بیوگرافی سعید راد بازیگر قدیمی سینما + تصاویر

سعید راد Saeed Rad نام اصلی احمد حق‌پرست راد (متولد ۴ آبان ۱۳۲۶ در تهران) بازیگر ایرانی است.

زندگی‌نامه سعید راد وی پس‌از پایان تحصیلات متوسطه، از سال ۱۳۴۷ به فعالیت در سینما پرداخت. در سال ۱۳۵۰، با بازی در فیلم فاتحین صحرا بازیگری را آغاز کرد.

زندگی نامه سعید راد

سعید راد، پس از اینکه در اواسط دههٔ ۱۳۶۰ ممنوع‌التصویر شد، ایران را ترک کرد و مدتی در هند، کانادا و ایالات متحدهٔ آمریکا به‌سر برد. وی در سال ۱۳۷۸ به وطن بازگشت و پس از سال‌ها دوری از سینما، در دوئل به کارگردانی احمدرضا درویش ایفای نقش کرد.

 

ازدواج و همسر سعید راد

سعید راد در سال ۱۳۵۴ با نوش‌آفرین ازدواج کرد . 

ازدواج سعید راد

فرزندان سعید راد

فرزندان (دختر و پسر ) سعید راد

نوش‌آفرین با نام اصلی فاطمه عبدی سال ۱۳۳۵ در استان گیلان و شهر رودبار زاده شد. در دوره کودکی پدر و مادرش از یکدیگر جدا شدند. او فرزند نخست خانواده است و چهار خواهر و دو برادر دارد که حاصل ازدواج دوباره پدرش هستند. در سال ۱۳۵۱ و در سن شانزده سالگی، هنگامی که در دبیرستان کیوان واقع در خیابان مرتضوی تهران مشغول به تحصیل بود و همزمان در یک شرکت مشغول به کار بود، در پی خواندن یک آگهی از جانب استودیو پیام مبنی بر نیاز به یک چهره جدید جوان جهت ایفای نقش در یک فیلم سینمایی به دفتر این استودیو رفت. نام آن فیلم شورش بود و قرار بود رضا میرلوحی آن را کارگردانی کند. در بین تعداد زیاد دختران جوان متقاضی به دلیل شباهت ظاهری نوش‌آفرین با آفرین (آفرین عبیسی) که پیش از این هنرپیشه سینما بود و در آن زمان به دلیل ازدواج از هنرپیشگی دست کشیده بود، مورد توجه فیلمبردار فیلم ایرج صادق‌پور که اتفاقاً همسر آفرین بود، قرار گرفته و به رضا میرلوحی معرفی شد. نوش‌آفرین به دلیل شرایط سخت استودیو از جمله تعهد با سفته صد هزار تومانی از شرکت در فیلم شورش منصرف شد. در همان سن به کمک فریدون خشنود خوانندگی را آغاز کرد. پس از مدتی توسط یدالله شیراندامی هنرپیشه معروف آن زمان که از دوستان پدرش بود، برای بازی در فیلم قصه ماهان معرفی شد. نوش‌آفرین با یک مدیر تهیه بنام مظاهری قرارداد بازی در پنج فیلم را امضاء کرد که در تمامی آن‌ها علاوه بر نقش اول زن بودن، گریزی از برهنه شدن وجود نداشت.  نوش‌آفرین در این سال‌ها کنار هنرپیشگانی نظیر سعید راد ایفای نقش کرد که بعدها با او ازدواج کرد. نوش‌آفرین پس از هفده سال زندگی با سعید راد، ایران را به قصد هندوستان ترک کرد و از سعید راد جدا شد و پس از مدتی راهی آمریکا شد.

همسر سعید راد

فیلم های سینمایی سعید راد

امپراتور جهنم (۱۳۹۵) مترو (۱۳۹۴) عشق و جنون (۱۳۹۲) پایان خدمت (۱۳۹۲) چ (۱۳۹۱) گیرنده (۱۳۹۰) پروانگی (۱۳۸۹) دوئل (۱۳۸۲) عقاب‌ها (۱۳۶۳) دادشاه (۱۳۶۲) عبور از میدان مین (۱۳۶۲) برزخی‌ها (۱۳۶۱) خط قرمز (۱۳۶۰) فرمان (۱۳۶۰) مرز (۱۳۶۰) با عشق مردن (۱۳۵۷) ساخت ایران (۱۳۵۷) گدای اشراف‌زاده (۱۳۵۷) آقای لر به شهر می‌رود (۱۳۵۶) خاکستری (۱۳۵۶) سفر سنگ (۱۳۵۶) سکوت بزرگ (۱۳۵۶) هزار بار مردن (۱۳۵۶) همراهان (۱۳۵۶) جدال (۱۳۵۵) قاصدک (۱۳۵۵) دزد سوم (۱۳۵۴) دو آقای با شخصیت (۱۳۵۴) شرف (۱۳۵۴) کمین (۱۳۵۴) هدف (۱۳۵۴) آب (۱۳۵۳) خشم و خون (۱۳۵۳) کنیز (۱۳۵۳) مرد شب (۱۳۵۳) مسلخ (۱۳۵۳) تنگنا (۱۳۵۲) تیغ آفتاب (فیلم ۱۳۵۲) خروس (۱۳۵۲) خورشید در مرداب (۱۳۵۲) سالومه (۱۳۵۲) صادق کرده (۱۳۵۱) صبح روز چهارم (۱۳۵۱) طغرل (۱۳۵۱) کافر (۱۳۵۱) مردی در طوفان (۱۳۵۱) الکلی (فیلم) خداحافظ رفیق (۱۳۵۰) فاتحین صحرا (۱۳۵۰)
 

مجموعهٔ تلوزیونی

در چشم باد (۱۳۸۹–۱۳۸۸ مسعود جعفری جوزانی) سرزمین کهن (۱۳۹۲‏ کمال تبریزی) فیلم ویدئویی زنده به گور (فیلم ویدئویی) (علی جناب ۱۳۹۴) تله‌فیلم (فیلم تلویزیونی) ساعت به وقتِ صفر (۱۳۹۰)

 

جوایز

برندهٔ تندیس سپاس بهترین بازیگر نقش اول مرد در ششمین دورهٔ جشنوارهٔ سپاس در سال ۱۳۵۳، برای فیلم تنگنا

برندهٔ دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد در سی‌امین جشنوارهٔ فیلم فجر، برای فیلم گیرنده، سال ۱۳۹۰

 

بیشتر بخوانید:

بیوگرافی آدام همتی، نوه سعید راد

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان