عصرایران؛ رضا غبیشاوی - همزمان با برگزاری اجلاس بین المللی هوش مصنوعی در پاریس با حضور 100 کشور، عزیزی سوال کرده اند جایگاه ایران در این اجلاس کجاست؟
در پاسخ به این سوال باید گفت مشارکت در اجلاس جهانی هوش مصنوعی پاریس چیزی شبیه اجلاس داووس سوییس است. هر دو به ایران ربطی ندارند. می پرسید چرا؟ کامپیوتری که به اینترنت متصل نیست وضعیت اینترنت هم برای آن تفاوتی ندارد. در عوض از آرامش تعطیلی و بی برقی لذت می بریم.
عرض می شود ما در ایران چیزهای خیلی مهمتری از هوش مصنوعی و اقتصاد جهانی و ... داریم. یکی از مهمترین کارهایی که مشغول آن هستیم اختراع چرخ است. شاید می فرمایید چرخ را هزاران سال قبل ، یک بار اختراع کرده اند و تمام شده رفته پی کارش اما شما اشتباه می کنید. چرخ اختراع شده دایره ای شکل است. ما قصد داریم چرخ را اختراع کنیم اما به شکل مربع و یا شاید ذوزنقه ... هر چه اضلاع آن بیشتر، بهتر.
برای آن هم چشم انداز و مهلت زمانی تعیین کرده ایم. در افق چشم انداز سال 1550 ما به اختراع چرخ مربعی خواهیم رسید. (علاوه بر اینکه قرار است در افق 1550 به قدرت اول منطقه در همه امور زمینی و زیرزمینی و فرازمینی برسیم).
اجلاس جهانی هوش مصنوعی در پاریس
در نتیجه، آنچه بلندگوهای استکباری و معاند می گویند اینکه ما در ایران مشغول اختراع دوباره چرخ هستیم کاملا اشتباه است و مصداق اخص شبه افکنی و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی است که متاسفانه از گلوی همکاران داخلی آنها منتشر می شود. از این بابت ایران اولین و تنها کشور جهان خواهد بود که به اختراع چرخ مربعی می رسد و حتما میلیون ها دلار، صرفه جویی ارزی و ریالی خواهد شد.
شاید سوال شود الان در چه مرحله ای از اختراع چرخ مربعی هستیم؟ پاسخ این است که دهها شورایعالی تشکیل شده و هر شورایعالی دهها کارگروه و دبیرخانه دارد و هر کارگروه، چند کمیسیون و هر کمیسیون، چند کمیته و هر کمیته چند زیرکمیته و هر زیرکمیته، چند جمع دارد و هر جمع هم متشکل از چند حلقه است و هر حلقه متشکل از چند دورهمی است و هر دورهمی متشکل از چند دسته است و هر دسته متشکل از چند میز است و هر میز هم متشکل از چند صندلی و روی هر صندلی هم چند نفر می نشینند.
موضوعات و بخش های مربوط به اختراع چرخ مربعی در این شورایعالی ها مطرح و با حضور و تایید کارشناسان و دانشمندان جوان در همه حوزه های لغوی و مادی و معنوی مشغول به پژوهش و مطالعه و بررسی و تحقیق و تفحص و مطالعه در این باره هستند. ریاست شورایعالی اختراع چرخ مربعی هم با پیرسلیم چهره معروف و محبوب که مشهور است آنچه برای دیگران نمی پسندد حتما برای خود می پسندد.
در این شورای عالی و شوراهای کشوری و استانی و شهرستانی و بخش و شهر و روستا و ده و دهستان زیرمجموعه آن، تاکنون هزاران نفر ساعت کار فکری و کارشناسی و اجرایی شده تا حرکت به سمت اختراع چرخ مربعی، ادامه یابد و هر روز، موفقیت های بیشتری ثبت و ضبط شود و چشم جهانیان را به این موفقیت ها و دستاوردها خیره سازد با این برنامه ریزی که بالاخره در سال 1550 به کشف و اختراع چرخ مربعی دست یابیم.
برخی معاندان سوال کرده اند آیا بهتر نیست ما هم مثل 194 کشور دیگر جهان، به همین چرخ دایره ای شکل مختصر و مفید، بسنده کنیم و آن را به کار گیریم و از خیر اختراع چرخ جدید بگذریم آن هم مربعی شکل ؟ آیا بهتر نیست وقت و انرژی خود را صرف دیگر اختراعات و اکتشافات کنیم؟ در پاسخ باید گفت ایران با همه کشورهای جهان فرق می کند. گیریم همه 194 کشور جهان چرخ دایره ای استفاده کنند آیا این باعث می شود ما هم از آن استفاده کنیم؟ حاشا و کلا... پس حمیت و غیرت و مردانگی ما کجا رفته؟ پس ارزش ها و وجدان و باورها و شعارها چه می شود؟
آیا اگر می خواستیم مثل بقیه 194 کشور جهان زندگی کنیم و چرخ را به شکل دایره ای آن، استفاده کنیم آیا الان در این موقعیت پرافتخار بودیم؟ حتما نه. پس ویژگی های بومی - ایرانی چرخ چه می شود؟ ما چرخی ساخت داخل می خواهیم که هر جای جهان چرخید نمادی از ایران و ایرانی باشد. واگرنه اینکه ما هم مثل همه 194 کشور جهان، برویم و چرخ دایره ای شکل استفاده کنیم نه جای افتخار دارد نه نام و یادی از ایران به همراه دارد.
ضمن اینکه دانشمندان داخلی و خارجی بسیاری تاکنون اختراع چرخ مربعی را تایید کرده اند و آن را تنها راه برون رفت از مشکلات زیرساختی و روساختی و بالاساختی اکنون ایران و جهان دانسته اند. این که دیگر سخن ما نیست. چرخ که مربعی باشد خود به خود دیگر بخش های فناوری و علمی را هم به حرکت درخواهد آورد. مگر سخنان اندیشمندان و صاحب منصبان علم و فکر و اندیشه و سیاست را نمی شنوید که صبح تا شب در مدح چرخ مربعی سخن می گویند و استدلال و منطق و دلیل و مدرک عرضه می کنند.
علاوه بر این، در صورت اختراع چرخ مربعی ایران می تواند این چرخ عجیب الخلقه را به همه 194 کشور جهان صادر کند و به بزرگترین و مهمترین و تنها صادر کننده چرخ مربعی در جهان تبدیل شود که خود افتخار بزرگ و ماندگاری است. شاید گفته شود اگر از ما نخریدند و صادراتی اتفاق نیافتد چه؟ در ابتدا می توان مجانی این چرخ های مربعی را به دیگر کشورهای دور و نزدیک و حتی دوردست مثل ونزوئلا و بولیوی و اکوادور هدیه داد.
شاید گفته شود آن کس که چرخ دایره ای دید و استفاده کرد محال ممکن است چرخ مربعی بخرد و به کار بندد. پاسخ این است که با ارائه مشوق های مختلف و سرمایه گذاری های متنوع می توان چرخ مربعی را هم رواج داد. حالا چند میلیون دلاری در این وسط غیب شود هم راه دوری نمی رود بالاخره در جیب یک یا چند ایرانی رفته و چه کسی بخورد بهتر از یک هم وطن. به هر حال مهم این است که چرخ مربع شکل ایرانی در حیاط خلوت امریکا یعنی امریکای لاتین دیده شود هر چند نچرخد یا در چرخش کامل دچار مشکل باشد.
نکته بعدی این است که ایران با صادرات چرخ مربعی، به جرگه معدود کشورهای صادرکننده چرخ جهان می پیوندد هر چند این چرخ مربعی شکل باشد و با دیگر چرخ های دایره، تفاوت کند. ضمن اینکه با اختراع چرخ مربعی، هر گاه کسی سوال کرد چه می کنید یا در چه حال اید یا چه کاره اید یا چه کار کرده اید؟ پاسخ کوبنده خواهد بود: اختراع چرخ مربعی.
استقبال بی نظیر مردم از خرید و استفاده از چرخ مربعی، خود نشانه موفقیت این فناوری و این طرح است. شاید گفته شود وقتی هنوز چرخ مربعی اختراع نشده و تازه قرار است در افق چشم انداز 1550 خورشیدی به آن برسیم چگونه هم اکنون از استقبال گسترده مردم از آن خبر می دهیم؟ پاسخ اینجاست که اولا پیش فروش چرخ مربعی از هم اکنون شروع و با استقبال شدید روبه رو شده و قیمت آن هم لحظه ای در حال افزایش است چرا که این چرخ مربعی را به قیمت یارانه ای می خرند و چند برابر قیمت در بازار آزاد خواهند فروخت . این قیمت بالا و این کمیابی و اشتیاق و له له ملت برای چرخ مربعی چیزی نیست جز موفقیت
علاوه بر این، خبر رسیده در چند حرکت ضربتی همه چرخ های دایره ای جمع آوری و استفاده از آن ممنوع خواهد شد. واین پایان ماجرا نیست بلکه به زودی روزی می رسد که گفته شود "الیوم استعمالُ چرخ دایره ای بِاَیِّ نَحوٍ کان، در حکم محاربه است."و دور نیست روزی که ملت چرخ دایره ای را زیرلباس پنهان کرده به این سو و آن سو جستان و خیزان باشند یا در پشت بام ها تنظیم کنند.
جمع دیگری می گویند حالا چرا چشم انداز سال 1550 است که از جمع حاضر ، همه تا آن زمان بمیرند و در قید حیات نباشد. پاسخ این است که تا آن زمان هم نویسنده و هم خواننده هر دو به ملکوت اعلی پیوسته اند و در این صورت دیگر کسی نیست که سین جین بنماید که ما به 1550 رسیدیم اما از چرخ مربعی خبری نیست. ما و شورایعالی و تک تک مسوولان هم تا زمان مرگ، سرگرم و درگیر اختراع چرخ مربعی خواهیم ماند و مزایای مادی و معنوی آن بهره برمند خواهیم شد. به هر حال اختراع چرخ مربعی نیازمند سفر به کشورهای دور و نزدیک و نفله کردن مقادر متنابهی موز و پرتقال در جلسات بحث و بررسی است؛ نیازمند ساعت های طولانی کار و ممارست به تمرکز و اندیشه و اجراست و در همه اینها نانی نهفته است که تنها چاه کن در خشکی می داند و می فهمد.
به این امید که به آن برسیم اگر رسیدیم که چه بهتر و اگر نرسیدیم حداقل در این مدت درگیر مسئله مهم و حساس اختراع چرخ بوده ایم و هر که سوال کند که چرا برق نداریم چرا آب نداریم چرا این و آن نداریم چرا فلان چیز اینجوری است و فلان چیز، آنجوری، با مشت محکم بر دهانش می کوبیم که مگر نمی بینید ما در حال اختراع چرخ مربعی هستیم؟ آیا از این مسئله مهمتر؟ آیا از این موضوع، حساس تر و سرنوشت ساز تر؟ هر گاه به اختراع این چرخ مربعی رسیدیم سپس به سراغ دیگر موضوعات و نیازها و مسائل هم می رویم اما امروز اولویت اول و حساس فعلی، همانا اختراع چرخ مربعی است.
اگر به اختراع آن رسیدیم احتمالا به سراغ اختراع چرخ ذوزنقه ایی و در مراحل بعدی چرخ مثلثی هم خواهیم رفت چرا که منافع و فواید آن برای مسوولان، به مراتب سنگین تر از آن است که اختراع چرخ را رها کنند بلکه از اختراع یک چرخ به چرخ دیگر منتقل می شوند. اگر تا سال 1550 به اختراع چرخ مربعی رسیدیم آنگاه اختراع چرخ ذوزنقه ای شکل را شروع می کنیم در افق 1660 .
بالاخره در هر 100 سال کمتر یا بیشتر نیازمند یک چشم انداز و افق و اختراع چرخ هست تا دوباره تاکید کنیم در 100 سال آینده ایران از طریق همین اختراع ها به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه خواهد رسید هر شهرهای آن، امروز و فردا و پس فردا و پسان فردا به دلیل سرمای چند درجه ای هوا و نبود سوخت و ناترازی انرژی، تعطیل باشند و با بی برقی وقت بگذرانند اما مهم چرخ مربعی است که با قدرت تمام به دنبال اختراع آن هستیم.