ماهان شبکه ایرانیان

مراحل رشد کودک تا دو ماهگی (۲)

فرزند شما با علاقه بیشتری به چهره‌ها نگاه می‌کند؛ زیرا تاربینی او بسیار کمتر شده است و می‌تواند بسیاری از حالات چهره‌ها را ببیند. آگاهی از اینکه چه اتفاقاتی پیرامونش می‌افتد، نشان می‌دهد که او در حال یادگیری، جمع‌آوری اطلاعات بیشتر است.

مراحل رشد کودک تا دو ماهگی (2)

رشد عاطفی و اجتماعی 
دوست داشتنی‌ترین چیزها در این مرحله، پیشرفت نوزاد در زمینه تشخیص و پاسخگویی به شما است. او هنوز هم گریه می‌کند، اما از راه‌های دیگری هم برای جلب توجه شما و نشان دادن احساساتش بهره می‌گیرد. او می‌تواند از کل صورتش و اندام‌های بدنش استفاده کند تا به پاسخی که می‌خواهد برسد.

فرزند شما با علاقه بیشتری به چهره‌ها نگاه می‌کند؛ زیرا تاربینی او بسیار کمتر شده است و می‌تواند بسیاری از حالات چهره‌ها را ببیند. آگاهی از اینکه چه اتفاقاتی پیرامونش می‌افتد، نشان می‌دهد که او در حال یادگیری، جمع‌آوری اطلاعات بیشتر از چگونگی رابطه داشتن با شماست.

او حالا هر نوع رابطه‌ای را دوست دارد و از هر تماسی لذت می‌برد. برخی فعالیت‌ها برای رشد مهارت‌های نوزاد: شما هنوز هم سرگرمی شماره یک نوزاد دو ماهه خود هستید. با او حرف بزنید، برایش آواز بخوانید، موزیک پخش کنید و هم‌زمان دست و پای خود را تکان دهید تا او احساس لذت کند و تحریک شود. به هر حال این کارها نتایج مثبتی به دنبال خواهند داشت. هنگام حمام کردن برایش آواز بخوانید و روی انگشتانش آب بپاشید تا بیشتر به او خوش بگذرد.

تحریک حواس 
او را در کریر (Carrier) بنشانید و با خودتان در فضای داخل و اطراف خانه بچرخانید. در عین حال با او حرف بزنید. او صداهای جدید را می‌شنود و با موقعیت هر یک آشنا می‌شود. این بازی به او کمک می‌کند تا تصاویر و صداها را با هم هماهنگ کند. 
نوزاد شما از قلقلک دادن کف دست‌هایش لذت می‌برد. این‌کا را با یک شی بسیار نرم و خز مانند انجام دهید.

نوازد خود را به آرامی روی تشک بنشانید و خودتان از پشت او را نگه دارید. آرام‌آرام انگشتان کوچک پاهایش را کمی بکشید. با انجام این‌کار کمی متعجب خواهد شد، اما بار دوم که این‌کار را انجام می‌دهید، می‌توانید لبخند را روی چهره‌اش ببینید، چرا که این‌بار می‌داند، چه اتفاقی قرار است بیفتد. لبخند زدن او نشان می‌دهد که می‌خواهد در این‌کار شما را همراهی کند. 

هیچگاه برای شروع کتاب خواندن برای نوزادتان زود نیست. کتاب‌هایی را که طرح‌های زیبا و رنگی دارند، برای او انتخاب کنید. تصاویر باید واضح و رنگ‌ها کُنتراست بیشتری داشته باشند. بهتر است تصاویر مربوط به نوزادان و حیوانات باشند. کتاب را درست مقابلش بگیرید تا بتواند تصاویر را به خوبی ببیند.

گاهی اوقات صفحه‌ها را ورق بزنید و در مورد تصاویر با او صحبت کنید. با انگشت به هر کدام اشاره کرده و چیزی راجع‌به آن بگویید. یکی از عروسک‌هایش را در دست بگیرید و شروع به تکان دادن آن کنید و در عین حال خودتان به جای عروسک حرف بزنید. نوزادان از این‌کار بسیار لذت می‌برند.

نخستین لبخند
نخستین لبخند نوزادتان حدود شش هفتگی دیده می‌شود. در واقع این لبخند، اولین لبخند واقعی او است؛ چرا که در همین روزهاست که چشم‌هایش نسبت به قبل بسیار واضح‌تر می‌بینند. اگر شما نیز به او لبخند بزنید، خنده‌های او بیشتر و محکم‌تر می‌شوند. هر چه او بیشتر به شما لبخند بزند، شما نیز در جواب به او بیشتر لبخند و با او حرف بزنید. او برای رشد اجتماعی و شخصیتی نیاز دارد با شما تعامل بیشتری داشته باشد.

وقتی که او لبخند زدن را یاد می‌گیرد، دیگر متوقف نمی‌شود و بعد از آن بیشتر هم این‌کار را انجام می‌دهد. به خصوص وقتی که کسی به او نگاه کند و با او حرف بزند، او نیز شروع به لبخند زدن می‌کند. اما با گذشت چند هفته دیگر، او چهره‌های آشنا و غریبه را می‌شناسد و لبخندهایش را برای آنهایی که آشنا هستند، نگه می‌دارد. این مرحله از رشد نوزاد برای خودش بسیار لذت بخش است. لبخند او به شما نشان می‌دهد که شاد است؛ پس شما نیز باید با لبخند زدن به او نشان دهید که شاد هستید.

برای خواندن بخش اول -مراحل رشد کودک تا دو ماهگی- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی