ماهان شبکه ایرانیان

بورس منفی ادامه داد، دلار و سکه نیز کاهشی شدند

عقب‌نشینی هماهنگ قیمت‌ها

یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام

01

سرخ‌پوشی یکدست نماگرهای سهام

در جریان معاملات روز گذشته، نماگر بورس تهران در ادامه ریزش‌ها برای هفتمین روز متوالی افت را تجربه کرد. نماگر بورس روز دوشنبه با افت بیش از 37 هزار واحد معادل 73/ 2درصد بر سکوی یک میلیون و 336 هزار واحدی ایستاد. حقوقی‌ها از همان ابتدای روز در سمت خرید سهام ظاهر شدند و تلاش برای کم‌حجم کردن صف‌های فروش داشتند اما تا پایان معاملات، تلاش‌های این گروه بی‌نتیجه ماند و صف‌های فروش جمع نشد. روز گذشته در مجموع بورس و فرابورس 417 نماد در صف فروش، به ارزش 7 هزار و 150 میلیارد تومان بودند. شاخص هم‌وزن و فرابورس نیز روزی منفی را پشت سر گذاشتند. شاخص هم‌وزن با ریزش 2/ 1 درصدی مواجه شد. همچنین دیروز ارزش معاملات خرد سهام به 4797 میلیارد تومان رسید و سهامی به ارزش 1549 میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی جابه‌جا شدند.

 

بازار سکه

03

بازگشت سکه به کانال 13 میلیونی

روز گذشته پنجم آبان ماه بر اساس نرخ اتحادیه طلا، جواهر و سکه، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی به 13میلیون و 980 هزار تومان رسید که نشان می‌دهد قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی نسبت آخرین معاملات روز شنبه حدود 520 هزار تومان کاهش یافته است. همچنین بهای نیم‌سکه و ربع‌سکه نیز کاهش را تجربه کردند. بر این اساس نیم‌سکه 7 میلیون و 500 هزار تومان، ربع‌سکه 4 میلیون و 950هزار تومان و سکه گرمی 2 میلیون و 700 هزار تومان معامله شدند. کاهش قیمت سکه در این روز‌ها به سبب کاهش قیمت اونس طلا در بازار جهانی و همچنین نرخ دلار در بازار داخلی است. اونس طلا از 17 مهر تاکنون به زیر 1900 دلار نیامده بود اما روز گذشته این امر محقق شد و بر قیمت سکه تاثیر گذاشت.

 

بازار طلای جهانی

04

استارت کاهشی طلا

در شروع معاملات روز دوشنبه قیمت طلا کاهشی نسبی را از خود نشان داد، و به زیر کانال 1900 دلار نیز رفت اما در ادامه روز این روند بهبود یافت و مجدد کانال از دست رفته را پس گرفت. اونس طلا روز گذشته (ساعت 16 به وقت تهران) با کاهش 3 دلاری نسبت به قیمت بسته شده جمعه به یک‌هزار و 902 دلار و 28 سنت رسید. قیمت 1898 دلاری که در ابتدای روز ثبت شد نشان‌دهنده کمترین میزان در یک هفته گذشته است. این رقم از 17 مهر امسال بی‌سابقه بوده است.  به گفته کارشناسان افزایش ارزش شاخص جهانی دلار و پیشرفت نداشتن مذاکرات مربوط به بسته محرک مالی جدید در آمریکا سبب شده تا بهای فلز زرد روند نزولی در پیش بگیرد. شاخص ارزش دلار در برابر سبد ارزهای معتبر جهانی با صعود 2/ 0 درصدی روبه‌رو شده و این مساله سبب شد بهای جهانی طلا کاهش یابد.

 

بازار اوراق مسکن

05

افزایش اندک قیمت تسه

در جریان معاملات روز گذشته، اوراق تسهیلات مسکن که روزهای پرتنشی را پشت سر می‌گذارد بار دیگر افزایش یافت و با 24/ 1 درصد افزایش به 91 هزار و 600 تومان رسید و از طرفی قیمت خرید این اوراق هم به 93 هزار تومان رسید که این سطح را 19 مهرماه نیز لمس کرده بود. اوراق تسهیلات مسکن گاهی روندی همسو با شاخص بورس می‌گیرد و گاهی خلاف این مسیر حرکت می‌کند. در هفت روز اخیر که بازار سهام و شاخص‌های بورسی روندی منفی را طی می‌کنند، اوراق تسهیلات مسکن در نوسان بوده و گاه اندکی افزایش و در مواردی کاهش را به ثبت رسانده است و در نهایت این اوراق که کمتر از 2 ماه از سررسیدشان باقی مانده روند خلاف جهت شاخص بورس را پیمودند. تغییرات قیمت تسه‌ها متقاضیان این اوراق را مردد می‌کند.

 

بازار نفت

06

نفت 38 دلاری شد

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی تحت‌تاثیر افزایش ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا و اروپا و نگرانی‌های مرتبط با وضعیت تقاضا، حدود 2 درصد سقوط کرد و در ساعات ابتدایی معاملات روز به زیر کانال 39 دلاری رفت. در ادامه داد و ستد‌های روز بهای معاملات وست تگزاس اینترمدییت آمریکا، یک دلار و 80 سنت معادل 4/ 2 درصد کاهش را به ثبت رساند و به 38 دلار و 80 سنت در هر بشکه رسید. افزایش اخیر موارد ابتلا به کووید-19 و محدودیت‌های بیشتر رفت و آمد در اکثر نقاط اروپا، در فضای بازار نفت تاثیر گذاشته و نگرانی‌ها نسبت به پیامد محدودیت‌های جدید بر تقاضا برای نفت را برانگیخته است. این حقیقت که نفت لیبی سریع‌تر از حد انتظار به بازار برمی‌گردد هم اوضاع را پیچیده‌تر کرده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی