شناسه : ۳۰۷۹۳۳ - پنجشنبه ۸ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۴۲
شماره ۱۴ «پژوهشهای میان رشتهای قرآن کریم» منتشر شد
گروه اندیشه: شماره ۱۴ دو فصلنامه تخصصی «پژوهشهای میانرشتهای قرآن کریم» با تاکید بر موضوعاتی نظیر «سلامت روان»، «هنرهای سبک زندگی» و «عوامل دستیابی و موانع رسیدن به سلامت روان» منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، این دو فصلنامه به همت سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور منتشر میشود و در این شماره حاوی 6 مقاله است.
در شماره 14 این دو فصلنامه مقالاتی با عناوین «هنرهای چهارگانه سبک زندگی مؤمنانه با تکیه بر آموزههای رضوی» نوشته حامد پورستمی، «موانع رویکرد تربیت اجتماعی در حوزه رفتار در بستر تحقق سلامت جامعه از منظر قرآن کریم» نوشته علیرضا کاوند و زهرا حاج کاظمی، «بررسی شاخصههای فرهنگ اسلامی جهت تأمین سلامت فردی و اجتماعی از منظر قرآن کریم» نوشته اصغر طهماسبی بلداجی و لیلا قنبری، «بررسی اثربخشی تدبر در آیات قرآن کریم بر افزایش سلامت روان» نوشته مهدی اسماعیلی صدرآبادی، مریم جدادی، محسن رفیع خواه و زهرا نقی زاده، «بررسی عوامل دستیابی به سلامت روان از منظر قرآن کریم» نوشته حسن خرقانی، روحالله سعیدی فاضل، مجید هاشمی و فائزه عباسی و «بررسی کلمه شفاء در قرآن کریم براساس تفاسیر تشییع و اهل سنت» نوشته امید ایزانلو منتشر شده است. این مقالات در دومین همایش سلامت از دیدگاه قرآن کریم مقالات برتر انتخاب شدند.
نخستین مقاله با عنوان «هنرهای چهارگانه سبک زندگی مؤمنانه با تکیه بر آموزههای رضوی» به مفهوم سبک زندگی و ابعاد آن، و تأکید بر چهار مؤلفه با نامهای تفکر، توکل، تودد و تلذذ در سبک زندگی اختصاص دارد و در این مقاله سبک زندگی را مجموعه تعاملات رفتاری و منشی انسان در عرصههای گوناگون زندگی معرفی میکند که دامنهای گسترده و بیکرانه دارد.
از دیگر مقالات این دو فصلنامه مقاله «بررسی اثر بخشی تدبر در آیات قرآن کریم بر افزایش سلامت روان» است که در این مقاله قرآن بهعنوان معجزه جاوید پیامبر اسلام و بهترین راهنمای آدمی معرفی شده است که با رجوع و عمل به آیات میتوان بسیاری از مشکلات را برطرف کرد و یکی از این مشکلات که در قرون اخیر با آن مواجه هستیم، مقولهای به نام بیماری روانی افراد است و در این مقاله به ارائه توضیحاتی در رابطه با سلامت روانی، ضرورت برخورداری از سلامت روان و نقش تدبر در آیات قرآن در افزایش سلامت روان، سلامت بخشی آیات مربوط به ازدواج در بعد روح و روان ، ارتقای سلامت روان با تدبر اثر بخش در آیات حجاب، کاهش اضطراب به واسطه بردباری و تدبر در آیات قضا و قدر پرداخته شده است و بر این موضوع تأکید میکند که با تدبر در آیات قرآنی که حاوی مضامین اخلاقی و روانشناسانه است، میتوان دریافت که خداوند همواره به سلامت روانی و نیز آرامش انسان اهمیت ویژه داده است.
از دیگر مقالات این دو فصلنامه مقاله «بررسی عوامل دستیابی به سلامت روان از منظر قرآن کریم» است. در این مقاله راههای رسیدن به سلامت روان و موانع آن بیان شده است و به این موضوع تأکید دارد که مهمترین عوامل و موانع دستیابی سلامت روان در قرآن کریم ذکر شده است و این عوامل با توجه به ویژگیهای درونی افراد در زندگی بیان شده و متناسب با اهمیت هر کدام به آن پرداخته شده است.
یادآورمیشود، شماره 14 دو فصلنامه تخصصی «پژوهشهای میان رشتهای قرآن کریم» به صاحب امتیازی جهاد دانشگاهی، مدیر مسئولی حمید صابر فرزام، سردبیری عبدالحسین خسرو پناه، مدیر داخلی زهرا نقی زاده و مدیر اجرایی مهدی اسماعیلی صدرآبادی، طراحی علیرضا عبادی و چاپ و صحافی انتشارات جهاد دانشگاهی با قیمت 14000 تومان تنظیم شده است.
اعضای هیئت تحریریه این دو فصلنامه، علی بیات، دانشیار دانشگاه تهران، نجفقلی حبیبی، دانشیار دانشگاه تهران، محمدعلی رضایی اصفهانی، مدرس جامعه المصطفی، مجتبی زروانی، دانشیار دانشگاه تهران، محمدرضا شاهرودی، دانشیار دانشگاه تهران، ژیلا صدیقی، استاد پژوهش جهاددانشگاهی، قربان علمی، دانشیار دانشگاه تهران از اعضای هیئت تحریریه این دو فصلنامه هستند.
همچنین فرانک فرزدی، دانشیار پژوهش دانشگاه تهران، حسینعلی قبادی، دانشیار دانشگاه تربیت مدرس، فرزانه مفتون، دانشیار پژوهش، جهاد دانشگاهی، علی منتظری، استاد پژوهش جهاد دانشگاهی، محمد علی مهدوی راد، دانشیار دانشگاه تهران و علی نصیری، دانشیار دانشگاه علم و صنعت ایران از دیگر اعضای هیئت تحریریه این فصلنامه هستند.
گفتنی است این دو فصلنامه در پایگاههای مجلات نور، بانک اطلاعات نشریات کشور، مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری، پایگاه اطلاعات علمی جهاددانشگاهی و پایگاه اطلاع رسانی سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور نمایه خواهد شد.