ماهان شبکه ایرانیان

۵۳ هزار سند حوزه دفاع‌مقدس در خراسان‌جنوبی جمع‌آوری شد

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان‌جنوبی گفت: در زمینه پژوهش‌های دفاع‌مقدس بیش از ۵۳ هزار سند حوزه دفاع‌مقدس در استان جمع‌آوری شده که۸۰۰۰ سند وارد سامانه کشوری محوا شده و قابل جستجو کردن است.

53 هزار سند حوزه دفاع‌مقدس در خراسان‌جنوبی جمع‌آوری شد

به گزارش ایسنا،سرهنگ محمدرضا فخر در شورای هماهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌مقدس خراسان‌جنوبی اظهار کرد: ساختار و ماموریت سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس شامل ترویج فرهنگ ایثار، جهاد، شهادت و تفکر بسیجی است که در این حوزه مباحثی مانند راهیان نور، درس دفاع مقدس، حمایت از پژوهش‌های دفاع مقدس، تشکیل مجمع دفاع مقدس، جشنواره‌های ادبی و هنری و فعالیت‌های گوناگون دیگر صورت می‌گیرد.

وی افزود: در زمینه مباحث فرهنگی دفاع مقدس همه استان‌ها تنها دارای یک مرکز فرهنگی دفاع مقدس هستند، اما در خراسان‌جنوبی دو مرکز دفاع مقدس در ساختار کاری بنیاد مصوب شده است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان‌جنوبی تصریح کرد: این دو مرکز شامل مرکز فرهنگی دفاع مقدس در مرکز استان و دیگری یادمان و مرکز فرهنگی هنری دفاع مقدس در شهرستان طبس به عنوان مرکز فرهنگی و استکبارستیزی است.

وی با اشاره به موزه شکست استکبار در صحرای طبس افزود: در زمینه موزه بین‌المللی شکست استکبار در طبس یک سری کارهای مطلوبی در این نقطه انجام شده که متأسفانه به سبب اینکه یک سری از اعتبار این مجموعه ملی است کار باقیمانده است.

فخر با بیان اینکه باتوجه به ورود مسافریان و مجاوران در صحرای طبس براساس تخمینی که زده شده بازدید و توقف حدود 3000 نفر در ایام خاص در این منطقه را داریم که اگر هر چه زودتر بحث مرکز فرهنگی این صحرا آماده شود می‌توانیم استفاده مطلوبی از این ظرفیت جمعیت داشته باشیم، افزود: با همراهی دستگاه‌های متولی و همراه می‌توانیم فاز نخست مرکز فرهنگی صحرا طبس را تا اردیبهشت ماه سال آینده سالروز واقعه طبس آماده‌سازی و بهره‌برداری کنیم .  

وی با اشاره بخش شهدای گمنام در حوزه کاری این مجموعه افزود: استان خراسان‌جنوبی جزء نخستین استان‌های است که مراحل اول، دوم و سوم بحث جانمایی و انتقال شهدای گمنام را انجام داده که در این فازهای اولیه در تمام مناطق استان انتقال و تشییع و تدفین شهدای گمنام صورت گرفته است .

فخر با اشاره به اینکه ماه آینده نیز مرکز استان میزبان شهدای گمنام و مراسم تشییع این شهدا خواهد بود، اظهار کرد: در سطح استان خراسان‌جنوبی 120 شهید گمنام را داریم که در 45 نقطه دفن شده‌اند و 25 نقطه از مناطق میزبانی شهدای گمنام مناطق شهری، 9 دانشگاه و 6 منطقه نظامی است.

فخر با بیان اینکه در حال حاضر 16 یادمان شهدای گمنام در سطح استان تکمیل و بهره‌برداری شده است و 7 یادمان در حال طراحی و 5 یادمان بیش از 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: دانشنامه دفاع مقدس در ذیل دایره‌المعارف دفاع مقدس است که در سطح کشور تالیف می‌شود که با همکاری دانشگاه بیرجند بیش از 600 مدخل در استان از دفاع مقدس تهیه شده است.

وی اظهار کرد: در زمینه پژوهش‌های دفاع مقدس نیز بیش از 53 هزار سند در حوزه دفاع مقدس در استان جمع‌آوری شده که 8 هزار سند وارد سامانه کشوری محوا شده و قابل جستجو است .

فخر با بیان اینکه در حوزه ادارات استان نیز 133 هزار سند در حوزه دفاع مقدس جمع‌آوری شده و از این تعداد 15 هزار سند وارد سامانه محوا شده است، افزود: در زمینه مصاحبه خبری و شفاهی با رزمندگان استان نیز عقب هستیم به گونه‌ای که بیش از 32 هزار رزمنده از استان در دفاع مقدس شرکت کرده‌اند و متاسفانه توانسته‌ایم 1500 ساعت تاریخ شفاهی از آن‌ها مصاحبه گرفته شود که با توجه به حجم رزمندگان شرکت کننده از استان در دفاع مقدس این تعداد مصاحبات پایین است.

وی یادآور شد: در زمینه تدریس درس دفاع مقدس که در دانشگاه‌ها و ادارات استان داشته‌ایم توانسته‌ایم رتبه برتر کشوری را در این زمینه داشته باشیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی