ماهان شبکه ایرانیان

سایه افسردگی بر سالمندان (۲)

اگر افسرده هستید، تنهایی و عدم تحرک فقط افسردگی را بدتر می‌کند. هر چقدر از لحاظ جسمی و ذهنی فعال‌تر باشید، افسردگی بیشتر از شما فاصله خواهد گرفت.

سایه افسردگی بر سالمندان (2)

دلایل دیگر

 تنهایی و انزوا: به دلیل مرگ و میر یا جابه‌جایی و یا هر دلیل دیگری... تنها زندگی کردن و کوچک کردن دایره اجتماعی، موجب کاهش تحرک و ایجاد بیماری و افسردگی می‌شود. 

بی‌هدفی: نداشتن هدف در زندگی به دلیل محدودیت‌های فیزیکی و فعالیت یا بازنشستگی، به از دست دادن هویت می‌انجامد و می‌تواند موجب افسردگی شده و یا آن‌را تشدید کند. 

ترس: ترس از مرگ و یا اضطراب ناشی از مشکلات مالی و یا بیماری. یکی از دیگر دلایل افسردگی است.

مرگ: از دست دادن همسر، دوستان، اعضای خانواده و یا حتی حیوانات خانگی.

درمان

اگر افسرده هستید، تنهایی و عدم تحرک فقط افسردگی را بدتر می‌کند. هر چقدر از لحاظ جسمی و ذهنی فعال‌تر باشید، افسردگی بیشتر از شما فاصله خواهد گرفت.  فعالیت بدنی، تأثیر فوق‌العاده‌ای در افزایش روحیه دارد. پژوهش‌ها نشان می‌دهد، فعالیت بدنی ممکن است به اندازه مصرف داروهای ضد افسردگی در رفع افسردگی مؤثر باشد.

حداقل اینکه عوارض جانبی ندارد. نیازی به هزینه کردن و رفتن به باشگاه نیست؛ می‌توانید به یک پارک بروید و کمی پیاده‌روی کنید یا از پله‌ها بالا و پایین بروید. برای شما که مشکل حرکتی دارید نیز ورزش‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید آنها را حتی روی صندلی چرخ‌دار انجام دهید.   تعامل و رفت و آمد با دیگران: حمایت اطرافیان در رفع افسردگی تأثیر بسزایی دارد. می‌توانید به دیدار عزیزان و دوستانتان بروید یا آنها را به منزل خود دعوت کنید و یا حداقل از طریق تلفن یا پست الکترونیکی با آنها در تماس باشید.

سعی کنید روابط اجتماعی خود را گسترش دهید. تمام روز را در خانه نمانید. به پارک یا آرایشگاه بروید و با دوستان‌تان ناهار بخورید. در فعالیت‌هایی که از انجام آن لذت می‌برید، شرکت کنید.  کمک به دیگران به شما احساس مفید بودن می‌دهد.  یک مهارت جدید بیاموزید؛ چیزی که همیشه دل‌تان می‌خواست آن‌را انجام دهید، ولی فرصت آن‌را پیدا نمی‌کردید.
 کتاب‌های خنده‌دار بخوانید و یا فیلم‌های کمدی تماشا کنید. به هر حال، هر طور هست برای خود، فرصتی ایجاد کنید تا در آن بخندید.

 رژیم غذایی سالم داشته باشید و از خوردن مواد قندی و تنقلات ناسالم خودداری کرده و از مولتی ویتامین استفاده کنید.  درمان افسردگی با تغییر نکات کوچک در زندگی آغاز می‌شود.افسردگی، انرژی و امید را از شما خواهد گرفت. مبارزه با آن سخت و به نظر دور از دسترس و غیر ممکن می‌رسد. ولی حتی اگر افسردگی شما شدید هم باشد، با سرسختی و اراده می‌توانید آن‌را درمان کنید.  برای مدیریت و مهار درد هر کاری را که می‌توانید انجام دهید. درد با فعالیت‌های روزانه تداخل ایجاد کرده و بهبود افسردگی را به تعویق می‌اندازد.

بنابراین کنترل آن بخشی از مراحل درمان افسردگی است.  اگر ریشه افسردگی تنهایی است، دارو به تنهایی نمی‌تواند مشکل را رفع کند.  داروهای ضد افسردگی در درمان میانسالان بسیار مؤثر است. از آنجایی که افراد مسن به‌دلیل کهولت حساس‌ترند، نسبت به عوارض جانبی داروها نیز حساسیت بیشتری دارند و خود داروها نیز ممکن است باعث شود فراموشی بگیرند و داروهای دیگر خود را مصرف نکنند.

علاوه بر این، پژوهش‌ها نشان می‌دهند که برخی از داروها، مانند پروزاک، موجب خوردگی و پوکی استخوان‌ها می‌شود، به همین دلیل مصرف داروهای ضد افسردگی در سالمندان باید کاملاً تحت نظر پزشک باشد.

 مشاوره‌های گروهی در سالمندان به یافتن هدف و رفع احساس تنهایی و ناامیدی کمک می‌کند.  با تغییر احساسات و روش زندگی، افکار منفی را از خود دور کنید. تخلیه انرژی و افزایش اعتماد به نفس نیز به درمان کمک خواهد کرد.

برای خواندن بخش اول- سایه افسردگی بر سالمندان- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان