ماهان شبکه ایرانیان

ویتامین‌ها و مواد معدنی (۲)

بخش دوم- دوران پس از زایمان، دوران بسیار حساس و نیازمند مراقبت‌های خاصی است. اگر شما نیز جزء مادرانی هستید که وعده غذایی خود را به طور کامل نمی‌خورند و یا آن‌را با فرزند خود تقسیم می‌کنند.

ویتامین‌ها و مواد معدنی (2)

 

 آهن؛ حین بارداری

 در دوران بارداری نیاز بدن به آهن از 18 میلی‌گرم در روز به 27 میلی‌گرم افزایش می‌یابد و به همین دلیل است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، به خانم‌های باردار توصیه می‌کند به محض اطلاع از بارداری، دست کم 30 میلی‌گرم آهن در روز دریافت کنند.

از آنجا که دریافت بیشتر آهن در دوران بارداری موجب حالت تهوع یا یبوست شدید در برخی زنان می‌شود، سعی کنید برای به حداقل رساندن حالت تهوع خود، آهن را با غذا مصرف کنید. همچنین غذاهای فیبردار و آبدار بخورید تا علاوه بر کاهش حالت تهوع، یبوست را کاهش دهد.

 آهن؛ پس از زایمان

در چند هفته اول پس از زایمان، نیاز بدن به آهن بسیار زیاد است. هر خانم، در زایمان طبیعی مقدار زیادی خون از دست می‌دهد که این خونریزی پنج تا شش هفته پس از زایمان نیز ادامه خواهد داشت و بیشتر خانم‌ها بعد از زایمان به کم خونی دچار می‌شوند.

بنابراین به تمامی آنها توصیه می‌شود، دست کم تا اولین هفته پس از تولد نوزادشان، مصرف ویتامین‌های دوران بارداری خود را قطع نکنند. در خانم‌های شیرده، نیاز بدن به آهن به 9 میلی‌گرم در روز کاهش می‌یابد؛ زیرا خانم‌ها در دوران شیردهی معمولا قاعدگی ندارند و خونی از دست نمی‌دهند.

 اسید فولیک

فولات نوعی ویتامین B می‌باشد. مصرف فولات در طول دوره تقسیم سلولی سریع (مثل حاملگی) بسیار ضروری است و در ساخت DNA و RNA، اهمیت دارد. مطالعات نشان می‌دهد زنانی که قبل از بارداری به مقدار کافی فولات و یا اسید فولیک مصرف کرده‌اند، خطر تولد نوزاد مبتلا به نقص سیستم عصبی و تغییر شکل مغز تا 70 درصد کاهش می‌یابد.

فولات به طور طبیعی در سبزیجات با برگ سبز، در میوه‌ها و در نخود و حبوبات یافت می‌شود. نان، غلات و حبوبات نیز سرشار از اسید فولیک هستند.

 اسید فولیک؛ قبل از بارداری

مقدار مورد نیاز بدن خانم‌ها در روز 400 میکروگرم است و کارشناسان تغذیه به خانم‌هایی که در سن باروری هستند، حتی اگر قصد بارداری ندارند، توصیه می‌کنند روزانه دست کم 400 میکروگرم اسید فولیک مصرف کنند که حتی می‌تواند از طریق مکمل باشد؛ زیرا در سه ماه اول بارداری سیستم عصبی جنین شکل می‌گیرد و برای این شکل‌گیری، اسید فولیک بسیار ضروری است.

بیش از 50 درصد بارداری‌ها بدون برنامه‌ریزی شکل می‌گیرد و به همین دلیل مصرف اسید فولیک را به تمامی زنان توصیه می‌کنند. اما اگر قصد بارداری دارید، حتما با مشورت پزشک از سه ماه قبل مصرف اسید فولیک را آغاز کنید.

 اسید فولیک؛ حین بارداری

در طول بارداری نیاز بدن به اسید فولیک به 600 میکرو ‌گرم در روز افزایش می‌یابد. به طور معمول تمامی مولتی ویتامین‌ها، حاوی 1000 میکروگرم اسید فولیک هستند.

 اسید فولیک؛ پس از زایمان

 در زنان شیرده مقدار مورد نیاز بدن به اسید فولیک 500 میکرو‌گرم در روز است و اگر به نوزاد خود شیر نمی‌دهند، همان 400 میکرو‌گرم کافی است.

 

 

برای خواندن بخش اول- ویتامین‌ها و مواد معدنی- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی