زنانی که با قلمشان جاودانه شدند؛ مگان مک دونالد

اگر جهان را شهر داستان‌ها در نظر بگیریم، شاید بتوان گفت که نویسندگان و شاعران، راویان این شهر اسرار‌آمیز هستند

اگر جهان را شهر داستان‌ها در نظر بگیریم، شاید بتوان گفت که نویسندگان و شاعران، راویان این شهر اسرار‌آمیز هستند. آن‌ها با جادوی قلمشان انسان‌ها را سحر می‌کنند و زیبایی و زشتی، تلخی و شیرینی و سختی و آسانی زندگی را از نگاه خود به ما نشان می‌دهند. نوشتن ابزاری برای جاودانگیست اما با این حال، تنها عده‌ای از نویسندگان و شاعران به اکسیر جاودانگی دست پیدا می‌کنند. زنان، بخش جدایی‌ناپذیر ادبیات هستند و نمی‌توان نقش آن‌ها را در ادبیات نادیده گرفت. مصطفی مستور در این‌باره در کتاب «استخوان خوک و دست‌های جذامی» می‌نویسد: «اگه زنی در کار نباشه، عشقی هم در کار نیست. شکسپیر و حافظ و رومئو وژولیت و شیرین و فرهاد ول معطل‌اند. اگه روزی زن‌ها بخواند از این جا برند، تقریباً همه ادبیات و سینما و هنر دنیا رو با خودشون باید ببرند».

بنیتا هر هفته به بررسی زندگینامه و معرفی آثار زنان شاعر و نویسنده می‌پردازد. در این قسمت، به بهانه‌ی زادروز مگان مک دونالد، نویسنده‌ی کودک و نوجوان مشهور آمریکایی، نگاهی به زندگی و آثار این بانوی نویسنده خواهیم داشت.

مگان مک دونالدکودکان و نوجوانان بسیاری داستان‌های «جودی دمدمی» یا «جودی مودی» را می‌شناسند. مگان مک دونالد، نویسنده‌ی خوش‌ذوق سری داستان‌های «جودی دمدمی» است که در میان کودکان و نوجوانان از محبوبیت بسیاری برخوردار است. مگان جو مک دونالد در 28 فوریه 1959 در پیتزبرگ ایالت پنسیلوانیا متولد شد. او کوچک‌ترین فرزند خانواده‌ی مک دونالد بود. مگان از کودکی به نوشتن علاقه داشت و داستان‌های خود را در نشریه مدرسه به چاپ می‌رساند.

مگان مک دونالد

در دوره جوانی، مگان موفق به اخذ مدرک لیسانس از کالج اوبرلین و فوق لیسانس کتابداری از دانشگاه پیتزبرگ شد. مگان پس از فارغ‌التحصیلی و پیش از انتشار اولین کتابش، به عنوان کتابدار کودکان در کتابخانه‌ی عمومی مینئاپلیس مشغول به کار شد. مگان 4 خواهر داشت و تقریباً سری داستان‌های «باشگاه خواهران»‌ را از خاطرات دوران کودکی خود با خواهرانش الهام گرفته است. مگان در سپتامبر 1994 با ریچارد هاینس ازدواج کرد و ساکن کالیفرنیا شد.

مگان مک دونالد

اولین کتاب مگان، «اینجا خونه‌ی هربیت خرچنگه است؟» نام داشت. او در زمانی که کتابدار بود، این داستان را برای بچه‌ها در کتابخانه تعریف کرده بود و پس از مدتی، والدین بچه‌ها برای پیدا کردن کتابی که اشتیاق کودکان‌شان را برانگیخته بود، به مگان مراجعه کردند. این مراجعات باعث شد که مگان به فکر نوشتن و نشر داستانش بیفتد. از دیگر مجموعه داستان‌های او می‌توان «استینک» را نام برد که داستان برادر جودی دمدمی است. در حال حاضر مگان، 4 رمان به نام‌های «پلی به ناکجا آباد»، «سایه‌ها در خانه‌ی شیشه‌ای» و «باشگاه خواهران» را نوشته است. در سال 2011، فیلمی کمدی به نام «Judy Moody and the Not Bummer Summer»، به کارگردانی جان شولتز، از روی داستان جودی دمدمی ساخته شد.

مگان مک دونالد تاکنون جوایز بسیاری از جمله «Children's Choice Book»، «Reading Rainbow book selection»، «Carolyn W. Field Award» و «Garden State Children's Book Award for Younger Fiction» را دریافت کرده است.

تاکنون نشر افق، برگردان فارسی تعدادی از کتاب‌های دو مجموعه‌ی جودی دمدمی و استینک را به چاپ رسانیده است.

می‌توانید زنانی که با قلمشان جاودانه شدند؛ لورل کی همیلتون را هم بخوانید.

منابع: ایبنا، famousbirthdays، pabook2.libraries.psu.edu، biography.jrank


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان