عباس رضوی کارشناس فوتبال در گفتوگو با ایسنا، درباره پیروزی تیم ملی فوتبال ایران برابر چین اظهار کرد: تیم ملی با هدایت کارلوس کیروش برابر چین آگاهانه بازی کرد و با انجام یک بازی برتر موفق شد این حریف آسیای شرقی را از پیش رو بردارد.
سرمربی سالهای دور استقلال درباره جایگاه فوتبال ایران در قاره آسیا هم گفت: دلواپسان فوتبال ایران هر از گاهی درباره فوتبال ایران در رسانه های مختلف گمانهزنیهایی مطرح میکنند که شاید نیاز به بررسی واقعی در این زمینه دارد. برخی میگویند فوتبال ما خالی از زیبائی و نتیجه گراست و میگویند مربی تیم ملی به ساختار دفاعی بیشتر توجه دارد و تیم ملی خوب فوتبال بازی نمی کند و شاهد حرفشان هم این است که تعداد گلهای زده تیم ملی پائین است.
او ادامه داد: قبل از پرداختن به سطح کیفیت فوتبال ایران و ارزش بین المللی تیم ملی لازم است چند نکته را در این مورد بازگو کنم. نخست این که سطح بین المللی فوتبال ایران در دایره فوتبال آسیاست و این گردونه در مقایسه با فوتبال اروپا و آمریکای جنوبی چه از نظر ساختاری و چه از نظر کیفیتی تفاوت فراوان دارد.
رضوی ادامه داد: نکته دوم این است که فوتبال آسیا از نظر شیوه و سطح کیفیت میتواند به سه گروه تقسیم شود. فوتبال برتر آسیای جنوب شرقی مثل ژاپن و کره و احتمالا چین در یک گروه و فوتبال کشورهای آسیای میانه مثل ایران، عراق و ازبکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس در گروهی دیگر و فوتبال استرالیا به عنوان تک تیم اضافه شده از قاره اقیانوسیه به آسیا سومین فوتبال آسیایی است. در فوتبال آسیای جنوب شرقی دو کشور ژاپن و کره اخیرا با سرمایه گذاری روی فوتبال پایه و فوتبالی نیمه حرفهای صعودی محسوس در فوتبال آسیا داشتهاند ولی همین فوتبال ژاپن و کره بخاطر نداشتن ارتباط مستمر با فوتبال فوق حرفهای اروپا و جهان، رشدی در حد فوتبال برتر آسیا یافته اند.
او اضافه کرد: شیوه فوتبال این بخش از آسیا هم بر بازیهای سرعتی و پاسهای کوتاه و نفوذ از کنارهها بنیان دارد. تیمهای آسیای میانه مثل ایران که از نظر قد و فیزیک متفاوت هستند با انتخاب شیوه مناسب بازی برابر تیمهای آسیای جنوب شرقی اغلب موفق بوده اند. در حوزه خلیج فارس حکومت شیخ ها هنوز هم بر این باورند که با دلارهای نفتی میتوانند خریدار اعتبار در سطح فوتبال خوب دنیا باشند و این خود حکایت "ترسم نرسی به کعبه ای اعرابی" است.
رضوی ادامه داد: استرالیا با فوتبالی مدعی در آسیا و با تکیه بر قدرت بدنی و الگوئی از فوتبال انگلیسی جنبهای دیگر از فوتبال آسیاست، اما از فوتبال ایران چه انتظاری میرود؟ اصولا فوتبال خوب چیست؟ تعداد بیشمار پاسهای ردوبدل شده یا حفظ توپ در زمانی طولانی؟ شاید هم حرکات انفرادی نمایشی فوتبال خوب را میسازند.
سرمربی سابق واشاش مجارستان در ادامه گفت: تیمهای بارسلونا یا بایرن مونیخ با آن ستارگان خود هر گاه در بن بست تاکتیکی در یک مسابقه قرار می گیرند، قادر به تعویض سریع سیستم های بازی خود هستند. آموزشهای فوق حرفهای، زندگی حرفهای، امکانات فوق مدرن و دهها نکته مثبت دیگر، شرایطی برای خوب بازی کردن و صنعتی بودن فوتبال ایجاد کرده است. در فوتبالی با امکانات محدود، بازیکنان ایرانی بسیار خوب بازی میکنند و توانستهاند در سطح آسیا این چنین پر قدرت در صدر قرار بگیرند.