ماهان شبکه ایرانیان

۱۳ نکته درباره باکلوفن

۱) احتمالا اگر دچارگرفتگی عضلات شده و به درمانگاه یا مطب پزشکان مراجعه کرده باشید، یکی از اقلام دارویی که برایتان تجویز شده، دارویی موسوم به باکلوفن بوده است

13 نکته درباره باکلوفن
1) احتمالا اگر دچارگرفتگی عضلات شده و به درمانگاه یا مطب پزشکان مراجعه کرده باشید، یکی از اقلام دارویی که برایتان تجویز شده، دارویی موسوم به باکلوفن بوده است. این دارو یکی از رایج‌ترین داروهایی است که برای شل کردن عضلات اسکلتی تجویز می‌شود.
2) باکلوفن به شکل قرص‌های 10 و 25 میلی گرمی در داروخانه‌های کشور عرضه می‌شود.
3) این دارو طی مکانیسم پیچیده‌ای، پاسخ‌های سیناپسی را مهار می‌کند و سبب کاهش تعداد و شدت اسپاسم‌های عضلانی می‌شود.
4) میزان مصرف این دارو در بزرگسالان 5 میلی‌گرم، سه بار در روز و به مدت سه روز است و سپس 10 میلی گرم سه بار در روز به مدت سه روز و بعد 20 میلی‌گرم سه بار در روز به مدت سه روز است و در نهایت، پاسخ به درمان ارزیابی می‌شود.
5) داروی باکلوفن همانند داروهای دیگر برخی عوارض جانبی را نشان می‌دهد که اغلب دستگاه عصبی مرکزی، چشم، گوش و حلق و بینی، قلب، گوارش، پوست و دستگاه ادراری تناسلی را درگیر می‌کند. بیشترین علایم عوارض این دارو شامل، گیجی، ضعف، خستگی، خواب‌آلودگی، سردرد، احتقان بینی، تاری دید، وزوز گوش، افت فشارخون، تهوع، استفراغ، یبوست، خشکی دهان، تکرر ادرار، ناتوانی جنسی و خارش پوست است.
6) دقت داشته باشید که باکلوفن در بیماران مبتلا به زخم پیتیک، بیماری کلیوی، بیماری کبدی، زنان باردار و سالمندان با احتیاط باید مصرف شود.
7) اوج اثر داروی باکلوفن دو تا سه ساعت پس از مدت مصرف است و مدت اثر این دارو هشت ساعت است و در نهایت از طریق کلیه دفع می‌شود.
8) مصرف هم‌زمان باکلوفن با داروهای مخدر، خواب‌آور، آرام‌بخش، ضدحساسیت و الکل سبب بروز برخی مشکلات مغزی می‌شود.
9) مصرف باکلوفن در بیماران مبتلا به صرع سبب کاهش آستانه تحریک صرع می‌شود. بنابراین بررسی دوباره نوار مغز این بیماران پیش از مصرف این دارو توصیه می‌شود.
10) از باکلوفن همراه غذا استفاده کنید تا علایم گوارشی آن کاهش یابد. همچنین استفاده از آدامس و جرعه‌های مکرر آب برای رفع خشکی دهان ناشی از عوارض باکلوفن توصیه می‌شود.
11) این دارو باید در محفظه‌های سربسته و در دمای اتاق نگهداری شود.
12) دقت کنید که از قطع ناگهانی دارو به دلیل ایجاد عوارضی همچون توهم خودداری کنید و مقدار دارو را به تدریج و طی یک تا دو هفته کاهش دهید.
13) در صورت وجود خواب‌آلودگی و گیجی، از انجام فعالیت‌های مخاطره‌آمیز خودداری کنید. همچنین هم‌زمان از مصرف داروهای ضدحساسیت و ضدسرفه بدون توصیه پزشک خودداری کنید.
منبع: http://www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان