داروهایی که حکیم تجویز میکرد عمدتا داروهایی بودند که از دل طبیعت بیرون میآمدند. بقراط، بزرگترین حکیم یونانی میگوید: «بگذار غذایت داروی تو و دارویت غذای تو باشد». این گفته نشاندهندهی اهمیت غذا در حفظ سلامتی است.
بنیتا در سری مقالات «آشتی با طبیعت»، به بررسی خواص گیاهان دارویی و غیردارویی میپردازد. در این قسمت، با خواص پسته و نیز طرز تهیهی یک دسر خوشمزه با استفاده از پسته، آشنا میشویم. 
 

پسته درخت دو پایهای است که ارتفاع آن حدودا به پنج متر میرسد و در ایران و افغانستان به صورت خودرو نیز میروید. برگهای درخت پسته متناوب و مرکب از دو یا سه برگچهی نوک تیز با یک برگچهی انتهایی است و به رنگ سبز روشن است. گلهای پسته خوشهای است و گل نر آن فاقد گلبرگ است.
پسته بسیار مقوی است و برای تقویت بنیهی بیماران و زنان باردار بسیار مفید است.
در هر 100 گرم پسته مواد مغذی زیر موجود است:
آب (5/2 گرم)
پروتئین (20 گرم)
مواد چرب (54 گرم)
مواد نشاستهای ( 15 گرم)
کلسیم (130 میلیگرم)
فسفر (500 میلیگرم)
آهن (7/5 میلیگرم)
پتاسیم (950 میلیگرم)
ویتامین آ (230 واحد)
ویتامین ب 1 (0/7 میلیگرم)
ویتامین ب 3 (1/5 میلیگرم)
 
مصرف پسته برای چه بیماریهایی مفید است؟
 

مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
1. مغز پسته به خاطر داشتن آهن، خونساز است و افرادی که مبتلا به کمخونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
2. پسته مغز و معده را تقویت میکند و برای آرامش قلب و اعصاب مفید است.
3. اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان میکند.
4.مجاری کبد را باز میکند.
5. سرفه را تسکین میدهد.
خواص پوست سبز پسته تازه
1. پوست سبز درخت پسته برای رنگرزی و درست کردن رنگ مو به کار میرود.
2. دم کردهی آن برای رفع اسهال و استفراغ مفید است.
3. برای استحکام لثه، پوست پسته را روی آن بمالید و یا بجوید.
 
    Recipe
    
        
        
            مربای پوست پسته
            
                1 ساعت
                سختی 1 از 10
            
            پوست پسته خواص بسیاری دارد که در بالا با آن آشنا شدیم. برای آنکه از این خواص بهره ببرید میتوانید مربای پوست پسته مصرف کنید.
         
     
    
        
            
                مواد لازم
                    
                                                - پوست پسته تازه (1 کیلو)
 
                                                - شکر (1 کیلو)
 
                                                - هل یا وانیل به مقدار لازم
 
                                                - آبلیمو (نصف استکان)
 
                                                - گلاب در صورت تمایل (1 فنجان)
 
                                                - خلال پسته (1 فنجان)
 
                                            
             
         
        
            
                مسیر پخت
                    
                                                - پوست پسته را بشویید و 4 بار (در هر بار 20 دقیقه) بجوشانید تا تلخی پوست پسته گرفته شود. سپس پوستها را در آب سرد بریزید و بگذارید یک ساعت بماند.
 
                                                - شکر را با سه لیوان آب و گلاب بجوشانید تا کمی قوام بیاید و پس از سرد شدن شربت، پوست پسته را در شربت بریزید. و بعد از دو الی سه ساعت قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهد تا مربا جا بیافتد و شربت غلیظ شود.
 
                                                - آبلیمو و خلال پسته را اضافه کنید و بعد از این که کمی جوشید، از روی حرارت بردارید و بگذارید مربا خنک شود. نوش جان!
 
                                            
             
         
     
 
 
اگر از خواندن این مطلب لذت بردید میتوانید «آشتی با طبیعت؛ خواص معجزهآسای انگور» را نیز بخوانید.
دوستان و همراهان همیشگی بنیتا، لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
منابع:
مجموعهی گیاهان دارویی، سید محمد حسین لاجوردی و حامد همراه
whfoods
organicfacts