علایم سنگ کلیه با بروز درد در ناحیه کمر خود را نشان می دهد. این دردها می تواند طولانی و کوتاه باشد.وجود کلسیم اضافی در بدن و همینطور ویتامین D و رسوب نمک و مواد معدنی سنگ کلیه را به وجود می آورند.
مشاغل سخت مانند کارکردن در نزدیک کوره ها و در هوای بسیار گرم که باعث تعرق زیاد در فرد می شود و آب بدن از دست می رود باعث ایجاد سنگ کلیه می گردد. علایم سنگ کلیه با درد ناحیه کمر که خیلی عذاب آور برای فرد است ، بروز می کند.
علایم سنگ کلیه چیست ؟ علت و درمان سنگ کلیه چیست ؟
سنگ کلیه از رسوب نمک و مواد معدنی در کلیه ها به وجود می آید. سایز سنگ کلیه به اندازه یک شن ریزه تا به اندازه ی یک توپ گلف می تواند باشد. سنگ کلیه در یک یا هر دو کلیه، ایجاد می شود و سپس به مجرای ادرار و مثانه می رود. علایم سنگ کلیه تا زمانی که سنگ از جای خودش تکان نخورده باشد بروز نمی کند.
![علایم سنگ کلیه](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/20/11360209729.jpeg)
حرکت سنگ کلیه در مجاری ادراری می تواند، همراه درد یا اصلا دردی نداشته باشد. از نشانه های بیماری و علایم سنگ کلیه می توان موارد ذیل را نام برد :
– اولین علامت وجود سنگ کلیه، درد آرام که کمر و لگن شخص را درگیر می کند.این درد هم می تواند مقطعی باشد و هم متناوب.
– با بروز کمر درد ، تب، خستگی و بی حوصلگی به سراغ بیمار می آید.
– کاهش انرژی بدن و سطح فکری
– حالت تهوع مکرر و احساس درد در معده
– راه رفتن برای شخص مبتلا رفته رفته سخت و سخت تر می شود.
– در حالت خمیده اگر بخواهید سر پا بایستید و یا دست های خود را بالای سر ببرید، درد شدیدی احساس می کنید.
– تغییر رنگ ادرار به رنگ نارنجی و وجود خون در ادرار حاکی از بروز سنگ کلیه می باشد.
– بیماران دیابتی بیشتر از سایرین در خطر سنگ کلیه هستند.
علت و عمل به وجود آمدن سنگ کلیه به دلیل اختلال در غده پاراتیروئید که وظیفه ی تنظیم متابولیسم کلسیم بدن را بر عهده دارد.این اختلال به دفع کلسیم از طریق ادرار منجر می شود. و یک علت دیگر آن وجود زیاد کلسیم زیاد و بیش از حد و همینطور ویتامین D می باشد. رژیم غذایی نامناسب، نقرس، بی آبی بدن و حضور در محیط و جغرافیای گرم و خشک،بالا بودن سن، مشکلات پروستات، تنگ بودن مجاری ادرار و مثانه از دیگر علل ایجاد سنگ کلیه می باشد.
درمان بعد از ظاهر شدن علایم سنگ کلیه ، و با گرفتن آزمایشات و سونوگرافی ، در صورت کوچک بودن سنگ ها از داروهای ضد اسپاسم و تجویز دارو و رعایت نکات تغذیه ای قابل درمان است. اما اگر سایز سنگ بزرگ باشد، پزشک از سنگ شکن استفاده می کند تا سنگ ها به قطعات کوچکتر تبدیل شوند و دفع آن ها راحت تر شود.جراحی آخرین راه حل برای سنگ هایی است که قابل دفع نمی باشند.