ماهان شبکه ایرانیان

بهار، بهترین بهانه برای تغییر غذایی (۱)

در روزها، هفته‌ها و ماه‌های سال جدید که در اختیارتان می‌باشد، می‌توانید با برنامه‌ریزی‌های دقیق و با تحلیل وضعیت موجود هر روز بیشتر از روز قبل در راستای پیشرفت در کسب و کار و تحصیل و سلامتی و رفاه گام‌های بلندتری بردارید.

بهار، بهترین بهانه برای تغییر  غذایی (1)

دکتر سید ضیاء الدین مظهری؛ متخصص تغذیه و رژیم درمانی از دانشگاه آلمان، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران

 

به‌طور حتم همه ما در سال گذشته خیلی فرصت‌سوزی کرده و از موقعیت‌های متعدد در طول 365 روزی که پشت سر گذاشته‌ایم آن طور که باید و شاید استفاده وافی و بهره کافی نگرفته‌ایم و اینک با ای کاش و اگر و تاسف خوردن لحظات از دست رفته را یاد می‌نماییم، ولی آه و افسوس ذره‌ای از رخدادهای گذشته را تغییر نمی‌دهد.

همان طور که تیری که از چله کمان عبور کرده باشد، حرفی که گفته شده باشد و یا سبویی که شکسته باشد، قابل برگشت و ترمیم نمی‌باشند. ایام گذشته نیز با تمام فراز و فرودها و خاطرات نیک و بد و زشت و زیبایش چیزی برای افراد باقی نگذاشته است، ولی در واپسین لحظات باقی‌مانده دهه گذشته توصیه می‌شود آینده‌نگری نمایید و سال نو و ورود به دهه نود را هدفمند آغاز فرمایید.

در روزها، هفته‌ها و ماه‌های سال جدید که در اختیارتان می‌باشد، می‌توانید با برنامه‌ریزی‌های دقیق فرصت‌ها را غنیمت شمرده، با تحلیل وضعیت موجود هر روز بیشتر از روز قبل در راستای دستیابی به قله‌های موفقیت و پیشرفت در کسب و کار و تحصیل و سلامتی و رفاه گام‌های بلندتری بردارید.

همت بلند دار که مردان روزگار                                    از همت بلند به جایی رسیده‌اند
در این لحظه که مشغول مطالعه این سطور هستید، چه پیر باشید چه جوان، دارا باشید یا ندار، کهتر باشید یا مهتر، فرقی برای دستیابی به آنچه که آرزوی آن را دارید با یکدیگر ندارید. شما می‌توانید در گام اول وضعیت موجودتان را زیر ذره‌بین قرار داده، نیازهای عدیده و امکانات قلیل فعلی خود را مشخص نمایید.

به‌طور قطع آرزوهای شما بسیار و سطح آنها بسیار گسترده می‌باشد، ولی امکاناتتان محدود و معدود است، اما اگر همه ما با یک نگرش منطقی و به دور از هرگونه احساس و هیجان خودکاوی کرده و با دید انتقادی و اصلاحی به تجزبه و تحلیل وضعیت فعلی خود بپردازیم، با یک همچون تقسیم‌بندی روبه‌رو خواهیم شد: 

گام اول: تحلیل وضعیت موجود از نظر امکانات موجود یا قابل حصول و تعیین گستردگی سطوح نیازها
الف: موارد بیرونی: فرصت‌ها، تهدیدات
ب: موارد درونی‌: نقاط قوت، نقاط ضعف
گام دوم: چشم‌انداز(تا کجا قصد رسیدن داریم؟) 
گام سوم: رسالت ما در این راستا چیست؟ 
گام چهارم: ارزش‌ها

اگر بتوانیم نیازهای خود را در چهارچوب امکانات موجود یا قابل حصولمان از نظر اهمیت اولویت‌بندی کنیم و هدف قابل حصولی را برگزیده و برای آن برنامه‌ریزی نماییم، قابل اجراترین استراتژی‌ها را برگزینیم و نکات اصلی هر حرکتی را تعیین و زمان آغاز و انجام آنها را مشخص سازیم و برای جلوگیری از سستی و کاهلی یا انحراف مسیر چک‌لیستی را جهت پایش پیشرفتمان به‌طور روزانه، هفتگی و ماهانه تعیین نماییم.

بدین تربیت تمام تهدیدات را با قدرت اراده و اندیشه به فرصت مبدل خواهیم نمود و نقاط ضعف احتمالی‌ خود را شناخته و برطرف خواهیم کرد و سرانجام نقاط قوت خود را به‌طور سیستماتیک و گام به‌گام افزون‌تر و گسترده‌تر خواهیم نمود. 

راستی در حال حاضر چه انگیزه‌ای شما را به تفکر و اندیشه واداشته که به مسأله تغذیه خود و خانواده تحت نظارت و سرپرستی‌تان از زاویه دیگری نگاه کنید؟

بالاخره دریافته‌اید که سهم غذا و تغذیه فقط منحصر به رفع گرسنگی ظاهری و لذت‌خواهی و لذت‌جویی و رضایت از رنگ، بو و طعم غذاها نمی‌باشد، چرا که ریشه تمام بیماری‌ها، زشتی‌ها و زیبایی‌ها، تناسب اندام و بی‌قوار‌گی و روند رشد و بالندگی، مقاومت در قبال عوامل بیماریزا، افزایش امید به زندگی، تیزهوشی و کندذهنی، بی‌حوصلگی و افسردگی یا برعکس سرزندگی و شادمانی و سرور به نوع، میزان و کیفیت تغذیه شما و خانواده شما بستگی دارد.

گرچه مسائلی که در زندگی خانوادگی شما یا خانواده‌های مشابه شما در ارتباط با تغذیه روزمره وجود دارند، پرشمارند، ولی من به‌عنوان نمونه از بین هزاران موضوع تغذیه‌ای، معضل بیماری چاقی که زمینه‌ساز صدها بیماری دیگر و یا تشدیدکننده سایر عوارض و کاستی‌های زمینه‌ای مبتلا به هر کسی می‌باشد را انتخاب نموده‌ام و توصیه‌های قابل اجرا و اثربخشی را به شما عزیزان عرضه می‌دارم. 

نقش انگیزه در راستای دستیابی به اهداف

دستیابی به هرگونه هدفی حتی بهبود تغذیه، انگیزه قوی، صبر و حوصله و پایداری و پایمردی لازم دارد. اگر بر آن شده‌اید که در سال نو و آغاز دهه 90 برای خود و فرزندانتان و به‌طور کلی اعضای خانواده محترمتان تغذیه متعادل، متنوع و متناسب را جایگزین بی‌برنامگی سال‌های گذشته نمایید، در مرحله نخست باید بینش همه اعضای خانواده نسبت به خوردن، آشامیدن و انجام فعالیت‌های بدنی سبک به‌طور بنیادی تغییر یابد.

طبیعتاً درصورتی این تغییر رفتار قابل حصول می‌باشد که انگیزه قوی و دلایل قانع‌کننده‌ای برای فرد فرد خانواده شما به‌وجود آورده شود تا توان لازم برای چشم‌پوشی از لذت‌های آنی و پیشگیری از حسرت‌های دایمی را به‌دست آورند...

برای خواندن بخش دوم -بهار، بهترین بهانه برای تغییر غذایی- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی