درمان سوختگی آفتاب: اگرچه استفاده از نور خورشید برای بدن انسان بسیار مفید است، اما در معرض نور شدید خورشید و اشعه ماوراء بنفش قرار گرفتن می تواند بسیار خطرناک باشد و باعث سوختگی و حتی سرطان پوست شود.
میزان آفتاب سوختگی دارای درجه بندی می باشد و معمولا این درجه بندی 1، 2 و 3 می باشد. تعداد زیادی از آفتاب سوختگی ها درجه اول و سطحی می باشد و معمولا بسیاری از این آفتاب سوختگی ها را می توان با روش های خانگی درمان نمود.
درمان سوختگی
- می توانید از یک حوله خنک و مرطوب برای منطقه آسیب دیده استفاده کنید، حوله را بر روی پوست قرار دهید. اطمینان حاصل کنید که درجه حرارت آب بسیار سرد نیست، زیرا این موضوع می تواند بلافاصله پس از سوختگی پوست اثرات منفی بر پوست داشته باشد.
- از کمپرس سرد می تواند چندین مرتبه در روز و هر مرتبه 10 تا 15 دقیقه استفاده کنید.
- برای کاهش تحریکات پوست در اثر سوختگی می توانید در طول روز به طور مداوم از دوش آب سرد (ملایم) استفاده کنید.
- پس از دوش گرفتن بهتر است خود را به طور کامل خشک نکنید تا بدن کمی رطوبت داشته باشد.
درمان سوختگی آفتاب: در صورت شدید تر بودن سوختگی برای درمان دارویی با پزشک خود مشورت کنید:
- شدید بودن سوختگی می تواند سبب بروز مشکلات شدید پوستی و عفونت شود. بنابراین در این موارد حتما به پزشک مراجعه نمایید. تا در صورت لزوم از درمان های آنتی بیوتیکی استفاده شود.
- محل سوختگی را تمیز نگه دارید.
- سولفادیازین نقره ای (کرم ترامازن 1%) برای درمان آفتاب سوختگی استفاده شود. این دارو به عنوان یک آنتی بیوتیک عمل می کند تا از عفونت در اطراف مناطق آسیب دیده جلوگیری نماید. البته بهتر است از این داروها به صورت خودسر استفاده نکنید.
درمان سوختگی آفتاب: استفاده از ژل آلوئه ورا
- از ژل آلوئه ورا می توانید بر روی منطقه آسیب دیده استفاده کنید تا از التهاب پوست کاسته شود.
- البته از ژل آلوئه ورا بهتر است در سوختگی های جزئی فقط استفاده شود و در سوختگی هایی که احتمال عفونت است استفاده نشود.
درمان سوختگی آفتاب: زمانی که پوست شما در حال بهبود است از نور خورشید اجتناب کنید:
- پوست شما نیاز به حفاظت دارد، قرار گرفتن بیشتر در معرض نور خورشید ممکن است سبب آسیب بیشتر شود زیرا در این زمان پوست ممکن است به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشد، پس حتما آن را تحت پوشش قرار دهید تا در معرض نور خورشید یا هرگونه اشعه UV نباشد.
- حدالامکان از لباس های نخی استفاده کنید و در طی پروسه درمان از لباسهایی با الیافی که پوست را تحریک می کند، اجتناب کنید.
ادامه این مبحث را در مقاله بعدی مورد بررسی قرار خواهیم داد.
ترجمه و گردآوری
دکتر سارا بخشائی