ماهان شبکه ایرانیان

نحوه ی گسترش ایدز

پرورش آناناس بسیار آسان است، چون گیاهی است که نیاز به مراقبت کمی دارد. برای پرورش بهتر گیاه شما باید به عوامل خاصی مانند خاک، نور، دما، آبیاری، مواد غذایی و بیماری ها توجه داشته باشید

نحوه ی گسترش ایدز

پرورش آناناس بسیار آسان است، چون گیاهی است که نیاز به مراقبت کمی دارد. برای پرورش بهتر گیاه شما باید به عوامل خاصی مانند خاک، نور، دما، آبیاری، مواد غذایی و بیماری ها توجه داشته باشید.
نام علمی آناناس Ananas comosus گیاهی میوه دار، علفی و چند ساله می باشد. آناناس متعلق به خانواده ی Bromeliaceae بوده و بومی مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر می باشد، اما این گیاه تحت شرایط کنترل شده، در اقلیم های معتدل نیز می تواند رشد کند.
از دیدگاه باغبانی، گیاهان آناناس در مقایسه با دیگر گیاهان میوه دار نیاز به مراقبت کمی دارند. از این رو، پرورش آناناس بسیار آسان است. همه می توانند این گیاه را کشت کنند. بخش بالایی (تاج) میوه را همراه با 1 تا 2 اینچ از بخش آبدار آن را جدا کرده و درون خاک قرار دهید. جهت القاء ریشه زایی، می توانید تاج ها را بدون غوطه ور شدن برگ ها، برای مدت چند روز درون آب قرار دهید. هنگامی که ریشه ها توسعه پیدا کردند، آن ها را در خاک باغچه و یا ظروف قرار دهید. درصورتی که هوای منطقه سرد باشد، می توانید به جای کاشت در زمین، این گیاه را در ظروف کشت کنید.

خاک

گیاه آناناس می تواند در انواع خاک ها رشد کند، به شرطی که این خاک دارای زهکش خوب بوده و غنی از مواد مغذی جهت رشد گیاه باشد. به منظور برداشت خوب، گیاه را در خاک لومی شنی با زهکش خوب کشت کنید. pH خاک باید بین 5/4 تا 5/6 باشد. در مورد خاک یا ترکیب گلدان با مقادیر pH بالاتر، می توانید به منظور دستیابی به اسیدیته ی مطلوب، مقدار مناسبی گوگرد را به ترکیب خاک اضافه کنید.

ظرف

در صورتی که قصد دارید گیاه آناناس را در گلدان و یا ظروف پرورش دهید، باید یک گیاه کوچک (حدود 8 تا 12 اینچ قطر) که دارای سیستم ریشه ای کم عمق باشد را انتخاب کنید. گلدان های سنگین مانند گلدان سرامیکی بهترین گزینه برای کشت آناناس هستند، چون شاخ و برگ سنگین گیاه ممکن است در ظروف سبک تر خم شده و آسیب ببینند.

نور

این گیاه بومی مناطق گرمسیری بوده و بهترین رشد را در شرایط نوری مطلوب خواهد داشت. به منظور اطمینان از این که گیاهان حداکثر نور خورشید را دریافت می کنند، می توانید آن ها را در ناحیه ی آفتاب گیر باغچه یا سمت جنوب خانه قرار دهید. برای رشد بهتر، آناناس نیاز به حداکثر 6 ساعت در روز قرار گیری در معرض نور خورشید دارد.

دما

گیاهان آناناس در شرایط اقلیمی گرمسیر و نیمه گرمسیر رشد خوبی را خواهند داشد. محدوده ی دمایی مطلوب برای رشد این گیاه بین 60 تا 75 درجه فارنهایت می باشد. در شرایط اقلیمی گرمسیر، گیاهان می توانند در طول سال در بیرون از خانه رشد کنند. در غیر این صورت، جهت حفاظت گیاه از یخ زدگی باید آن ها را به داخل خانه منتقل کرد.

آبیاری

هنگامی که گیاهان آناناس به خوبی استقرار یافتند، باید یک بار در هفته آبیاری شوند. از آبیاری بیش از حد باید خودداری کرد، چون منجر به مشکل پوسیدگی ریشه می گردد. همراه با آبیاری خاک کشت، گاهی اوقات مه پاشی نیز باید بر روی برگ ها انجام گردد. انجام این کار به حفظ رطوبت مناسب گیاهان کمک می کند.

مراقبت از گیاه در فصل زمستان

گیاهان آناناس نیاز به مراقبت از دمای بسیار پایین در طول زمستان و جلوگیری از آسیب ناخواسته به آن ها دارند. بنابراین، در صورتی که منطقه ی شما در فصل زمستان دارای هوای بسیار سرد می باشد. تدابیر لازم برای حفاظت مناسب از گیاه را انجام دهید. گیاهانی که در هوای بیرون کشت شده اند را با ورق های پلاستیکی پوشش دهید، و آن هایی که در گلدان کشت شده اند، باید به داخل انتقال یابند.

کوددهی

مکمل های کودی در فصول بهار و تابستان، هنگامی که گیاهان آناناس در بهترین حالت خود قرار دارند، به خاک اضافه می شود. شما می توانید کودهای مایع و یا جامد را یک بار در ماه به خاک اعمال کنید. در مقابل، در فصول پاییز و زمستان هیچ کودی به خاک اضافه نکنید، چون گیاهان در این فصول غیر فعال هستند.

بیماری ها

بیماری صورتی، پوسیدگی ریشه، پوسیدگی سیاه، ویروس نقطه ی زرد و پوسیدگی هسته برخی از بیماری های رایج در آناناس می باشد. در واقع، این بیماری ها توسط باکتری و قارچ ایجاد می شوند، در حالی که برخی از آن ها نیز بیماری های ویروسی هستند. بر اساس شدت بیماری و نوع موجود ایجاد کننده ی بیماری، قارچ کش ها و آفت کش ها جهت کنترل بیماری مورد استفاده قرار می گیرند.

آفات

رایج ترین مشکل آناناس در زمینه ی آفات، حمله ی شپشک به این گیاه می باشد. معمولا، آن ها توسط مورچه ها در گیاهان گسترش می یابند. از این رو، کنترل مورچه ها به منظور رهایی از این شپشک های مخرب ضروری می باشد. دیگر آفات خسارت زا به آناناس کنه، تریپس، سوسک، و نماتد می باشد. استفاده از آب و صابون روشی موثر و قابل اطمینان به منظور حذف این آفات می باشند.
به صورت خلاصه، پرورش آناناس نیاز به صبر و شکیبایی زیادی دارد، چون این گیاه 2 تا 3 سال بعد از کشت به باردهی می رسد. در سال اول، گیاه تولید شاخ و برگ سبز و سالم می کند. برگ ها دندانه دار بوده و حدود 20 تا 70 اینچ رشد خواهند کرد. در سال دوم کاشت، گیاه ساقه ی گلداری را تولید کرده که این ساقه ها حامل میوه خواهند بود. میوه ی آناناس (بعد از ظهور) بعد از حدود 6 ماه بالغ می شود. این مدت ممکن است بسته به نوع رقم و شرایط رشد متفاوت باشد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی