ماهان شبکه ایرانیان

لاغری با چاقو (۱)

بخش اول- عمل بای‌پس معده باعث کوچک‌تر شدن آن می‌شود؛ به طوری که فرد با خوردن حجم کمی از غذا احساس سیری می‌کند و در نتیجه کالری کمتری جذب بدن می‌شود و فرد شروع به لاغرتر شدن می‌کند.

لاغری با چاقو (1)

تحریریه زندگی آنلاین- گروه دنیای سلامت

 

 

عمل بای‌پس معده باعث کوچک‌تر شدن آن می‌شود؛ به طوری که فرد با خوردن حجم کمی از غذا احساس سیری می‌کند و در نتیجه کالری کمتری جذب بدن می‌شود و فرد شروع به لاغرتر شدن می‌کند. رایج‌ترین نوع بای‌پس معده، بای‌پس (Roux- en-y) است. افراد بسیار چاقی که از رژیم‌های غذایی و ورزش نتیجه‌ای نگرفته‌اند، این روش را انتخاب می‌کنند تا به طور مستقیم وارد عمل شوند.

طی سال گذشته در آمریکا حدود دویست و بیست هزار نفر عمل بای‌پس معده انجام دادند. این بیماران شش ماه بعد از عمل چیزی حدود 30- 50 درصد از وزن اضافه خود را از دست می‌دهند. این عمل جراحی، بسیار مهم است و خطرات جدی نیز به همراه دارد. در گوارش معمولی، غذا از معده وارد روده کوچک شده و در این بخش بیشتر مواد مغذی و کالری‌ها جذب بدن می‌شوند.

سپس باقیمانده غذا وارد روده بزرگ (کولون) می‌شود و بخش اضافی و به درد نخور از بدن خارج می‌گردد. در عمل بای‌پس، با استفاده از یک نوار پلاستیکی و یک گیره معده به دو بخش تقسیم می‌شود. بخش بالایی کیسه‌ای تخم‌مرغی و کوچک و بخش پایینی بزرگ‌تر است که قسمتی از روده به کیسه کوچک و انتهای دیگر آن به جهاز روده متصل می‌گردد.

به این ترتیب فرد با خوردن غذای کمتر احساس سیری می‌کند و معده‌اش (بخش کیسه‌ای کوچک) سریع‌تر پُر می‌شود. قسمت اعظم معده هم در بدن می‌ماند، ولی هیچ فعالیتی ندارد.

تغییرات پس از بای‌پس معده

اغلب افراد 3-5 هفته بعد از عمل جراحی به زندگی عادی و روزمره خود برمی‌گردند و شاهد تغییرات بزرگی در غذا خوردن خود خواهند بود:   فقط مقدار کمی غذا می‌خورند.  باید بسیار آرام غذا بخورند و غذا را به خوبی بجوند. گاه ممکن است دچار حالت استفراغ شده و درد شدیدی در معده احساس کنند.

 30 دقیقه قبل از غذا، حین غذا و 30 دقیقه هم بعد از غذا نباید هیچ آب یا مایعاتی بنوشند، زیرا معده دیگر حجم کافی برای نگهداری آب و غذاهای جامد ندارد.  نیاز مبرم به جذب برخی ویتامین‌ها و مکمل‌ها خواهند داشت.  باید ازخوردن غذاهای پُر شکر مثل آب نبات، آب میوه، بستنی، غذاهای پر ادویه بپرهیزند. قند و شکر معمولی باعث ایجاد اختلال «دامپینگ» می‌شود، زیرا غذا بسیار سریع از معده وارد روده می‌گردد. این اختلال با لرزش بدن، تعریق، سرگیجه، افزایش ضربان قلب و اسهال همراه است.

آمادگی‌های قبل از عمل

بیمار باید از قبل کمی خود را برای عمل آماده کند؛ مثلاً اگر عادت به سیگار کشیدن دارد، این عادت را ترک کند، زیرا سیگار کشیدن احتمال ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد. عمل بای‌پس معده نیاز به بیهوشی کامل دارد و حدود سه ساعت به طول می‌انجامد. بعد از عمل نیز لازم است بیمار 3-5 روز در بیمارستان بستری باشد. قبل از عمل جراحی میزان ضربان قلب و فشار خون چک و یک آزمایش ادرار نیز از بیمار گرفته می‌شود.

 عوارض

 کم‌خونی به دلیل کاهش جذب اسیدفولیک، آهن، ویتامین B12 و کلسیم  عدم جذب برخی پروتئین‌ها، مواد معدنی و ویتامین‌ها.  خطر عفونت در محل شکاف ایجاد سوراخ در معده و یا روده   ایجاد لخته خون در ریه  ایجاد سنگ کیسه صفرا  از هر هزار بیماری که عمل جراحی کاهش وزن دارند، کمتر از ده نفر جان خود را از دست می‌دهند.

 عمل بای‌پس معده

عمل جراحی بای‌پس معده به افرادی توصیه می‌شود که دچار چاقی بسیار مفرط هستند؛ یعنی BMI بسیار بالا دارند و به ریفلاکس معده نیز دچارند. وقتی چاقی بیش از اندازه سلامت فرد را تهدید و یا با خطراتی مثل بیماری‌های قلبی و دیابتی مواجه باشد و وقتی با هیچ روش دیگری نتواند وزن کم کند، این روش به او پیشنهاد می‌شود.

بیمارانی که برای این عمل کاندید می‌شوند باید:  دست کم پنج سال از چاقی مفرط آنها گذشته باشد.  سابقه بیماری افسردگی درمان نشده و یا هر نوع اختلال جدی روانی نداشته باشند.  سن آنها 18- 65 سال باشد. در افرادی که عمل بای‌پس معده انجام می‌دهند، کاهش وزن بسیار سریع اتفاق می‌افتد و فرد تا 12 ماه بعد از عمل، وزن زیادی از دست خواهد داد و حدود 50 درصد از اضافه وزن طی 1-4 سال برطرف می‌شود.

در شیوه لاپاروسکوپیک نیز 69- 82 درصد از اضافه وزن در مدت 12- 54 ماه از بین می‌رود. افرادی که جراحی بای‌پس معده می‌کنند، شانس بیشتری برای بیشتر عمر کردن دارند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که خطراتی مثل بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان با لاغرتر شدن بسیار کاهش می‌یابد. با عمل بای‌پس معده بیماری دیابت حدود 80- 90 درصد بهبود می‌یابد. عمل جراحی معده قابل بازگشت است، زیرا باقیمانده معده در شکم وجود دارد...

برای خواندن بخش دوم- لاغری با چاقو- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان