ماهان شبکه ایرانیان

اعتیاد شیرین (۳)

بسیاری از ما فکر می‌کنیم این آبمیوه‌ها چاق نمی‌کنند و حتی برخی از آنهایی که رژیم لاغری دارند با این تصور مرتب آب میوه می‌نوشند.

اعتیاد شیرین (3)

 

بیشتر غذاهای معمولی قندهای تصفیه‌شده دارند، چه کار کنم؟

بله واقعیت این است که اکثر غذاهایی که ما به طور معمول می‌خوریم، این نوع قند‌ها را در خود دارند؛ با این حال باز هم می‌توان رژیم غذایی سالمی داشت و از دریافت بیش از حد این مواد خودداری کرد. راهنمای رژیم ایالات متحده می‌گوید که اگر شما روزانه 2000 کالری دریافت می‌کنید، میزان قند ساده‌ اضافی که علاوه بر قندهای ساده موجود در غذاهای معمولی با خوردن چیزهایی چون شکلات و شیرینی وارد بدن‌تان می‌کنید، حداکثر باید 32 گرم باشد.

می‌بینید که این مقدار زیاد نیست و اگر به سلامتی‌تان علاقه‌مند هستید و نمی‌خواهید با خوردن اضافی خوراکی‌های شیرین و فاقد ارزش غذایی چاق شده در  معرض ابتلا به دیابت قرار گیرید، در خوردن شیرینی و شکلات و آبمیوه‌های مصنوعی بسیار دقت کنید.

من آب میوه شیرین خیلی دوست دارم، باید چه کار کنم؟

تقریبا همه آب میوه‌های شیرین را دوست دارند و بخصوص در گرمای شدید تابستان نوشیدن یک پاکت آب پرتقال خیلی می‌چسبد. مشکل این است که بسیاری از ما فکر می‌کنیم این آبمیوه‌ها چاق نمی‌کنند و حتی برخی از آنهایی که رژیم لاغری دارند با این تصور مرتب آب میوه می‌نوشند و باز سر در نمی‌آورند که چرا وزن‌شان کم که نشده هیچ، بالاتر هم رفته است! اگر واقعا آبمیوه دوست دارید، آنهایی را بخرید که روی پاکت آنها نوشته شده «100 درصد خالص». اگر هم بتوانید در خانه آبمیوه طبیعی بگیرید که به مراتب بهتر است.

چطور می‌توانم با تغییر عادات غذایی‌ام اعتیادم به شیرینی‌ها را مهار کنم؟

یادتان باشد که ترک این اعتیاد، مانند کنار گذاشتن هر اعتیاد یا عادت مضر دیگر، به یکباره میسر نمی‌شود و اگر ناگهان تمام غذاهای شیرین را حذف کنید، شاید مدتی تاب بیاورید، ولی اندکی بعد با ولعی چند برابر به سمت‌شان برخواهید گشت. پس به تدریج از میزان مصرف این گونه خوراکی‌ها بکاهید.

به توصیه‌های زیر توجه کنید

 اگر بیرون کار می‌کنید و باید ناهار را بیرون از منزل بخورید، غذای خانگی همراه ببرید؛ چون شما در خانه از مواد خالص‌تر و مرغوب‌تری  استفاده می‌کنید و مجبور نیستید مانند اغذیه‌فروشی‌های بیرون برای خوشمزه‌تر کردن و متاسفانه گاهی پنهان کردن ماندگی یا حتی فساد غذا شکر فراوانی در آن بریزید تا خوشمزه‌تر شود.

 اگر قبلا حتما روزی دو تکه بزرگ شکلات شیرین می‌خوردید، با تکه کوچک‌تری شروع کنید و هر روز یا هر چند روز یکبار- با توجه به توان‌تان- مقدار کمتری بخورید. در کنار کم کردن مقدار شکلات، به میزان شکر موجود در آن هم توجه کنید و به تدریج شکلات‌هایی با درجه خلوص بالاتر که به طور طبیعی تلخ‌ترند را جایگزین کنید.

این روند را می‌توانید درباره خوردنی‌های شیرین دیگر هم اجرا کنید. اگر به تنهایی در این کار موفق نشدید یا واقعا نمی‌دانید چطور باید این کاهش تدریجی را درست انجام دهید، از یک متخصص تغذیه  کمک بگیرید.

 یکی دیگر از راه‌های ترک اعتیاد به شیرینی این است که تا حد ممکن این جور خوراکی‌ها را نخرید و در یخچال نگه ندارید. وقتی شیرینی، شکلات، کیک یا آبمیوه‌های شیرین مصنوعی جلوی چشم‌تان نباشد، به مرور کمتر به آنها احساس نیاز می‌کنید. این ترفند هم برای شما خوب است و هم برای کودکان‌تان؛ چرا که اگر از همان کودکی به خوردن این جور خوراکی‌ها عادت کنند، به احتمال زیاد آینده‌ای مانند شما در انتظار‌شان خواهد بود. ضمناً با این تمهیدات، در هزینه‌های دندانپزشکی هم صرفه‌جویی خواهد شد!

 نداشتن شیرینی و شکلات‌های زیبا و رنگارنگ و وسوسه‌انگیز در خانه کمک‌کننده است، ولی فراموش نکنید که اگر برای همیشه ورود  آنها را به خانه ممنوع کنید، شاید شما به عنوان یک بزرگسال بتوانید در مهمانی‌هایی که روی میز انواع شکلات و شیرینی به شما چشمک می‌زنند، جلوی خودتان را بگیرید، ولی انتظار نداشته باشید فرزند کوچک‌تان که مدت‌ها از خوردن چنین چیزهای خوشمزه‌ای محروم بوده هم مانند شما ادب به خرج دهد.

آن وقت است که همه می‌بینند کودکی با ولع تعداد زیادی شکلات یا شیرینی را با هم برداشته و چندتا چندتا با هم در دهان کوچکش جا می‌دهد و با عجله می‌بلعد. این کار اگر باعث آبروریزی و شرمندگی شما نشود، احتمال اینکه او نیمه شب با دل درد از خواب بیدار‌تان کند و همه آن چیزهای خوشمزه را بالا بیاورد، کم نخواهد بود!

پس هر چند وقت یکبار کمی از این خوراکی‌های محبوب بخرید و در دسترس بگذارید. خودتان هم همراه کودک‌تان به تعادل از آنها بخورید. این کار هم ولع شما و هم ولع فرزند کوچک‌تان به این خوراکی‌ها را کم خواهد کرد. آن وقت است که راحت‌تر می‌توانید اعتیاد‌تان را به شیرینی ترک و از معتاد شدن فرزند‌تان هم پیشگیری کنید...

برای خواندن بخش اول- اعتیاد شیرین - اینجا کلیک کنید.

برای خواندن بخش دوم- اعتیاد شیرین- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان