنان هاشمی درحالی است که او و و هم‌جناحی‌های سیاسی‌اش تا پیش از این و به خصوص در دوره انتخابات مجلس انتقادهای تندی را به محمدباقر قالیباف وارد می‌کردند درحالی که امروز خودشان نسبت به عملکردشان انتقاد می‌کنند.

مهدی چمران، رئیس سابق شورای شهر تهران درباره عملکرد شهرداری در حوزه مدیریت شهری به «فردا» گفت: «در شرایط کرونا اصرار می‌شود که استفاده از وسایل نقلیه عمومی شیوه‌نامه خاصی داشته باشد که اگر آن‌ شیوه‌نامه اجرا نشود میزان شیوع کرونا بالا می‌رود. منظور از دورکاری در تهران هم به این معناست که میزان استفاده از وسایل نقلیه عمومی کم شود که اگر کم نشود فایده‌ای در کاهش شیوه کرونا نخواهد داشت. میزان وسایل نقلیه عمومی هم کم است. بر اساس طرح جامع ترافیک تهران باید 9 تا 10هزار اتوبوس در تهران وجود داشته باشد که اکنون 6هزار دستگاه اتوبوس موجود است و اکثر آنها هم فرسوده هستند و جایگزینی برای آنها وجود ندارد».

او ادامه داد: «بیشتر جابه‌جایی مسافران در تهران در سامانه اتوبوسرانی بر عهده اتوبوس‌های دوکابین است که در دوره شهرداری آقای قالیباف خریداری شد. آن زمان هم شهرداری آن اتوبوس‌ها را خودش خرید و دولت پولی برای خرید آنها نداد. اصولا حدود 82درصد اتوبوس‌ها را باید دولت خریداری کند و به شهرداری‌ها بدهد و بقیه را خود شهرداری‌های هر شهر باید بخرند. دولت فعلی و حتی دولت دوم آقای احمدی‌نژاد این وظیفه را انجام نداده‌اند و اتوبوسی از سوی دولت به شهرداری داده نشد؛ با چنین وصفی شهرداریِ زمان آقای قالیباف خودش دست به کار شد و اتوبوس‌های زیادی خریداری کرد که دولت حتی سود بازرگانی و گمرک آنها را هم از شهرداری گرفت. یعنی نه‌تنها وظیفه خود در خرید اتوبوس‌ها را انجام نداد که  سود بازرگانی و گمرک هم گرفت. از عمر آن اتوبوس‌ها هم حدود هفت، هشت یا نه سال می‌گذرد و در حال فرسوده‌شدن هستند و اگر آنها از کار بیفتند ضربه بزرگی به سیستم حمل‌ونقل شهری وارد می‌شود».

چمران درباره وضعیت مترو هم گفت: «ما سعی کردیم که در دوره خود متروی تهران را کامل کنیم که حدود 90 و چند درصد هم پیش رفتیم و اگر شش ماه دیگر به کارمان ادامه می‌دادیمف تکمیل می‌شد. بعد از دوره شورای شهر ما و شهرداری آقای قالیباف یک واگن هم اضافه نشد و هرچه هم به خطوط مترو وارد شد همان‌هایی بود که قبلا خریداری و ساخته شده بود. آقای هاشمی راست می‌گوید که دولت هیچ کمکی به شهرداری نکرده است اما انتظار این بود که وقتی دولت، شورای شهر و شهرداری همسو هستند دولت هم کمک کند هم وظایف قانونی خود یعنی خریداری اتوبوس و 50 درصد هزینه مترو را بدهد که نداد».

او افزود: «باید یک سوم بلیط اتوبوس و مترو را دولت، یک‌سوم شهرداری و یک سوم را مردم بدهند تا در این حالت فشار اقتصادی به مردم نیاید و مردم تشویق شوند که از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند. دولت ظاهرا سهم خود را به طور کامل پرداخت نمی‌کند و حتی نمی‌دانم امسال اصلا مبلغی پرداخت کرده است یا نه.  من نگرانم که همین میزان واگن‌های مترو که وجود دارد یا اتوبوس‌های موجود هم به تعمیر بیفتند و در نهایت غیرقابل استفاده شوند که در آن صورت وضعیت حمل و نقل تهران به شدت نگران‌کننده می‌شود».

او در پایان درباره اینکه آیا تحریم‌ها تأثیری بر خرید و ساخت واگن‌های مترو داشته است یا نه گفت: «درصدی از واگن‌های مترو از چین وارد می‌شود و حدود 60درصد آن در ایران ساخته می‌شود. واقعیت این است که به دلیل آنکه ما وسایل مترو را از چین وارد می‌کنیم، تحریم‌ها بر این موضوع هیچ اثری نداشته است زیرا ما با چین مراودات اقتصادی خوبی داریم و دارای مشکل نیستم».

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی