ماهان شبکه ایرانیان

بیماری آلزایمر و عوارض آن در خانواده

متأسفانه خدمات توانبخشی هزینه‌های بالایی دارد و بسیاری از اقشاریکه مدد‌جویانشان جزو خانوادهایکم‌درآمد هستند امروزه به‌دلیل مشکلات اقتصادی درمان را نیمه‌‌کاره رها می‌کنند. امروزه زمان طلایی و استاندارد را در بحث توانبخشی از دست داده‌ایم.

سرویس سبک زندگی فردا: خبر خوب، انسان‌ها هم‌اکنون با بهبود مراقبت‌های بهداشتی بیشتر و بیشتر عمر می‌کنند. خبر بد، با افزایش طول عمر، بیماری‌های مربوط به دوران سالمندی افزایش پیداکرده است. این یعنی اینکه تعداد بیشتری از انسان‌ها در سال‌های بعد به دمانس (از دست دادن حافظه) یا همان آلزایمر دچار می‌شوند. نام آلزایمر را بسیار شنیده‌ایم و اگر واقعا با خودمان روراست باشیم، همه ما از ابتلا به آن هراس داریم. بیماری آلزایمر به مغز آسیب می‌رساند. این بیماری باعث از دست رفتن تدریجی و مداوم مغز شده و می‌تواند روی صحبت‌کردن، فکر‌کردن و انجام فعالیت‌های روزانه تأثیر بگذارد. رئیس انجمن آلزایمر ایران معتقد استکه هزینه مراقبت از بیماری آلزایمر سنگین است و خانواده‌ها را دچار فرسودگی می‌کند و به همین سبب بسیاری از مسئولان معتقدندکه سند ملی «دمانس» باید هرچه زودتر تصویب شود. در ادامه این مطلب رابه نقل از سایت همشهری آنلاین می‌خوانیم.

بیماری آلزایمر و عوارض آن در خانواده

اوایل خرداد‌ماه بودکه بعد از 10‌سال پیگیری مستمر انجمن جهانی آلزایمر و اعلام نیاز به داشتن رویکرد جهانی در مورد بحران دمانس، سازمان جهانی بهداشت طرح جهانی دمانس را تصویب کرد. در این طرح از دولت‌ها خواسته شده‌ تا اهداف این طرح شامل افزایش اطلاع‌رسانی در مورد بیماری،کاهش عوامل خطر، تشخیص، مراقبت و درمان، حمایت از مراقبت‌کنندگان و همچنین تحقیقات را در دستورکار خود قرار دهند. پیام فوری طرح جهانی دمانس به دولت‌ها این استکه طرح ملیکشور خود را با تأمین بودجه اجرایی و پایشکنند. حالا بعد از گذشت چند‌ماه رئیس انجمن آلزایمر ایران بر تصویب هر‌چه زودتر سند ملی «دمانس» تأکید دارد چراکه معتقد است هزینه مراقبت از بیماری آلزایمر سنگین است و خانواده‌ها را دچار فرسودگی می‌کند.
 
البته در این زمینه علیرضا زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی ارائه خدمات توانبخشی را از اصلی‌ترین مراحل درمان عنوانکرد و گفت: متأسفانه خدمات توانبخشی هزینه‌های بالایی دارد و بسیاری از اقشاریکه مدد‌جویانشان جزو خانوادهایکم‌درآمد هستند امروزه به‌دلیل مشکلات اقتصادی درمان را نیمه‌‌کاره رها می‌کنند. امروزه زمان طلایی و استاندارد را در بحث توانبخشی از دست داده‌ایم.

آلزایمر پیشرونده و تحلیل‌برنده است
 
معصومه صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری گفت: این بیماری به‌صورت اختلال حافظه تظاهر می‌کند و روندی بسیار آهسته و تدریجی دارد. نخستین علائم آن فراموشکاری و حواس‌پرتی جزئی است و ممکن است با آثار ناشی از پیری طبیعی اشتباه شود. بیمار وسایلش را در مکانی قرار می‌دهد و بعد فراموش می‌کند آنها راکجا گذاشته است یا پس از خروج از منزل و هنگام بازگشت به خانه ممکن است مسیر را فراموش یا اشتباهکند. در مراحل اولیه، بیمار و خانواده‌اش به‌ندرت به پزشک مراجعه می‌کنند و غالبا هنگامی از پزشک درخواستکمک می‌کنندکه به‌دنبال بروز یک بیماری جسمی دیگر علائم فراموشکاری و اختلال حافظه بیمار آشکار می‌شود.

هزینه‌های سنگین آلزایمر برای خانواده‌ها
 
وی ادامه داد: ضمن اینکه بیماری آلزایمر پیشرونده و تحلیل‌برنده است و مراقبت بیمار مبتلا به آن، خانواده را خسته می‌کند. علاوه بر آن هزینه‌های بسیار سنگینی داردکه خانواده‌ها را فرسوده می‌کند. به همین سبب امیدواریم با تصویب سند ملی دمانس، دولت در زمینه‌های مراقبت از این بیماران و همچنین هزینه داروهای آنهاکمک کند.
 
اما مراقبت از یک بیمار مبتلا به آلزایمر، مستلزم اطلاع از ماهیت بیماری و روش‌های صحیح مراقبت از بیمار است؛ یعنی باید بیماری را بشناسیم و عوارض آن را بدانیم و سپس روش‌های مراقبت مناسب از بیمار را تمرین کنیم. صالحی در این‌باره ادامه داد: مراقبت از بیماران مبتلا به آلزایمر، به‌خصوص درکشورهایی چون ایرانکه به‌رغم زندگی شهرنشینی کماکان ارزش‌های سنتی خود را حفظ کرده‌اند، عمدتاً در خانواده صورت می‌گیرد؛
 
یعنی خانواده‌ها معمولاً ترجیح می‌دهند که تا مرحله پایانی بیماری شخصاً از بیمارشان مراقبت کنند و معمولاً زمانی تصمیم می‌گیرند او را به مرکز نگهداری بسپارندکه با شرایطی دشوار و بحرانی روبه‌رو شده‌اند. البته مراکز نگهداری از بیماران مبتلا به آلزایمر باید ویژه باشند؛ چون اگر این افراد درکنار افراد عادی نگهداری شوند، مشکلاتی ایجاد می‌شود و گاهی این بیماران دچار توهم یا هذیان می‌شوند، حتی ممکن است افراد سالم آنها را مورد ضرب و شتم قرار دهند.
 
صالحی با اشاره به راه‌‌اندازی مرکز نگهداری روزانه از بیماران مبتلا به آلزایمر در این انجمن، افزود: در این مرکز جامع توانبخشی روی حواس پنج‌گانه بیمارانکار می‌شود و در عین حال فرصتی برای خانواده آنها فراهم می‌شودکه آرامش داشته باشند.

پیشگیری از آلزایمر با سبک زندگی سالم
 
شاید فکرکنید برای مقابله با بیماری‌های حافظه ازجمله آلزایمر هنوز خیلی وقت دارید اما مطالعات پزشکان انجمن ملی بیماری‌های اعصاب انگلستان نشان داده، نخستین نشانه‌هایکاهش عملکرد نورون‌های عصبی و سرعت و انتقال رشته‌های عصبی حدود 30 سالگی شروع شده و در 40 سالگی آرام آرام تخریب سلول‌های مغزی آغاز می‌شود.
 
رئیس انجمن آلزایمر در این‌باره معتقد است باید از دورهکودکی سبک زندگی سالم را انتخابکرد. صالحی می‌گوید: اگر در دورانکودکی آموزش ببینیمکه سبک زندگی درستی داشته باشیم و از مواد غذایی مضر استفاده نکنیم، علاوه بر حفظ سلامت جسم و روح، از مغز هم به خوبی محافظت می‌شود.
 
کودکان باید یاد بگیرندکه چگونه سالم زندگیکنند و در رژیم غذایی خود تا حد ممکن از روغن‌های اشباع و فست‌فود استفاده نکنند. همچنین باید سعیکنند با یادگیری هنرهای مختلف، ذخایر مغزی خود را افزایش دهند. یادگیری حتی در زمان سالمندی و میانسالی نیز تأثیر بسیار مثبتی بر سلامت دارد.

شناخت، مراقبت و درمان آلزایمر با طرح دمانس
 
پاولا باربارینو، مدیرعامل جدید انجمن جهانی آلزایمر: 50 میلیون نفر با دمانس در جهان زندگی می‌کنند و تا سال 2050 این رقم سه برابر می‌شود. بیش از نیمی از افراد مبتلا به دمانس درکشورهای با درآمدکم و متوسط زندگی می‌کنند و فقط 10 درصد از این افراد شناسایی می‌شوند. پیش‌بینی می‌شود در سال 2018 هزینه جهانی دمانس به بیش از یک تریلیون دلار برسد. طرح دمانس فصل تازه‌ای در شناخت، مراقبت و درمان باز می‌کند. این طرح تأیید می‌کندکه دمانس بخشی از روند پیری نیست. همچنین افرادیکه به این بیماری مبتلا شده‌اند باید حمایت شوند و تا آنجاکه امکان دارد، زندگی را به خوبی بگذرانند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان