ماهان شبکه ایرانیان

علایم ورم معده و راهکارهای علمی و خانگی درمان آن

بیماری ورم معده التهاب، ناراحتی و فرسایش استر معده است که می تواند بشکل ناگهانی حاد و یا بتدریج مزمن ظاهر شود. آسیب دیدن، مصرف منظم داروهای مسکن و نوشیدن الکل نیز می تواند باعث ورم معده یا گاستریت بشود. ما در این مقاله از علایم ورم معده و درمان آن می گوییم.

علایم ورم معده و راهکارهای علمی و خانگی درمان آن

ویروسی که موجب بروز علایم ورم معده می شود همان ویروس زخم معده می باشد که خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد. ما در این مقاله به شرح علایم و راهکارهای درمانی این بیماری می پردازیم. همراهمان باشید.

علل بروز ورم معده:

بیماری ورم معده ممکن است در نتیجه مصرف الکل،استرس، استفراغ مزمن و یا مصرف داروهای خاص همچون آسپرین و یا سایر داروهای ضدالتهاب اتفاق بیفتد. علاوه بر این ها ورم معده می تواند در نتیجه:

  • عفونت هلیکوباکتر پیلوری، این باکتری نوعی باکتری بوده که در مخاط معده زندگی می کند. بدون درمان کردن، عفونت ناشی از این باکتری می تواند باعث زخم معده و در بعضی از افراد سبب ابتلا به سرطان معده بشود
  • کم خونی خطرناک، این نوع کم خونی زمانی صورت می گیرد که معده قادر به جذب و هضم ویتامین B12 در بدن نیست
  • ریفلاکس صفراوی، بازگشت صفرا از کیسه صفرا به معده
  • عفونت، عفونت های ناشی از باکتری ها و ویروس ها

علایم و نشانه های بیماری ورم معده

علایم ورم معده:

علایم ورم معده و یا گاستریت در اشخاص متفاوت است و از شایع ترین آنها به گزینه های زیر می توان اشاره نمود:

  • حالت تهوع و ناراحتی معده
  • نفخ شم
  • باد شکم
  • درد شکمی
  • سوء هاضمه
  • استفراغ
  • احساس سوزش معده در حین غذا خوردن و یا در شب هنگام مدفوع
  • استفراغ خونی و یا بالا آوردن موادی شبیه قهوه
  • مدفوع خونی و تیره

علل بروز ورم معده

درمان ورم معده:

درمان ورم معده بسته به دلیل ایجاد آن متغیر می باشد. ورم مده حاد که در نتیجه مصرف الکل و یا داروهای غیر استروئیدی بروز می کند، با توقف مصرف این مواد بهبود می یابد. ورم معده مزمن که در نتیجه عفونت هلیوباکتر پیلوری است، با مصرف آنتی بیوتیک بهبود می یابد.

در درمان ورم معده پزشک برای درمان شما از داروهای کاهنده اسید استفاده می نماید. در صورتی که ورم معده در نتیجه کم خونی خطرناک است، پزشک برای شما مکمل های حاوی ویتامین B12 تجویز می کند.

راه های درمان ورم معده

حال بعد از آشنایی با علایم ورم معده، برای درمان می توان موارد زیر را هم به کار بست:

  • صرف وعده های کوچک و بیشتر: در صورتی که دچار سوءهاضمه پی در پی هستید، سعی کنید وعده های غذایی خود را کوچک تر و تعداد آنها را بیشتر کنید.
  • دوری از خواراکی های ناراحت کننده: پرهیز از خوردن از خوراکی هایی که معده شده را ملتهب می کند به خصوص خوراکی های اسیدی، سرخ شده، ادویه دار و یا چرب که بسیار تحریک کننده هستند.
  • مدیریت استرس: استرس می تواند سبب وخامت ورم معده شود. هر چند اجتناب از استرس سخت است، اما می شود با یادگیری راههایی آن را کنترل نمود. توکل به خدا و نیایش بهترین راه کنترل استرس می باشد.
  • تعویض داروی مسکن: درصورتی که بطور منظم از داروهای مسکن استفاده می کنید، با پزشکتان درباره داروهای جایگزین همچون استامینوفن مشورت کنید.علایم ورم معده و راهکارهای درمانی آن

درمان های خانگی برای گاستریت و ورم معده

زیره سیاه : خواص زیره سیاه زیاد است و برای استفاده از این ماده غذایی برای درمان ورم معده، می توانید یک قاشق چای خوری زیره سیاه را به همراه زنجبیل خشک شده مخلوط کنید، سپس یک قاشق چای خوری از این مخلوط را در یک لیوان آب گرم حل کرده و سه بار در روز بنوشید.

