فرآوردههای ضدزخم گوارشی شامل آنتیاسیدها هستند که از نمونههای آنها میتوان هیدروکسید آلومینیوم و آلومینیوم امجیاس را نام برد. اگر چه این داروها بدون نیاز به نسخه تهیه میشوند، نکاتی را در هنگام مصرف آنها باید رعایت کرد که شامل این موارد است:
1. آنتیاسیدها را بدون مشورت با پزشک به کودکان زیر شش سال ندهید چون به علت کمی سن، نمیتوانند علایم و نشانههای خود را توضیح دهند. بنابراین تشخیص درست بیماری بر مصرف یک ضداسید، ارجح است.
2. در صورت تداوم علایم به مدت دو هفته پس از مصرف داروهای ضداسید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
3. در صورت وجود علایم و نشانههای زخم گوارش مانند سوزش سر دل و درد زیر جناغ به همراه استفراغ، ادرار یا مدفوع خونی، هرگز خوددرمانی نکنید چون ممکن است با مساله جدیتری روبهرو باشید.
4. درصورت مشاهده مدفوع سیاهرنگ یا دانههای شبیه قهوه در استفراغ از مصرف فرآوردههای ضد اسید خودداری کنید چون این علایم نشانه خونریزی از دستگاه گوارش است.
5. اگر به هر علتی از مصرف نمک باید پرهیز کنید، برای مثال به پرفشاری خون، نارسایی کلیه یا بیماریهای قلبی دچارید، پیش از مصرف دارو با پزشکتان مشورت کنید. چون فرآوردههای ضد اسید حاوی مقداری سدیم (نمک) است که پزشک باید میزان مصرف آنها را با توجه به رژیم غذایی شما تعیین کند.
6. برخی ضداسیدها کاربردهای درمانی دیگری دارند که در این گونه موارد، داروی نسخهای محسوب شده و نباید بدون تجویز پزشک مصرف شوند.
7. ضداسیدها اثری بر مقدار و سرعت ترشح اسید ندارند بلکه تنها اسیدی که از پیش ترشح شده را خنثی کرده و به این صورت قدرت دفاعی سد مخاطی معده را افزایش میدهند.
8. بیماران مبتلا به این بیماریها باید از مصرف فرآوردههای ضداسید، خودداری کنند: نارسایی شدید کلیه، وجود هرگونه خونریزی گوارشی، آپاندیسیت، التهاب شدید روده، انسداد یا سوراخ شدن روده، اسهال مزمن و تراکم بیش از حد مدفوع و افرادی که سابقه جراحی روده داشتهاند.
9. مصرف ضداسیدهای حاوی آلومینیوم در مبتلایان به کمبود فسفات خون و یبوست شدید ممنوع است.
10. افرادی که به هموروئید یا بواسیر یا کاهش حرکات روده دچارند، کسانی که از داروهای ضداسهال و ضداسپاسم گوارش استفاده میکنند و اطفال زیر شش سال باید از فرآوردههای آنتیاسید، با احتیاط استفاده کنند.
منبع: :www.salamat.com
/ک