ماهان شبکه ایرانیان

«نصرالله» در افکار عمومی «اسرائیل» چگونه فردی است؟

پژوهش‌های مختلف صهیونیستی اذعان دارند افکار عمومی این رژیم با دیدن سخنرانی‌ها و مواضع دبیرکل حزب‌الله، تصور معمول خود از رهبران عربی را تغییر داده‌اند و وی را شخصی قاطع و راستگو می‌دانند.

خبرگزاری فارس: پژوهش‌های مختلف صهیونیستی اذعان دارند افکار عمومی این رژیم با دیدن سخنرانی‌ها و مواضع دبیرکل حزب‌الله، تصور معمول خود از رهبران عربی را تغییر داده‌اند و وی را شخصی قاطع و راستگو می‌دانند.

یکی از مهم‌ترین ابزار‌های مبارزه مقاومت در جنگ 33 روزه در سال 2006 «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله بود، سلاحی کارساز، تأثیرگذار و صادق که سخنرانی‌هایش را دشمن قبل از دوست دنبال می‌کند و مواضعش را به عنوان شاخصی کافی برای ارزیابی آینده می‌داند؛ این همان حال صهیونیست‌ها در جنگ 2006 بود و همچنان همین دیدگاه را به نصرالله دارند.

روزنامه «الاخبار» در گزارشی در این باره نوشت، تمام پژوهش‌ها و بررسی‌های موسسات امنیتی رژیم صهیونیستی و مراکز ویژه پژوهش‌های راهبردی در تل‌آویو چه قبل از جنگ 2006 و چه بعد از آن که بر شخصیت کاریزماتیک نصرالله متمرکز شده‌اند، او را سلاحی کُشنده و شکست‌ناپذیر می‌دانند که تأثیرگذاری آن کمتر از زرادخانه موشکی حزب‌الله نیست. سلاح جنگی روانی که بر اساس شناخت از نقاط ضعف و نقاط قوت دشمن بنا گذاشته شده و به موازات آن باید معنی جنگ روانی و میزان تأثیرگذاری آن نیز درک شود.

رهبری که دروغ نمی‌گوید، لفاظی نمی‌کند و سخنانش دقیق است

این روزنامه نوشت، اولین این پژوهش‌ها درباره سخنان نصرالله و جایگاه و تأثیر وی در جنگ 2006 مربوط به سال‌ها قبل از جنگ بود که چند هفته پس از آتش‌بس در مجله تخصصی «العین السابعه» (چشم هفتم) که به نقد رسانه‌های عبری می‌پرداخت، چاپ شد. «زِوی برئیل» تحلیگر امور خاورمیانه در روزنامه «هاآرتص» در این باره گفت: حسن نصرالله در رسانه‌های عبری و میان اسرائیلی‌ها سه شخصیت مختلف دارد: دشمنی سرسخت و فرمانده جبهه کاتیوشا، کارشناس و آگاه به امور نظامی و نیز آگاه به جامعه و ارتش اسرائیل.

وی ادامه داد؛ نصرالله شخصیتی است که به سخن خود ایمان و اعتماد کامل دارد و کلامش بر صد‌ها هزار اسرائیلی و بلکه بر تمام «اسرائیل» انعکاسی واضح دارد. به صورت خلاصه باید گفت: نصرالله برای اولین بار تصور افکار عمومی و سران «اسرائیل» را بر هم زد و همه او را به عنوان «رهبری عربی که دروغ نمی‌گوید، لفّاظی نمی‌کند و سخنان او دقیق و درست است» شناختند. این همان صفاتی است که تن مسئولان در پخش (تلویزیونی و رادیویی) اسرائیل را در زمان جنگ را به لرزه درمی‌آورد و برای اینکه از اثر سخنان او بکاهند، سانسورش می‌کردند.

بنا به گزارش الاخبار، از دیگر مطالب انتشار شده صهیونیست‌ها درباره تأثیرات نصرالله در جنگ 2006، مربوط به «جمعیت رسانه‌های اسرائیل» موسوم به «مسکروت مدیا» در سال 2012 و تحت عنوان «سخنرانی‌های تلویزیونی حسن نصرالله طی جنگ دوم لبنان» است، طی این گزارش هفت سخنرانی دبیرکل حزب‌الله در جنگ بویژه پیام‌های لفظی و غیرلفظی (زبان بدن) بررسی شده است. این بحث آکادمیک بسیار طولانی در نهایت اعلام می‌کند همراه شده سخنان نصرالله با حرکات دست و چهره دلالت بر صدقیّت، دوراندیشی، شناخت و قاطعیت دارد، بر افکار عمومی اسرائیلی تأثیر بسیاری داشته و مانند سلاحی تأثیرگذار در کنار نبرد نظامی بوده است.

نصرالله، تصور معمول افکار عمومی رژیم صهیونیستی از رهبران عرب را به هم زد

در ادامه این گزارش آمده است، آنچه در پژوهش مذکور قابل توجه است، پرداختن به دلایلی است که چرا نصرالله برخلاف دیگر رهبران عربی، نزد اسرائیلی‌ها اینگونه شناخته شده، در این بخش آمده است: یکی از دلایل این موضوع به تلاش رسانه‌های اسرائیل برای تخریب چهره نصرالله و ضربه به جایگاه او در افکار عمومی باز می‌گردد، اما این تلاش در نهایت امر تأثیر معکوس گذاشت. حضور مکرر نصرالله با آن لحن صحبت و زبان بدن منجر به تقویت جایگاهش شد خصوصا اینکه این سخنرانی‌ها با تحولات بعدی هماهنگ بود و بر صادق بودن وی دلالت داشت.

بر اساس گزارش مذکور، یکی دیگر از پژوهش‌ها درباره نصرالله متلعق به «گادی آیزنکوت» رئیس ستاد مشترک فعلی ارتش رژیم صهیونیستی و در واقع پایان‌نامه کارشنایی ارشد اوست. این پژوهش نشان دهنده میزان فهم و شناخت گادی آیزنکوت از دشمن اصلی اسرائیل در جبهه شمالی (لبنان) یعنی سید حسن نصرالله است. این پژوهش نیز در مانند دیگر گزارش‌ها، به شخصیت کاریزماتیک نصرالله و نبرد نظامی رزمندگان مقاومت پرداخته شده است.

بر اساس گزارش «یدیعوت آحارونوت» این پژوهش یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آیزنکوت درباره لبنان و بزرگترین تهدید نسبت به اسرائیل یعنی حزب الله است، زیرا به تحلیل و بررسی مهم‌ترین دشمن اسرائیل یعنی نصرالله بویژه از طریق سخنرانی‌های او پرداخته است.

کلافه شدن سران رژیم صهیونیستی از ناتوانی در تخریب چهره نصرالله

در ادامه این گزارش آمده است، تصویر نصرالله پس از 18 سال از عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از لبنان در سال 2000 و نیز 12 سال پس از جنگ 33 روزه در سال 2006 همچنان در ذهن سران و افکار عمومی این رژیم باقی مانده است، نمی‌توان منکر شد که صاحبان تصمیم‌گیری در این رژیم بر این موضوع و تبعات آن آگاه نیستند و به شدت تلاش می‌کنند آن را کنار بزنند، اما بین اقدامات انجام شده در این راستا و واقعیت راستگو بدون نصرالله، پیروزی به گزینه دوم است.

در همین راستا، نشریه آمریکایی «نیوزویک» در تاریخ 2017-10-18 مقاله‌ای را از «گابی سیبونی» مدیر برنامه امور نظامی و راهبردی در مرکز پژوهش‌های امنیتی تل‌آویو منتشر کرد. وی در مقاله مذکور بر ضرورت «مقابله با سخنرانی‌های نصرالله، تاثیرات منفی آن بر افکار عمومی و ارتش اسرائیل، چه در جنگ و چه در صلح» تأکید می‌کند.

سیبونی تأکید می‌کند موسسات امنیتی رژیم صهیونیستی باید راهبردی ویژه تقویت و مسلح کردن افکار عمومی این رژیم در مقابل تلاش‌های حزب‌الله و دبیرکل آن اتخاذ کنند. وی موضوع مذکور را بخشی از آمادگی‌های نظامی توصیف کرده و گفته نقشی مهم در درگیری آینده دارد و کم اهمیت‌تر از آمادگی نظامی نیست.

این افسر ذخیره صهیونیست در ادامه به آنچه «جنگ علیه اسرائیل بدون گلوله» نامیده، پرداخت و اعلام کرد نبرد بر اساس تأثیرگذاری و درک همان چیزی است که سخنرانی نصرالله از آن برخوردار است. گابی سپس تأکید می‌کند صاحبان امر در تل‌آویو باید درک کنند که «ذهن» بخشی جدایی‌ناپذیر از نبرد قرن بیست و یکم است و «امنیت شناختی» در حال حاضر، ضرورتی غیرقابل اجتناب برای امنیت داخلی است.

در پایان این گزارش آمده است، تمام مطالب ذکر شده نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی تا کنون و پس از گذشت 12 سال از جنگ 2006 و علیرغم اینکه میزان خطرناک بودن تصور و وجهه‌ای که افکار عمومی این رژیم از سید حسن نصرالله را درک کرده است، نتوانسته راه‌حلی برای این پدیده و تأثیر منفی آن پیدا کند، وجهه‌ای که مانند سلاح دوم حزب‌الله است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان