سوراخ کردن بینی و گوش و زبان
امروزه سوراخ کردن بخش هایی از بدن به منظور آویزان کردن زینت آلات در مردان و زنان رایج شده است.
بخش های زیادی از بدن قابل سوراخ شدن هستند و مشکل خاصی نیز پیش نمی آید. شایع ترین آنها، نرمه گوش است که برای نصب گوشواره انجام می شود و بدون بروز هیچ مشکلی بخش سوراخ شده ترمیم می شود. در حالی که سایر بخش های غضروفی گوش در صورت سوراخ شدن، دیرتر ترمیم شده و ممکن است عفونت نیز کنند.
از جمله نقاط دیگر بدن که اغلب سوراخ می شوند عبارتند از: دهان، زبان، بینی، ابرو، نوک سینه و ناف. سوراخ کردن هر نقطه از بدن، زمان خاصی برای ترمیم احتیاج دارد و حتی مشکلات بالقوه مخصوصی نیز به همراه دارد.
در اغلب موارد درمان های خانگی می تواند سرعت ترمیم و بهبود را افزایش دهند و مانع از بروز مشکلات جدی گردند.
در ابتدا به دلیل سوراخ شدن محل، تورم خفیفی حاصل می شود، زیرا مقدار بیشتری خون برای ترمیم در محل حضور می یابد.
مشکلات سلامتی ناشی از این کار:
از جمله مشکلات رایج مربوط به سوراخ کردن نقاط مختلف بدن عبارتند از:
1- عفونت محل . خطر بروز عفونت در صورت داشتن سایر بیماری ها افزایش می یابد.
2- عفونت دهان و یا لب می تواند صحبت کردن ، جویدن و بلع غذا را دچار مشکل نموده و حتی تورم ناشی از این کار، راه گلو را ببندد.
3- عفونت نوک پستان می تواند بافت پستان را زخم نموده و توانایی شیردهی به نوزاد را محدود کند.
4- عفونت ممکن است جدی شده و سراسر بدن را فرا گیرد.
5- شکاف و پارگی پوست می تواند منجر به بروز زخم شود.
سوراخ کردن بینی و گوش و زبان
6- بروز حساسیت نسبت به زینت آلات آویزان شده در محل . در این مورد بهتر است جواهراتی را استفاده کنید که مخصوص همان محل می باشد. از جمله فلزات بدون خطر و قابل استفاده عبارتند از تینانیوم، طلا، استیل، پلاتین و نیوبیوم ضد زنگ که قابل استفاده در محل تازه سوراخ شده می باشد.
7- جواهراتی که در محل دهان و لب استفاده می شود، می تواند منجر به شکستگی و تخریب دندان ها شود. بیماری لثه ، مشکل جویدن و بلع نیز از دردسرهای دیگر می باشد. حتی ممکن است جواهرات این بخش به مرور شل شده و ناخودآگاه بلعیده شوند.
8- جواهراتی که در محل ناف آویزان می شود، ممکن است به لباس گیرکند و موجب کشیدگی پوست و بروز زخم شود. ترمیم سوراخ این بخش از بدن، تقریبا یک سال به طول می انجامد.
9- ممکن است به رگ ها و اعصاب زیر پوست آسیب برساند.
10- اگر فرآیند استریل کردن حین سوراخ نمودن بدن انجام نشود، منجر به بروز مشکلات جدی و تهدید کننده می شود. شایع ترین بیماری های قابل سرایت از این طریق هپاتیت B , C ، سل، سیفلیس و ایدز می باشد. امکان عفونت های خونی نیز وجود دارد.
اگر اقدام به این کار کرده اید و اکنون از کرده خود پشیمان هستید ، تنها کافی است با خارج کردن جواهر تزئینی از محل و مراقبت از آن ، عضو را به حالت اول بازگردانید و برای همیشه از این مشکلات احتمالی در امان باشید.