به گزارش ایسنا، در این همایش که با حضور علیاصغر جعفری مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و جمعی از پژوهشگران و دانشجویان در سالن هویزه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، ابراهیم متقی استاد دانشگاه تهران به موضوع بازشناسی گفتمان انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: امروزه محور اصلی تعارض رودرروی جهان اسلام علیه جهان اسلام است زیرا این دو، دو قالب گفتمان مبنایی متفاوت هستند که یکی انقلاب معنوی بر مبنای عدالت بوده و دیگری انقلابی ساختاری است که برمبنای خلافت است و تفاوت این دو در اندیشه امامت و خلافت میباشد.
وی با بیان اینکه در اندیشههای شیعی به خلافت وجود ندارد، اما قدرت و جایگاه وجود دارد، توضیح داد: به همین دلیل است که جنگهای نیابتی در منطقه فعال است تا با هلال شیعی مقابله کند که این مقاومت در فضای اسلامی در حال گسترش بوده و مبتنی بر محاسبه است ولی وقتی قالب مقاومت و عدالت راه افتاد مشاهده میکنید که حرکتی بسیار سریع را میپیماید.
متقی یادآور شد: انقلاب اسلامی ایران یک ظرفیت بالقوه برای گسترش دارد و این گسترش فقط در حوزه کشورها نیست، بلکه در حوزه نظریهپردازی هم وجود دارد.
در ادامه این همایش ابراهیم برزگر استاد دانشگاه علامه طباطبایی در سخنانی مهمترین دال مرکزی انقلاب اسلامی را معنویت و معنویتگرایی عنوان کرد و افزود: که این انقلاب اسلامی برخلاف انقلابهای دیگر کشورها که بر مبنای بشریت بود توانست تمدنسازی معطوف به معنویت داشته باشد و همچنین برخلاف برخی فرهنگها و تمدنهای غربی که انسان را به مانند حیوان میبیند، انقلاب اسلامی ایران بر روی تمدن انسانی و کرامت انسان تاکید دارد.
به گزارش ایسنا، در بخش پایانی این همایش مصطفی ملکوتیان استاد دانشگاه تهران پیرامون ظرفیتشناسی گفتمان انقلاب اسلامی توضیح داد: انقلاب اسلامی در مقایسه با انقلابهای دنیوی مانند فرانسه و روسیه دارای ظرفیتهای فکری و نقاط منحصر به فرد کاملا متفاوتی است و توان مصرف شدن در زمینه مبنای هستیشناسی و انسانشناسی را داشته و این موضوعات قابل بحث در حوزه جهانی است.
وی افزود: عقل انسان توانایی حل رویدادها و اتفاقات را دارد اما این برداشت با توجه به مبنایی بودن و آموزههای مبنایی انقلاب اسلامی زمینههای الهامبخشی را دارد و میشود نتایج این تطور آینده را در مقابل تمدن غربی مشاهده کرد.