مدرس دانشگاه و عضو انجمن پزشکان ورزشی ایران گفت: ورزش در درمان کمردرد بسیار موثر است و با حرکات مناسب ورزشی میتوان این درد را رفع کرد.
به گگزارش به نقل از ایسنا،کیوان بهرامی ، منطقه کردستان، اظهار کرد: ورزش تاثیرات مختلفی روی اعضای بدن میگذارد که این تاثیرات دارای فواید درمانی زیادی هستند و به این شکل باعث درمان کمردرد میشود.
وی به تعدادی از تاثیرات درمانی ورزش اشاره کرد و گفت: ورزش منظم، باعث کاهش وزن افراد چاق و رسیدن به وزن متناسب میشود. این موضوع فشار وارد بر کمر را کم کرده و باعث درمان کمردردهایی میشود که به خاطر اضافه وزن ایجاد شدهاند.
این مدرس دانشگاه عنوان کرد: ورزش باعث بیشتر شدن انعطاف بدنی میشود و انعطاف بدنی، توانایی حرکات در جهات مختلف را افزایش میدهد و کمردردهای حاصل از خشکی کمر را درمان میکند.
وی ادامه داد: به وسیله ورزشهای مخصوص میتوان عضلات شکم و کمر را تقویت کرد؛ عضلات قوی از ستون فقرات محافظت میکنند و از آسیب دیدگی آن جلوگیری میکنند و همچنین از دیسکهای آسیب دیده حفاظت می کنند و کمردردهای حاصل از صدمات دیسک را درمان میکنند.
بهرامی در خصوص آموزش روش صحیح نرمشها جهت درمان کمردرد پیاده روی را توصیه کرد و گفت: پیاده روی باعث کاهش وزن میشود و میتوان گفت بهترین ورزش جهت کم کردن وزن، پیاده روی یا دویدن آرام است؛ پیاده روی علاوه بر کاهش وزن باعث پیشگیری از گسترش پوکی استخوان میشود.
وی پیاده روی در فضای باز و محیطی آرام و نشاط بخش را باعث درمان افسردگی و ناراحتی روانی و کمردردهای حاصل از این ناراحتی دانست و تاکید کرد: پیاده روی را از مقدار کم (5 دقیقه در روز) شروع کرده و اندک اندک آن را زیاد کنید و به نیم ساعت در روز برسانید .
عضو انجمن پزشکان ورزشی ایران عنوان کرد: پیاده روی باید با سرعتی متوسط انجام گیرد برای بدست آوردن سرعت پیاده روی باید از ضربان قلب استفاده کنید، برای این کار نبض خود را در حین پیاده روی بشمارید سپس با استفاده از فرمول (تعداد نبض در یک دقیقه در حالت پیاده روی = سن _180) سرعت پیاده روی را بدست آورید.
این مدرس دانشگاه، شنا و انجام حرکات در آب را از دیگر ورزشهای مفید برای بسیاری از کمردردها دانست و گفت: فشار آب روی عضلات بدن باعث قوی و مستحکم شدن آنها میشود. آب باعث کاهش وزن بدن میشود و فشار وارد بر ستون فقرات کم میشود. از طرفی آب در برابر حرکات بدن مقاومت میکند و انجام حرکات نیاز به قدرت بیشتری دارند.
وی تاکید کرد: ابتدا به طور آرام وارد قسمت کم عمق استخر شوید و از شیرجه زدن و جهش در آب خودداری کنید سپس به طور آرام در آب قدم بزنید بعد به طرف پشت و از سمت چپ و راست در آب قدم بزنید و بعد از آن سعی کنید از جلو و سپس از پشت روی آب دراز بکشید.
بهرامی انجام حرکات روی صندلی را نیز تاثیرگذار دانست و افزود: روی صندلی بنشینید و بدن را به سمت جلو خم کنید هنگام خم شدن به سمت جلو عضلات خود را راحت قرار دهید و شانهها را به سمت جلو آزاد کنید و اجازه دهید دستان شما به طرف پایین کشیده شوند 5 ثانیه در این حالت قرار بگیرید، سپس به حالت اول بر گردید و 5 ثانیه صبر کنید، این حرکت را سه بار تکرار کنید. در حرکت دوم روی صندلی نشسته و یک زانوی خود را به بغل بگیرید و 10 ثانیه صبر کنید، سپس زانوی دیگر را در بغل گرفته و 10 ثانیه صبر کنید این حرکت را پنج بار تکرار کنید.
وی انجام حرکات به حالت دراز کش در سه حرکت نیز را درمانی برای کمر دردر دانست و توصیه کرد: به پشت روی زمین دراز بکشید و سپس زانوهای خود را توی شکم خود جمع کنید و با دستهای خود دور زانوها را قلاب کرده و زانوها را به طور کامل به شکم بچسبانید 10 ثانیه در این حالت باقی بمانید و سپس به آرامی پاها را رها کرده و روی زمین بگذارید و این حرکت را 3 مرتبه انجام دهید.
وی ادامه داد: به پشت روی زمین دراز بکشید اکنون دستهای خود را به حالت کشیده در بالای سر خود قرار دهید و سعی کنید بدن خود را بکشید (مثل اینکه میخواهید خود را چند سانتی متر بلندتر کنید) در این حالت عضلات شما کشیده میشود و قوس کمر شما بیشتر میشود به طوری که احساس میکنید تنها پاشنههای پا و بالای کمر شما روی زمین است 10 ثانیه در این حالت باقی بمانید سپس 10 ثانیه به حالت دراز کش استراحت کنید این حرکت را 3 مرتبه تکرار کنید(این حرکت برای افرادی که قوس کمرشان کم شده است و یا دیسکهای یا مهرههای آنها فشرده است مفید است)
عضو انجمن پزشکان ورزشی ایران گفت: به پشت روی زمین دراز بکشید و پاهای خود را صاف و کشیده روی زمین قرار دهید اکنون پای راست خود را از زمین بلند کنید و 10 ثانیه آن را بالاتر از زمین قرار دهید سپس پای راست را روی زمین قرار داده و پس از سه ثانیه استراحت پای چپ را بلند کنید و 10 ثانیه آن را بالا نگهدارید سه ثانیه استراحت و تکرار کنید.