جوشها همان فولیکولهای مو هستند که با روغن، پوست مرده و باکتری مسدود شدهاند. اغلب اوقات این جوشها سفید رنگ بوده و روی پوست ظاهر میشوند یا به صورت جوش های سر سیاه هستند، اما همیشه اینطور نیست و گاهی اوقات به شکل جوشهای سفت و قرمز رنگ و زیر پوست ظاهر میشوند. در بسیاری از مواقع با مراقبت صحیح میتوانید از بدتر شدن آنها جلوگیری کنید یا برای همیشه از دستشان خلاص شوید. در ادامه با بنیتا همراه باشید تا با روشهای مراقبت از جوشهای زیر پوستی بیشتر آشنا شوید.
Credit: No Skin Problems
1- منطقه جوش را تمیز نگه دارید
این کار باعث میشود چربی اضافه و پوست مرده در آن ناحیه از بین برود و از التهاب و رشد باکتری جلوگیری شود. احتمالا این ناحیه دردناک خواهد بود پس میتوانید از مقدار پارچه پنبهای و نرم استفاده کرده و محل جوش را با آب گرم ماساژ دهید. حداقل روزی دو بار این کار را انجام دهید و از هیچگونه فشاری استفاده نکنید زیرا در این صورت التهاب آن بیشتر خواهد شد. همچنین برای شستشوی صورت از صابونهای بدون روغن استفاده کنید زیرا صابونهای روغنی باعث بسته شدن منافذ پوست میشوند. بهتر است که از برخود موها با این نواحی جلوگیری شود زیرا موها چرب هستند و میتوانند وضعیت جوشهای زیر پوستی را بدتر کنند.
2- جوشهای زیر پوستی را فشار ندهید
چون این جوشها در معرض هوا نیستند بنابراین فشار دادنشان میتواند منجر به پاره شدن پوست شده و زخم شود و در نهایت عفونت کند.
3- در معرض آفتاب قرار نگیرید
پوست بعضی افراد حساس بوده و با قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید پوستشان جوش میزند بنابراین بهتر است قبل از بیرون رفتن از منزل روی نواحی که جوش زده را با کرم ضد آفتاب بدون روغن بپوشانید.
4- از محصولات آرایشی بدون روغن استفاده کنید
محصولاتی آرایشی منافذ پوست شما را میبندند بنابراین حالت ایدهآل این است که از آرایش استفاده نکنید. در صورت لزوم انواع بدون روغن آن را به پوستتان بزنید و قبل از خواب نیز حتما آرایش خود را پاک کنید.
Credit: Soap
5- داروهای مخصوص را امتحان کنید
این داروها پوست را لایه برداری میکنند، روغن اضافی را از بین میبرند و میزان باکتریهای پوست را کاهش میدهند. هنگام استفاده از این محصولات دستورالعمل پشت آن را خوانده و بیشتر از مقدار توصیه شده از آنها استفاده نکنید. اگر مشکل پزشکی خاصی دارید، باردار هستید یا به فرزندتان شیر میدهید، قبل از استفاده از این داروها با پزشک خود مشورت کنید. محصولات دارای مواد تشکیل دهندهای مانند سالیسیلیک اسید، سولفور و رزورسینول برای این منظور مناسب هستند. همچنین میتوانید از قرص آسپرین نیز استفاده کنید زیرا ماده اصلی تشکیل دهنده آن سالیسیلیک اسید است. برای این منظور قرص آسپرین را به خوبی پودر کنید و با چند قطره آب مخلوط کنید سپس این خمیر را روی جوش زیر پوستی قرار دهید.
6- از یخ استفاده کنید
یخ باعث میشود تا کمی از ورم جوش بخوابد و از التهاب و قرمزی آن کاسته شود. مقداری یخ را داخل پارچه گذاشته و آن را روی ناحیهای که جوش زده قرار دهید. این کار را چندین بار تکرار کنید تا نتیجه آن را ببینید.
7- روغن درخت چای، سرکه سیب و آبلیمو به صورتتان بزنید
روغن درخت چای و سرکه سیب پوست را خشک میکنند و روغن اضافی موجود روی آن را از بین میبرند. سیتریک اسید موجود در آبلیمو نیز برای کوچک کردن و از بین بردن جوشهای زیر پوستی مناسب است. مراقب باشید که آنها را به داخل بینی، گوش و چشم خود نزنید و در صورت تماس، آن ناحیه را با مقدار زیادی آب بشویید.
Credit: Home made Masks
8- ماسک خیار بگذارید
ویتامین A، C، E و پتاسیم موجود در خیار منافذ پوست را ضد عفونی میکنند. خاصیت خنک کنندگی آن نیز میتواند باعث کاهش التهاب و ورم جوش شود. یک خیار را رنده کنید و به مدت 15 دقیقه روی پوست بگذارید و سپس صورتتان را با آب بشویید.
9- ماسک سیب و عسل را فراموش نکنید
ماسک سیب و عسل برای از بین بردن انواع جوشها از جمله جوشهاس زیر پوستی بسیار توصیه میشود. اسید مالیک موجود در سیب باعث قوی و محکمتر شدن پوست میشود و خواص میکروبی عسل نیز میتواند منافذ را ضدعفونی کند. سیب را رنده کنید و با عسل مخلوط کنید و روی جوش زیر پوستی بزنید، بعد از 10 دقیقه صورتتان را با آب و یک شوینده ملایم بشویید.
10- آلوئهورا بزنید
آلوئهورا نیز برای از بین بردن جوشهای زیر پوستی بسیار مناسب است. اگر از ژل آلوئهورا میخواهید استفاده کنید، آن را مستقیما روی پوست بزنید. برای استفاده از خود گیاه، یک تکه از برگ آن را جدا کنید، کمی فشار دهید تا عصاره آن خارج شود سپس آن را روی جوش بگذارید. بعد از 20 دقیقه صورتتان را با آب گرم تمیز کنید.
11- از شیر استفاده کنید
آلفا هیدروکسی اسید موجود در شیر نیز به باز کردن منافذ و از بین بردن لایههای مرده پوست و تجمع روغن کمک میکند. مقداری پنبه را به شیر آغشته کنید و روی جوش بگذارید و بعد از گذشت 10 دقیقه صورت را بشویید، این کار را 3 بار در روز انجام دهید.
Credit: The Healthy Home Economist
12- آب نمک، یک راه حل ساده
نمک نیز دارای خاصیت ضد التهابی و ضد باکتری است و میتواند باعث کوچک شدن و از بین رفتن جوشهای زیر پوستی شود. مقدار نمک را با آب مخلوط کنید و روی جوش بگذارید. بعد از اینکه کاملا خشک شد صورتتان را بشویید. این کار را نیز 3 بار در روز انجام دهید.
منبع: بنیتا