ماهان شبکه ایرانیان

۱۰ خواص انار : میوه ای بهشتی برای شب های طولانی زمستان

بدون شک کسی نمی تواند منکر خواص انار برای سلامت بدن شود. انار جزو میوه هایی است که در فصل پاییز به بازار می آید و تا نزدیک بهار می توان از طعم فوق العاده ی آن لذت برد. همچنین انار در کنار هندوانه به میوه ای نمادین برای شب یلدا تبدیل شده است. در این مطلب ۱۰ مورد از خواص انار را بررسی خواهیم کرد. با بامیلو بلاگ همراه باشید.

10 خواص انار : میوه ای بهشتی برای شب های طولانی زمستان

بدون شک کسی نمی تواند منکر خواص انار برای سلامت بدن شود. انار جزو میوه هایی است که در فصل پاییز به بازار می آید و تا نزدیک بهار می توان از طعم فوق العاده ی آن لذت برد. همچنین انار در کنار هندوانه به میوه ای نمادین برای شب یلدا تبدیل شده است. در این مطلب 10 مورد از خواص انار را بررسی خواهیم کرد. با بامیلو بلاگ همراه باشید.

1- مواد مغذی موجود در انار

مواد مغذی انار

انار شامل مواد مغذی باورنکردنی است. هر پیمانه انار (حدود 174 گرم) شامل مواد مغذی زیر است:

  • 7 گرم فیبر
  • 3 گرم پروتئین
  • 30 درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن
  • 36 درصد ویتامین K مورد نیاز روزانه بدن
  • 16 درصد اسید فولیک (Folate) مورد نیاز روزانه بدن
  • 12 درصد پتاسیم مورد نیاز روزانه بدن

انار همچنین بسیار شیرین است. هر پیمانه از آن شامل 24 گرم قند و 144 کالری است. با این وجود ترکیبات گیاهی این میوه ی خوشمزه به لحاظ پزشکی بسیار مورد توجه قرار می گیرد و بخشی است که قدرت نمایی واقعی آن را شاهد هستیم.

2- ترکیبات گیاهی موجود در انار

ترکیبات گیاهی انار

وجود 2 ترکیب گیاهی قدرتمند به لحاظ پزشکی در این میوه از دیگر خواص انار بشمار می رود. پونیکالاجین (Punicalagins) یک آنتی اکسیدان بسیار قدرتمند است که در دانه های انار و پوست آن یافت می شود. قدرت آنتی اکسیدان انار 3 برابر بیشتر از چای سبز است. عصاره و پودر انار را بیشتر از پوست آن تهیه می کنند چراکه آنتی اکسیدان بسیار بالایی دارد.

شیوه‌ی صحیح دون کردن انار

پونیسیک اسید (Punicic Acid) یکی دیگر از ترکیبات گیاهی موجود در انار است. این ترکیب را بیشتر با نام روغن دانه ی انار می شناسیم. پونیسیک اسید عمده ترین اسید چرب موجود در دانه ی انار است. این ماده جزو اسیدهای چرب ضروری برای بدن محسوب می شود که اثرات زیستی قدرتمندی دارد.

3- اثرات ضد التهابی انار

میوه های ضد التهاب

التهاب مزمن یکی از عوامل پیش رونده ی  بسیاری از بیماری های کشنده است. بیماری های قلبی، سرطان، دیابت نوع 2، آلزایمر و حتی چاقی جزو این موارد بشمار می روند. اثرات ضد التهابی یکی از خواص انار است که از ویژگی آنتی اکسیدان پونیکالاجین نشأت می گیرد.

مطالعات حاکی از آن است که انار توان کاهش فعالیت های التهاب‌زا را در دستگاه گوارش و طی بیماری های سرطان سینه و سرطان روده ی بزرگ دارد. یکی تحقیق بخصوص در بیماران دیابتی نشان می دهد که نوشیدن 250 میلی لیتر عصاره ی انار به مدت 12 هفته دو مورد از عوامل التهاب به نامهای «پروتئین واکنش سی» (C-reactive protein) و اینترلوکین 6  (Interleukin 6) را به ترتیب به میزان 32 درصد و 30 درصد کاهش می دهد.

4- خواص انار و سرطان پروستات

انار و سرطان پروستات

سرطان پروستات شایع ترین نوع سرطان بین آقایان است. مطالعات نشان می دهد که عصاره ی انار می تواند سرعت رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد و حتی به از بین بردن سلول ها نیز کمک کند.

پادتن ویژه پروستات (Prostate-specific antigen) یا PSA یک نشانگر خون برای سرطان پروستات است. مردانی که سطح PSA آنها در بازه ی زمانی کوتاهی 2 برابر می شود احتمال مرگ آنها ناشی از سرطان پروستات وجود دارد. یک مطالعه نشان می دهد که مصرف هر روز  237 میلی لیتر عصاره ی انار مدت زمان 2 برابر شدن PSA را از 15 ماه به 54 ماه افزایش می دهد که رقم قابل ملاحظه ای است.

5- خواص انار و سرطان سینه

انار و سرطان سینه

سرطان سینه شایع ترین نوع سرطان در زنان است. مطالعات نشان می دهد که عصاره ی انار می تواند تولید مثل سلول های سرطان پستان را کاهش دهد و حتی برخی از آنها را نابود کند. با این وجود هنوز این مسأله در حد مطالعات آزمایشگاهی است و تحقیقات  و شواهد بیشتری برای صحت این مدعا لازم است.

6- خواص انار و فشار خون

خواص انار و فشار خون

فشار خون بالا یکی از عمده ترین دلایل حمله قلبی و سکته مغزی است. طی تحقیقات به عمل آمده افراد با فشار خون بالا که به مدت 2 هفته میزان 150 میلی لیتر عصاره ی انار مصرف کرده اند کاهش قابل توجهی در فشار خون آنها مشاهده شده است.

7- خواص انار و آرتروز

انار و آرتروز و درد مفاصل

آرتروز امروز به یک مشکل اساسی در بسیاری کشورها تبدیل شده است. انواع مختلف آرتروز وجود دارد اما بیشتر آنها نوعی از تورم در ناحیه ی مفاصل ایجاد می کنند. با توجه به اینکه اثر ضد التهابی، یکی از خواص انار است لذا منطقی به نظر می رسد که در بهبودی آرتروز نیز مفید واقع شود.

تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد که مصرف انار می تواند تولید آنزیم هایی را که به مفاصل آسیب می زنند متوقف کند. یک بررسی دیگر حاکی از اثر مفید انار روی آرتریت یا التهاب مفصل در موش های آزمایشگاهی است اما برای انسان شواهد محکم تری در این زمینه نیاز است.

8- خواص انار و بیماری قلبی

انار و بیماری قلبی

بیماری قلبی اکنون شایع ترین علت مرگ زودهنگام در جهان است. بیماری پیچیده ای که فاکتورهای عدیده ای در ایجاد آن نقش بازی می کنند. پونیسیک اسید که عمده ترین اسید چرب موجود در انار است ممکن است به شیوه های متفاوتی در کاهش اثرات این بیماری مفید واقع شود.

مطالعه بر روی 51 نفر با سطح کلسترول و تری گلیسرید بالا علائم خوبی را نشان می دهد. در این افراد 800 میلی گرم روغن هسته ی انار به مدت 4 هفته استفاده شد و پیشرفت قابل ملاحظه ای در آنها مشاهده شد.

یک تحقیق دیگر از تأثیر عصاره ی انار بر روی افراد با دیابت نوع 2 و کلسترول بالا انجام گرفته است. در آنها نیز کاهش قابل توجهی در کلسترول بد و همچنین برخی پیشرفت های دیگر ثبت شده است.

9- خواص انار و عفونت های باکتریایی و قارچی

ترکیبات موجود در انار می تواند با میکرو ارگانیزم های زیان‌بار مبارزه کند. به عنوان مثال انار در از بین بردن برخی باکتری ها و همچنین مخمر کاندیدا آلبیکانس (Candida albicans) مؤثر نشان داده است.

اثرات ضد قارچی و ضد باکتریایی انار همچنین می تواند در جلوگیری از عفونت ها و التهاب دهان همچون پیوره (Periodontitis)، التهاب لثه (Gingivitis) و نظایر آنها مفید واقع شود.

10- خواص انار در رابطه با تقویت حافظه

انار و تقویت حافظه

شواهدی وجود دارد که تقویت حافظه یکی از خواص انار است. طی تحقیقاتی که بر روی بیماران جراحی شده انجام گرفته است مصرف 2 گرم عصاره ی انار از کاهش حافظه پس از جراحی جلوگیری کرده است.

تحقیقات دیگری بر روی 28 فرد سالخورده با مشکل ضعف حافظه صورت گرفته است. طی این تحقیقات مصرف روزانه ی 237 میلی لیتر عصاره ی انار به طرز قابل ملاحظه ای، حافظه ی کلامی و بصری این افراد را افزایش داده است.

شواهدی نیز دال بر تأثیر مثبت انار در مبارزه با آلزایمر روی موش ها وجود دارد.

11- انار و بهبود عملکرد ورزشی

انار و بهبود عملکرد ورزشی

انار سرشار از نیترات خوراکی است که به بهبود عملکرد ورزشی کمک می کند. تحقیقاتی بر روی 19 ورزشکار هنگام دویدن روی تردمیل صورت گرفته است. نتیجه نشان می دهد که مصرف 1 گرم عصاره ی انار حدود 30 دقیقه قبل از شروع ورزش تأثیر چشم گیری در جریان خون بدن دارد. این عامل منجر به تأخیر در فرآیند خستگی و افزایش بهره وری ورزشی خواهد شد. تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است اما ظاهراً انار می تواند همانند چغندر در بهبود عملکرد ورزشی مفید واقع شود.

در مواردی که عنوان شد بیشتر از واژه ی عصاره ی انار استفاده شده است. با این وجود دانه های طبیعی انار جدای از احساس تازگی و طراوت بیشتر، خواص مشابه با عصاره ی آن را در بر دارند. از خوردن این میوه ی بهشتی تا می توانید لذت ببرید چراکه یکی از بهترین خوراکی های جهان محسوب می شود.

منبع: healthline

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان