توافق جامع و نهایی هسته ای وین با عنوان رسمی برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام (Joint Comprehensive Plan of Action) در راستای توافق جامع بر سر برنامه هسته ای ایران روز سه شنبه 23 تیر 1394 (14 ژوئیه 2015) در اتریش بین ایران، اتحادیه اروپا و گروه 1+5 (شامل چین، فرانسه، روسیه، انگلیس، آمریکا و آلمان) منعقد شد و اجرایی شدن آن در 26 دی ماه 1394 هر چند با برخی بدعهدی های طرف مقابل همراه بوده، اما دستاوردهایی ملی در حوزه های مختلف به همراه داشته است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت امضای تفاهمنامه سه جانبه مشترک بین سازمان توسعه صنعتی ملل متحد - یونیدو (UNIDO)، انستیتو فناوری اتریش (AIT) و نماینده کشورمان در وین در خصوص پروژه مطالعاتی بررسی اثرات غیرمستقیم سیاست های زیست محیطی، انرژی و آب بر توسعه صنعتی تجاری و اشتغال در ایران را یکی از رخدادهای خوب پس از برجام عنوان کرد.
رمضانعلی صادق زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا، همچنین امضای تفاهمنامه همکاری در خصوص برنامه توسعه صنعتی پنج ساله کشوری ( 2017 تا 2021) بین ایران و سازمان توسعه صنعتی ملل متحد - یونیدو (UNIDO ) را از اقدامات معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در طول یکسال گذشته ذکر کرد و افزود که وزارت صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی از دولت این تفاهمنامه را به امضا رساند.
صادق زاده همچنین ثبت جهانی 16 قلم از محصولات استراتژیک ایران در سازمان جهانی مالکیت فکری و افزایش تعداد پروژه های صنعتی یونیدو در ایران از 8 پروژه به 11 پروژه را از دیگر اقدامات انجام شده به مدد اجرایی شدن برجام عنوان کرد و افزود: چهار پروژه نیز در طول یکسال گذشته به دفتر آژانس همکاری های بین المللی ژاپن - جایکا( (JICA)) ارسال شده که از سوی این دفتر در حال بررسی است.
وی با بیان این که تاسیس دفتر سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) در جمهوری اسلامی را به این سازمان جهانی ارائه کرده ایم، گفت: این پیشنهاد از سوی سازمان یاد شده مورد پذیرش قرار گرفت.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت از دیگر دستاوردهای اجرای برجام را برگزاری دوره های آموزشی مشترک با سازمان یونیدو با بهره مندی از اساتید خبره بین المللی در قالب دوره های کوتاه مدت ذکر کرد.
وی همچنین با اشاره به تلاش هایی در طول یک سال گذشته به منظور جلب سرمایه خارجی در زیرساخت های انرژی کشور گفت: با حمایت وزارت صنعت، ایجاد یک مرکز تحقیقاتی مشترک به منظور ساخت و انتقال تکنولوژی مربوط به توربین های گازی نیز با همکاری مشترک دو غول انرژی جهان، زیمنس و رولز رویس با دانشگاه امیرکبیر انجام شد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: تفاهمنامه این مرکز تحقیقات مشترک امضا شده که مراحل اجرایی آن از سوی دانشگاه امیرکبیر در حال پیگیری است.
صادق زاده عضویت مرکز توسعه تجارت الکترونیک کشورمان در کنسرسیوم زیرساخت کلید عمومی آسیا را از دیگر اقدامات معاونت تحقیقات و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد.
وی با اشاره به فواید عضویت ایران در کنسرسیوم زیرساخت کلید عمومی آسیا که در طول چندماه گذشته اتفاق افتاده است، گفت: عضو شدن ایران در مجامع بین المللی تجارت الکترونیک در راستای تسهیل فعالیت تجاری کشورمان در حوزه صادرات، واردات، انتقال تکنولوژی و رونق کسب و کار در بستر الکترونیک است.
وی ملاقات با نماینده شبکه متخصصین جوان علوم زمین دنیا جهت برگزاری چهارمین کنفرانس در سال 2017 در تهران، ملاقات با رایزن منطقه ای مالکیت فکری کشور فرانسه، ملاقات با هیات چینی به ریاست معاون استاندار هان هویی، ملاقات با هیات اقتصادی کشور اتریش، نشست با معاون سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) ، ملاقات با مدیرکل حمایت از مالکیت فکری و همکاری های بین المللی سازمان مالکیت فکری کره جنوبی و شرکت در مراسم پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان یونیدو را از دیگر اقدامات این معاونت در طول یکسال گذشته برشمرد.
علمی ** 1836 **
خبرنگار: یوسف درویشی* انتشار: زهره محتشمی پور