روش دیگری برای استفاده از زیره سیاه به عنوان درمان خانگی وجود دارد که باید یک قاشق چای خوری پودر دانه های زیره سیاه  و نصف قاشق چای خوری نمک سیاه مخلوط کرده و آن را به لیوان باترمیلک بیفزایید، سپس این مخلوط را دو بار در روز مصرف کنید.

علایم گاستریت

ضمن اینکه می توان 4 قاشق چای خوری از دانه های زیره سیاه را در داخل 2 فنجان آب بجوشانید و زمانی که نیمی از آب آن تبخیر شد، می توانید نصف دیگر آن را در فنجان بریزید و 2 بار در روز استفاده کنید.

زنجبیل : یک قاشق چای خوری ریشه زنجبیل خرد شده و تازه را داخل یک فنجان آب بجوشانید و بعد از حدود 10 دقیقه جوشیدن، عسل را کم کم به آن افزوده و سپس به آرامی این نوشیدنی را میل کنید. استفاده از این نوشیدنی حدود 2 تا 3 بار در روز و به مدت یک هفته می تواند موثر واقع شود.

روش دیگر؛ نصف قاشق سوپ خوری عصاره زنجبیل و عسل را با یکدیگر ترکیب کنید و قبل از خوردن غذا به مدت یک هفته و 2 بار در روز مصرف کنید.

نشانه های ورم معده

همچنین می توانید تکه کوچکی از ریشه زنجبیل تازه را بجوید و نیز از کپسول ها و مکمل های زنجبیل برای درمان گاستریت استفاده کنید.

نکته : توجه داشته باشید که مصرف زنجبیل می تواند با دارو های فشار خون بالا تداخل داشته باشد، بنابراین در این موارد احتیاط کنید.

ماست : برای استفاده از این نوع درمان خانگی می توانید 2 تا 3 بار در روز ماست پروبیوتیک بخورید، همچنین ترکیب ماست، موز و عسل به منظور بهبودی ورم معده، 2 تا سه بار در روز می تواند موثر واقع شود.

بابونه : یک یا دو قاشق چای خوری بابونه خشک را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید، سپس به مدت 5 تا 10 دقیقه درپوشی روی آن بگذارید و کنار بگذارید، سپس مقداری عسل داخل آن بریزید و این نوشیدنی را روزانه چند بار و حدود یک هفته مصرف کنید. البته بهتر است این گیاه را بجوشانید تا ترکیبات فعال موجود در آن از بین بروند.

علایم ورم معده و گاستریت

ریحان، رازیانه، شیرین بیان، توت فرنگی، آب سیب زمینی در صورتی که روش استفاده از آنها را بدانید، درمان های خانگی موثری برای درمان گاستریت و ورم معده می باشند. همچنین نوشیدن دو فنجان آب نارگیل، پرهیز از مصرف گوشت قرمز، فلفل قرمز، غذا های ترش، انواع ترشی، شیرینی، قهوه  و نوشیدنی های طعم دار که موجب ایجاد ناراحتی معده می شوند, تاثیر زیادی در کاهش گاستریت و ورم معده دارند. مصرف منظم چای سبز نیز می تواند از گاستریت مزمن پیشگیری کند، همچنین در صورتی که دستگاه گوارش درمان نشود باید از محصولات لبنی دوری کنید.

برای پیشگیری از ورم معده که در بالا با علایم این بیماری و برخی از روش های درمانی آن آشنا شدید، سعی در جلوگیری از آلوده شدن به باکتری هیلیوباکتر پیلوری یک راه کارآمد به حساب می آید. این باکتری از انسان به انسان و یا از طریق غذای آلوده منتقل می گردد. دست های خود را به طور مرتب با صابون و آب بشویید و از غذاهای کاملا پخته شده مصرف کنید. و برای اطلاع از روش درمان ورم معده با عسل نیز می توانید به این مقاله در مجله آرگا سر بزنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی