ماهان شبکه ایرانیان

ایستگاه فضایی چین تا فردا سقوط خواهد کرد

ایستگاه فضایی از دست رفته چین موسوم به "تیانگونگ-۱" به احتمال قوی تا فردا ظهر جایی در خاورمیانه یا نزدیکی قاره آفریقا سقوط خواهد کرد.

ایستگاه فضایی چین تا فردا سقوط خواهد کرد

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، در حالی که چین کنترل ایستگاه فضایی خود را سال گذشته از دست داده است، اکنون به احتمال فراوان تا ظهر فردا (13 فروردین) با زمین برخورد خواهد کرد.

البته این فضاپیما با ورود به جو زمین، به یک گوی آتشین تبدیل خواهد شد و احتمالا بقایای آن به زمین سقوط می‌کند.

فعالیت‌های خورشیدی روی ماهواره‌های کم‌ارتفاع بسیار تاثیرگذار است و در حالی که تخمین زده شده بود که نهایتا تا 24 مارس شاهد سقوط این فضاپیما باشیم، اما فعالیت‌های خورشیدی این سقوط را تاکنون با تعویق انداخته است.

این در حالی است که کارشناسان می‌گویند کوچکترین تغییر در زمان سقوط، مکان سقوط بقایای این فضاپیما را صدها کیلومتر جابجا خواهد کرد.

چین در ژانویه 2018 اعتراف کرد که کنترل ایستگاه فضایی "تیانگونگ-1) " Tiangong-1) را از دست داده است.

با توجه به برآورد غیردقیق زمان و محل سقوط ایستگاه فضایی چینی به زمین، آژانس فضایی اروپا مسیر ایستگاه فضایی را به طور دائم دنبال می‌کند.

به گفته کارشناسان، مقدار کمی از بقایای "Tiangong-1" ممکن است سالم بماند.

ایستگاه فضایی "تیانگونگ-1" چین در سال 2011 به فضا پرتاب شد و 6.5 سال است که به دور زمین می‌چرخد. این طور که گفته می‌شود، احتمال برخورد بقایای این ایستگاه به ساکنان زمین، بسیار بسیار کم است.

کارشناسان همچنین اشاره می‌کنند که تاکنون در تاریخ، هیچکس از بازگشت دستگاه‌ها و فضاپیماهای مستعمل و از کار افتاده صدمه ندیده است.

"تیانگونگ-1" اولین ایستگاه فضایی ساخته و پرتاب شده توسط چین است. چین در ماه مارس 2016 اعلام کرد که برقراری ارتباط با ایستگاه فضایی متوقف شده است. طبق گفته سازمان هوافضا، دنبال کنندگان آماتور ماهواره‌ها ادعا می‌کنند که ارتباط این ایستگاه از ژوئن 2016 قطع شده است.

در هنگام فرود به زمین ممکن است مواد خطرناکی روی ایستگاه فضایی وجود داشته باشد. یک ماده بسیار سمی و خورنده به نام "هیدرازین"(hydrazine) می‌تواند از سقوط و برخورد جان سالم به در ببرد. اگر در میان مواد بازگشتی یافت شود، لمس یا استنشاق گاز آن خطرناک است.

در اصل، برنامه‌ریزی شده بود که بازگشت این ایستگاه کنترل شده باشد، چنان که هنگام بازگشت موتورها سرعت آن را کاهش دهند تا به آرامی به سمت یک منطقه بزرگ و غیرمسکونی در اقیانوس آرام جنوبی فرود بیاید.

زمانی که چین کنترل موتورهای آن را از دست داد، این برنامه‌ها نیز بر باد رفت. چین هنوز اعلام نکرده است که دقیقا چه زمانی کنترل ایستگاه فضایی را از دست داده است. نام "تیانگونگ-1" به معنی "قصر بهشتی" است.

تاکنون فضاپیماهای متعددی دوباره وارد اتمسفر زمین شده و بدون هیچ حادثه‌ای مشتعل شده‌اند که بزرگترین آن‌ها ایستگاه بزرگ فضایی روسی "میر" با وزن 120 تن بوده است.

فعالیت‌های خورشیدی می‌تواند لایه‌های بالایی جو را گسترش داده و باعث افزایش کششی غیرقابل پیش بینی در ماهواره‌های کم ارتفاع شود. این به این معناست که زمابندی پایان عمر این ایستگاه فضایی تا میزان 20 درصد حاشیه خطا خواهد داشت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی