ماهان شبکه ایرانیان

مخالفان و "حزب حاکم پاکستان" به توافق نرسیدند

احزاب مخالف و حزب حاکم پاکستان برغم برپایی چند نشست مشترک برای انتخاب نخست وزیر دولت موقت و برگزاری انتخابات عمومی به نتیجه نرسیدند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری میزان، برگزاری انتخابات باید از سوی دولت موقت انجام شود و نخست‌وزیر موقت ظرف سه ماه از زمان انتخاب تکلیف انتخابات را مشخص می‌کند.
انتخابات مجلس به این دلیل اهمیت دارد که با رای نمایندگان رییس‌جمهوری و نخست‌وزیر برای مدت پنج سال برگزیده می‌شوند.

برای انتخاب نخست‌وزیر که قدرت اصلی و اجرایی را در اختیار دارد، حزب حاکم و جناح مخالف در مجلس ملی پاکستان، هر کدام نامزدهای موردنظر خود را معرفی می‌کنند و به‌طور طبیعی حزب یا گروهی که دارای اکثریت باشد، فرد موردنظر خود را بر قدرت می‌نشاند.

نمایندگان هر دو پارلمان ملی پاکستان یعنی مجلس ملی و سنا، به همراه چهار مجلس استانی یا مجالس ایالتی -شامل سند، پنجاب، خیبرپختونخواه و بلوچستان- رییس‌جمهوری این کشور را با رای‌گیری انتخاب می‌کنند که حدودا تعداد این نمایندگان به یکهزار و 100 نفر می‌رسد.

دوران پنج ساله دولت فعلی پاکستان تا پایان ماه میلادی جاری، به پایان می‌رسد و پس از آن دولت موقت مسوولیت را برعهده گرفته و انتخابات عمومی را در کشور برگزار می‌کند.
در حالی که کمتر از 10 روز تا پایان کار دولت کنونی پاکستان و حزب مسلم لیگ - نواز- باقی مانده است، اختلافات برای تعیین نخست وزیر دولت موقت ادامه دارد.

نشست های اخیر - بیش از پنج نشست - شاهد خاقان عباسی نخست وزیر پاکستان و 'سیدخورشید شاه' رهبر جناح مخالف دولت برای اعلام نام گزینه مورد توافق تصدی نخست وزیری دولت موقت نیز بدون نتیجه پایان یافت.
خورشید شاه رهبر اپوزیسون در پارلمان پاکستان که وظیفه رایزنی با شاهد خاقان عباسی نخست وزیر این کشور را برای تعیین نخست وزیر دولت موقت بر عهده داشت در خصوص اختلاف نظرها برای معرفی فرد مورد توافق برای نخست وزیر دولت انتقالی گفته که نشست دیگری با نخست وزیر کنونی برای تعیین همتای وی در دولت موقت برگزار نمی شود.

عضو ارشد حزب مردم پس از لغو جلسه خود با نخست وزیر پاکستان گفت:شاهد خاقان عباسی ادعا کرده بود که هر اسمی احزاب اپوزیسیون ارائه کنند ما آن را خواهیم پذیرفت ولی حرف خود را تغییر داده و حاضر نشد پیشنهاد ما را قبول کند.
دهم خرداد امسال (31 می) روز پایان فعالیت دولت کنونی پاکستان است و دولت موقت یا انتقالی وظیفه برگزاری انتخابات سراسری را برعهده می گیرد.

کمیسیون انتخابات پاکستان نیز سوم و پنجم مردادماه امسال را به عنوان تاریخ برگزاری انتخابات سراسری به 'ممنون حسین' رییس جمهوری پاکستان پیشنهاد کرده است که رییس جمهوری در این خصوص تصمیم می گیرد.

بر اساس قوانین انتخاباتی پاکستان، در وضعیت کنونی کمیته پارلمانی انتخابات پاکستان نسبت به معرفی نخست وزیر دولت انتقالی اقدام کرده و در صورتی که معرفی نخست وزیر دولت انتقالی در کمیته پارلمانی نیز به سرانجام نرسد، کمیسیون ملی انتخابات پاکستان نخست وزیر دولت موقت را معرفی می کند.
دولت موقت (انتقالی) در پاکستان تنها وظیفه برگزاری انتخابات عمومی و بهتر برگزار شدن این فرآیند را بر عهده دارد، در حالی که اصلی ترین موضوع ، رقابت احزاب برای محکم کردن موقعیت خود تا زمان انتخابات است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی