به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در همایش بینالمللی مطالعات میانرشتهای قرآن کریم که از صبح امروز 16 اسفندماه آغاز میشود، شاهد برگزاری سه پنل در بخشهای مختلف خواهیم بود. بر همین اساس پنل قرآن و سلامت در نوبت صبح به بحث سلامت جسمانی میپردازد و در نوبت بعدازظهر نیز سلامت روانی و اجتماعی مورد بحث قرار خواهد گرفت.
در نوبت صبح این پنل که از ساعت 8:45 صبح آغاز میشود، پس از تلاوت آیاتی از کلامالله مجید و پخش سرود ملی کشورمان، علی اکبری ساری، رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه تهران و نیز علی منتظری، دبیر علمی همایش مطالعات میان رشتهای قرآن کریم به ارائه اطلاعاتی در مورد این همایش خواهند پرداخت.
همچنین از ساعت 9:30 صبح غلامرضا نورمحمدی، عضوی هیئت علمی علوم پزشکی تهران مقاله ارزششناسی سلامتشناسی در نظام جامع سلامت اسلام را ارائه خواهد کرد. در ادامه نیز فرزانه مفتون، استاد پژوهش پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی تهران مقاله معنویت و اثرپزشک در ارتباط با درمان بیمار را ارائه میکند.
فریده ظفری زنگنه، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز مقاله موسیقی یا نوازشگری روح، بررسی نوروفیزیولوژی شنیدن موسیقی و دیدگاههای اسلامی را ارائه میکند و پس از آن نیز محمدتقی سبحانینیا، عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث به ارائه مقاله رفتار اخلاقی با جسم خود و رابطه آن با سلامتی از منظر قرآن و حدیث میپردازد.
در ادامه نیز سیدعلی اکبر ربیع نتاج، عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران مقاله نقش دو وعده غذایی در سلامت انسان از دیدگاه قرآن را ارائه میکند و در پی آن عبدالمالک عمر احمد ادریس، استاد دانشگاه سودان مقاله بعض النباتات الطبیه المذکوره فی القرآن الکریم را ارائه میکند.
در بخش دیگری از نوبت صبح این همایش به ترتیب روحالله بهادری جهرمی، دانشجوی دکتری مدرسی معارف اسلامی، ولیالله عباسی، طلبه سطح سه حوزه و هدی زارع میرک آبادی، دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی و بهنژادی گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد مقالات روش تفسیر پزشکی قرآن، قرآن کریم و رویکردی کل گرایانه به سلامت و تصویرگری معاد جسمانی صورت انسانی با داده کاوی ژنوم انسان را ارائه میکنند.
در نوبت صبح پنل قرآن و سلامت که به سلامت جسمانی پرداخته میشود، محمدعباس عبدالرزاق، علی منتظری، ناطقپور، واشیان، نورمحمدی و خانم حنان داور اعضای پنل نقد و بررسی هستند.
در نوبت بعدازظهر نیز پنل قرآن و سلامت به مبحث سلامت روانی و اجتماعی میپردازد. در این بخش که از ساعت 14 آغاز میشود، ابتدا غلامعلی افروز، استاد ممتاز دانشگاه تهران به ارائه مقاله تحلیل روانشناختی شخصیت ایدهآل و تکامل یافته از دیدگاه قرآن میپردازد. در ادامه نیز محمد عباس عبدالرزاق، استاد دانشگاه علوم اسلامی مالزی مقاله Mental health: a contrastive analysis between Western and Islamic psychologies میپردازد.
در ادامه نیز خانم حنان داور، مدرس دانشگاه سیدنی مقاله Role of Islamic scriptures in the management of psychological disorders را ارائه میکند و پس از آن نیز باقر غباری بناب، استاد دانشگاه تهران مقاله خضر و موسی در تفاسیر عرفانی و روانشناسی را ارائه خواهد کرد.
در بخش دیگری از نوبت بعدازظهر پنل قرآن و سلامت که به سلامت روانی و اجتماعی پرداخته میشود، السید مهدی عیسی البطاط مقاله الحزن الایمانی و میزاته عن الکآبه المتعارفه فی علم النفس را ارائه میکند. همچنین صدیقه رضایی دهنوی، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور اصفهان، مقاله رابطه شناخت و هیجان در قرآن و روانشناسی را ارائه میکند.
در ادامه برنامههای این پنل نوبت به ارائه مقاله توسط محمد پارسائیان، دانشجوی دکتری پژوهشگاه نهجالبلاغه میرسد، وی در این بخش مقالهای با عنوان رابطه میان عقل و شادی در قرآن و روانشناسی را ارائه خواهد کرد.
همچنین نگار کرمی، طلبه سطح سه حوزه، مقاله اصول و روشهای تربیتی ناظر به سلامت جنسی در قرآن را ارائه میکند. همچنین مرتضی خرمی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، مقاله سطوح سهگانه پیشگیری از آسیبهای روانی در آموزههای قرآن کریم را ارائه میکند.
در ادامه نیز سهیلا محمدی ریزی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مقاله تاثیر برنامه نرمافزاری مبتنی بر قرآن و احادیث بر رضایتمندی و ترس از زایمان در زنان باردار را ارائه میکند، مهناز غیاثی، دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگاه الزهرا(س) تهران، مقاله بررسی اثربخشی آیههای قرآن با محتوای دلبستگی ایمن به خدا بر مبنای گسیل الکتروفوتون را ارائه میکند.
اعضای نقد و بررسی این پنل نیز حنان داور، محمدعباس عبدالرزاق، علی منتظری،غباری بناب، واشیان و نورمحمدی هستند.