کاهش وزن می تواند تاثیرات مثبتی روی مشکلاتی چون خروپف و آپنه خواب داشته باشد و منجر به خوابی با کیفیت بهتر شود.
به گزارش به نقل از سایت دکتر کرمانی، مسلما خودتان می توانید تشخیص دهید که به کاهش وزن نیاز دارید اما کاهش وزن چگونه می تواند به بهبود خوابتان کمک کند؟ و برای رسیدن به این بهبودی چه مقدار وزن باید کم کنید؟ کاهش وزن می تواند تاثیرات مثبتی روی مشکلاتی چون خروپف و آپنه خواب داشته باشد و منجر به خوابی با کیفیت بهتر شود. در ادامه به شما می گویم کاهش وزن چگونه می تواند کیفیت خوابتان را بالا ببرد و جلوی آپنه خواب را بگیرد.
اضافه وزن می تواند خوابتان را خراب کند
برای کسانی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند این مشکل می تواند به قیمت از بین رفتن خواب و سلامتشان تمام شود. بزرگترین تاثیر اضافه وزن روی خواب می تواند در تنفس باشد: داشتن اضافه وزن به وضوح با آپنه خواب در ارتباط است، مشکلی که در آن مسیر تنفسی بالایی در طول خواب مسدود می شود. این مشکل حتی می تواند مسیر تنفسی را مقاوم کند. آپنه خواب عواقب جدی دارد از جمله سندروم تند تنفسی چاقی که حتی می تواند باعث سکته مغزی و مرگ ناگهانی شود.
با آب کردن وزن اضافی، می توانید تنفس و سلامت کلی بدن را بهبود ببخشید. طبیعی کردن سطح اکسیژن و دی اکسید کربن در طول خواب و بیداری ممکن است. با حل مشکل آپنه خواب می توانید عملکرد تنفسی و قلب را نیز بهبود دهید. این کار می تواند مزایای غیر قابل انتظاری نیز داشته باشد از جمله بهبود فشار خون و قند خون.
آیا کاهش وزن می تواند مشکل خروپف را حل کند؟
تحقیقات نشان داده کاهش وزن مسلما می تواند به بهتر شدن مشکل خروپف کمک کند. در یک تحقیق که روی 20 فرد چاق با مشکل خروپف سنگین انجام شد، محققان متوجه شدند این افراد پس از کاهش حدود 4 کیلو از شدت خروپفشان کاسته شده است. در تفرادی که توانسته بودند وزن بیشتری کم کنند خروپف به کلی از بین رفته بود. با این حال برخی افراد هستند که خروپفشان با کاهش این مقدار وزن نیز همچنان ادامه دارد.
با این حال بیشتر افرادی که وزن کم می کنند می توانند خروپف خود را کاهش دهند اما این کار ضرورتا به همه کمک نمی کند. ممکن است فاکتورهای دیگری نیز وجود داشته باشند که با خروپف در ارتباط هستند از جمله مشکلات آناتومی مانند انحراف سپتوم بینی. با این اوصاف کاهش وزن هدف خوبی است که هم به خواب بهترتان کمک می کند و هم سلامت کلی بدنتان را تضمین می کند.
چه مقدار وزن باید کم کنم؟
راه قابل اعتمادی وجود ندارد که بشود تعیین کرد برای نتیجه گرفتن چه مقدار وزن باید کم کنید، چون مورد به مورد افراد با یکدیگر متفاوتند. بهتر است درباره اهدافتان با پزشک صحبت کنید تا بهترین مسیر را برایتان مشخص کند. به صورت کلی کاهش 10 درصد از وزن بدن به بهبود سلامت بسیاری از افراد مبتلا به اضافه وزن و چاق کمک می کند. بسته به مقدار اضافه وزن کاهش وزن تاثیرش روی سلامت کمتر یا بیشتر می شود.
اگر دچار چاقی مفرط هستید با وزن کنونی تان بیشتر از 50 درصد بالای وزن ایده آلتان ممکن است با محدودیت های ورزشی روبرو شوید. شاید بهتر باشد از طرق مختلف به کاهش وزنتان بپردازید از جمله:
برنامه غذایی
کم کردن کالری، کاهش مقدار غذا در هر وعده، استفاده نکردن از فست فودها و افزایش خوردن میوه و سبزیجات و کاهش مصرف غذاهای فرآوری شده. بسیاری با استفاده از یک برنامه غذایی سازمان یافته شده می توانند خیلی راحت نتیجه بگیرند.
ورزش
با پزشکتان مشورت کنید و فعالیتی را انتخاب کنید که از آن لذت می برید. ورزش هایی که شدتشان پایین است مانند پیاده روی، دوچرخه سواری و شنا کردن می توانند بسیار مفید باشند. برخی افراد ایروبیک یا یوگا را دوست دارند. ورزش هایی که شدتشان بالاتر است مانند دویدن می توانند مقدار زیادی کالری بسوزانند اما با وزن بالا فشاری که روی مفاصل می آید بیشتر است. اگر باشگاه رفتن باعث انگیزه تان می شود حتما این کار را بکنید. در باشگاه به وسایلی دسترسی پیدا می کنید که فراهم کردنشان در خانه خرج و فضای زیادی لازم دارد.
تغییرات رفتاری
گاهی غذا راهی است که با استفاده از آن خود را از استرس دور می کنیم. وقتی از نظر خلق و خو در وضعیت خوبی نیستیم و یا احساس استرس می کنیم، ممکن است به سراغ چیزی برویم که باعث شود احساس بهتری داشته باشیم. ممکن است عاداتی مربوط به میان وعده ها داشته باشیم که مقدار کالری دریافتی مان را افزایش می دهند. هنگامی که سرکار هستیم ممکن است شیرینی جات یا نوشیدنی های پرکالری مصرف کنیم تا در طول روز انرژی داشته باشیم. به این شکل در طول روز کالری ها روی هم انباشته می شوند و باعث افزایش وزن می شوند. با تغییر این رفتارهای غذایی و اضافه کردن فعالیت می توانید وزن خود را کاهش دهید.
در برخی موارد افراد برای اینکه بتوانند وزن کم کنند اقدام به عمل هایی می کنند تا حجم معده کم شود و نتوانند زیاد غذا بخورند. عمل جراحی بدون خطر و عوارض نیست بنابراین در تصمیم گیری عجله نکنید. تغییر در عادات غذا خوردن و یادگیری سالم غذا خوردن بهترین راه برای مقابله با اضافه وزن و چاقی است.
نویسنده: دکتر برندون پیترز
منابع:
Braver, HM et al. “Treatment for snoring. Combined weight loss, sleeping on side, and nasal spray.” Chest 1995;107:1283.
“Methods for voluntary weight loss and control.” NIH Technology Assessment Conference Panel. Ann Intern Med 1992;116:942.
Sugerman, H et al. “Long-term effects of gastric surgery for treating respiratory insufficiency of obesity.” Am J Clin Nutr 1992;55:597S.