به گزارش خبرنگار مهر، نشست اعضای جامعه هتلداران با رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس و مسئولان اداره اماکن شب گذشته یکشنبه 20 اسفندماه در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد.
در این هماندیشی شهرام شیروانی بازرس جامعه هتلداران ایران و رئیس جامعه هتلداران استان همدان گفت: انتظارمان این است زمانی که مهمانان خارجی به تهران و یا دیگر فرودگاههای کشور وارد میشوند، به جهت رعایت مسائل امنیتی، واچر هتل نیز در هنگام ورود به کشور از آنها دریافت شود. همیشه اعلام میشود که مهمان خارجی داریم اما این افراد در تهران یا شهرستانها به منازل شخصی و یا آپارتمانهای استیجاری میروند؛ بخصوص اتباع کشورهای چین و کره که به صورت مستقل اقدام به اجاره آپارتمان میکنند. انتظارمان این است که این افراد از اماکن مجاز و هتلها استفاده کنند.
وی ادامه داد: ما در تهران با 40 درصد کاهش ورود مسافر مواجه هستیم. یکی از هتلهای خوب در همدان برای روز اول عید فقط 6 رزرو داشته است. این در حالی است که دو هزار تخت در همدان داریم و ما بدترین زمستان را سپری کردیم. در شهر مشهد 200 هتل در حال ساخت است اما هتلداران اعلام میکنند با 30 درصد کاهش روبرو بودهاند. در سازمان میراث فرهنگی هیچ سیاستگذاری برای اینکه در کدام استان به چند هتل نیاز است، انجام نمیشود.
در ادامه مهرداد تاوتلی مدیرعامل شرکت هتلهای ایرانگردی و جهانگردی نیز گفت: ما 64 هتل زیرمجموعه وزارت رفاه داریم. انتظارمان این است که اداره اماکن دستورالعملهای مشخصی را برای مسائلی از جمله استفاده قلیان در هتلها و یا مهمانهای شبانه و... داشته باشند تا در استانها سلیقهای عمل نشود. با داشتن یک کتابچه که فصلالخطاب باشد، بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد.
وی با انتقاد از فعالیت خانه مسافرها افزود: منازلی به اسم خانه مسافر و یا خانه شبانه به وجود آمده که امنیت آن شهر را به خطر انداخته است.
در ادامه مجید قلیچخانی یکی از مدیران یکی از گروههای هتلی گفت: زمانی که میخواهیم در قشم هتلی بسازیم، تا جایی که میتوانیم از داخل کالاهای مربوط به هتل را تأمین میکنیم اما برای اینکه این کالاها را به جزیره قشم بیاوریم، باید 9 درصد ارزش افزوده هم پرداخت کنیم. این در حالی است که اگر بخواهیم این کالا را از کشورهای خارجی بخریم، برایمان ارزانتر درمیآید.
قلیچخانی ادامه داد: اکنون خانه مسافرها در جزیره کیش وبسایت دارند و بدون دریافت مدرک شناسایی، مسافر میپذیرند. در اطراف تهران نیز باغهایی وجود دارد که مردم مهمانیهای خود را در آنجا میگیرند و دیگر به هتلها مراجعه نمیکنند. شرایط برای کارهای خلاف نیز در این باغها فراهم است.
سرهنگ جعفری جانشین پلیس مهاجرت هم در این برنامه گفت: امنیت گردشگران خارجی برعهده ماست. قانون داریم که کسی اجازه ندارد اتباع خارجی را در منزل خود اقامت دهد. با هاستلها و فعالان کوچ سرفینگ... که بدون مجوز فعالیت کردهاند، برخورد کردهایم و این فعالان شناسایی شدهاند ولی سرورهای خارجی دارند که از کشورهای دیگر مدیریت میشوند. ما به هاستلها و کوچسرفهایی که مجوز ندارند، اجازه فعالیت نمیدهیم. تا کنون این قاعده نبوده است که هر کسی ویزا گرفت، حتماً مشخص کند که در کجا مستقر شود. ما از این موضوع استقبال میکنیم که هر اتباع خارجی در هنگام ورود به کشور، واچر هتل داشته باشد.
عسگریان مدیر هتلهای فرودگاهی نیز افزود: ساخت هتلهای چهار و پنج ستاره فرودگاهی که توسط شرکتهای خارجی سرمایهگذاری شده، 300 میلیارد تومان هزینه برداشته است. سرمایهگذار انتظار برداشت سرمایه را دارد. جامعه هتلداران به ما دستور میدهد که در پیک سفر به مسافران 40 درصد تخفیف بدهیم، ما هم این کار را انجام میدهیم ولی انتظار نداریم در این شرایط خانه مسافرها فعالیت کنند.
در این برنامه محمد محب خدایی معاون گردشگری کشور و بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز سخنرانی کردند.