قرمزی و خارش چشم
دلایل بسیاری میتوانند موجب خارش و سوزش چشم شوند. اما خارش همراه با عطسه و سرفه کردن، گرفتگی سینوسها و آبریزش بینی، ناشی از آلرژی (حساسیت) است.
وقتی که سفیدی چشم به زردی بزند
دو گروه از افراد به این حالت دچار میشوند که به آن زردی گفته میشود:
نوزادانی که عملکرد کبد آنها هنوز کامل نشده است و بزرگسالانی که به مشکلات مربوط به کبد، کیسه صفرا و یا مجرای صفرا دارند (افراد مبتلا به بیماری هپاتیت). زرد شدن قسمت سفید چشم (صلبیه) به این دلیل است که فرایند تولید گلبولهای قرمز خون در کبد انجام نمیشود.
برآمدگی یا نقاط برجسته ریز قهوهای رنگ در پلک چشم
حتی افرادی که مراقب حفظ سلامت پوست خود هستند نیز ممکن است گاهی اوقات از سلامت پلکهای خود غافل شوند. اغلب تومورهای بدخیم پلک چشم جزء سلولهای اصلی سرطانی هستند. این نقاط اگر قهوهای رنگ باشند، اغلب نشاندهنده تومور بدخیم سرطانی هستند. افراد مسن و آنهایی که پوستهای نازک و ظریف دارند، بیشتر در معرض خطر هستند. ممکن است روی سطح این برآمدگی رگهای بسیار کوچک خون دیده شود. اگر روی مژهها باشند، قسمتی از مژهها نیز میریزند.
برآمدگی و تورم چشمها
مهمترین دلیل برآمدگی چشمها پرکاری تیروئید است. این افراد اغلب چشمهای خود را جمع میکنند و گاهی اوقات به فرد مقابلشان زل میزنند.
دوربینی، تاربینی و یا نابینایی
بیحسی و ضعف یک بازو، پا، صورت و یا یک طرف بدن به طور کامل، اختلال در راه رفتن، سرگیجه و عدم تعادل و هماهنگی بدن و سردردهای شدید از علائم سکته هستند. این علایم به یکباره ظاهر میشوند.
خشکی چشمها و حساسیت در برابر نور
«سندرم اسچوگرین» نوعی اختلال در سیستم ایمنی بدن است (اختلال در غدههای مرطوب کننده چشم و دهان). این عارضه در زنان چهل سال به بالا بیشتر بروز میکند. معمولاً چشمها و دهان تأثیر مستقیمی روی یکدیگر دارند، خشکی سینوسها، خشکی پوست و خشکی چشم در اثر کمآبی بدن و عدم وجود بزاق یا آب دهان، ایجاد میشود و بلعیدن و جویدن فرد را مختل میسازد.
عدم توانایی جهت کنترل اشک و یا بستن یکی از چشمها
یکی از اختلالات عصبی است که کنترل ماهیچههای صورت (عصب هفتم جمجمهای) را مختل کرده و موجب فلجی نیمی از صورت میشود. این مشکل اغلب در اثر عفونت ویروسی (مثل ویروس شینگلس و HIV) و یا در اثر عفونت باکتری (مثل بیماری لیمه) به وجود میآید. دیابتیها و زنان باردار بیشتر در معرض این خطر قرار دارند. در این حالت نیمی از صورت به طور کامل فلج میشود. البته اثرات آن در افراد به صورت مختلف بروز میکند؛ اما به طور کلی موجب پژمردگی و ضعف چهره میشود. ممکن است از چشمها بیش از حد اشک جاری شود و یا چشمها خشک شوند و اصلاً اشکی تولید نکنند.
تیرهگی و تاری دید در اثر دیابت
افراد مبتلا به دیابت همواره با خطرات جدی در مورد چشمهایشان مواجه هستند (مثل کوری تدریجی و یا آب مروارید) اما بیشترین تهدید، تأثیری است که دیابت روی گردش خون در چشمها میگذارد و باعث کوری میشود.
برای خواندن بخش اول- چشم ها- اینجا کلیک کنید.