احتمالاً میدانید که شرکت در میهمانیهای طولانیمدت شبانه میتواند برای سلامتی شما مضر باشد، اما باید به شما بگوییم که اثرات مخرب این کار میتواند باعث وحشت شما شود. یک تحقیق منتشرشده در مجلهی «نورولوژی» نشان میدهد که بیخوابی و اختلالات خواب میتواند خطر سکتهی مغزی را افزایش دهد. با بنیتا همراه شوید تا از عوارض دیگر این پدیده آگاهی یابید.
29 مطالعهی انجامشده نشان داد که اختلالات خواب و نفستنگی مرتبط با این اختلالات نهتنها احتمال ابتلا به سکتهی مغزی را بیشتر کرده، بلکه باعث میشود روند بهبود بیماری در افرادی که قبلاً دچار سکتهی مغزی شده بودند نیز کاهش یابد. بهعلاوه شانس آنها برای سکتهی مجدد بیشتر میشود.
دِرک هِرمان، نویسندهی این مقاله به رویترز میگوید خواب دارای اثرات مفیدی برای مغز بوده و برای ذخیرهی اطلاعاتی که در طول شب جمعآوری میکنیم ضروری است. بهعلاوه این فرآیند به ما میگوید که چرا بهبود عوارض سکتههای مغزی بهشدت تحت تأثیر اختلالات خواب قرار دارد.
آلیس دُو، متخصص خواب در مرکز اختلالات خواب اسِنشِن بورگِس، میگوید حتی اگر با اختلال خواب هم همراه نباشید باید بدانید که خواب کمتر از 6 ساعت در طول شب میتواند خطر سکته مغزی شما را افزایش داده و احتمال مرگ شما از این طریق را بیشتر کند. او میافزاید بیخوابی حاد با ریسک بیماریهای قلبی عروقی، افزایش التهاب بدن و خطر مقاومت بدن در برابر انسولین در پیوند است. خواب برای زدودن سموم در سطح عصبی مغز مفید است؛ اما خواب ناکافی موجب میشود که مغز زمان کافی برای پاکسازی این سموم را نداشته باشد و میزان انباشت این سموم در طول روز افزایش یابد.
آلیس دو در پایان خاطرنشان میسازد که خواب ناکافی میتواند مانع تفکر درست و صحیح در طول روز شود. این فرآیند منجر به ضعف حافظه، ضعف در توجه و تمرکز شده و درنهایت خطر ابتلا به سکتهی مغزی و سپس جنون را بالا میبرد.