ماهان شبکه ایرانیان

نماینده آمریکا در سازمان ملل:

آغاز فصلی تازه در روابط بین‌المللی علمی و فناوری

تهران- ایرنا- حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در چند کشور توانمند حوزه علم و فناوری در سال ۹۵ زمینه ساز گسترش توانمندی ایران در حوزه علم و فناوری و شرکت‌های فناور کشورمان در سایه تعامل با دیگر کشورها است.

آغاز فصلی تازه در روابط بین‌المللی علمی و فناوری
به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،
خردادماه 1395، با سفر معاون علمی و فناوری رییس جمهوری برای حضور در سومین نشست کمیسیون عالی همکاری های فناوری ایران و روسیه و کارگروه های ذیربط در راس هیأتی بلندپایه، مسیر همکاری‌های علمی و فناوری میان ایران و روسیه دنبال شد.
در این نشست که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و دیمیتری راگوزین معاون نخست وزیر فدراسیون روسیه برگزار شد درباره گسترش و تعمیق همکاری های فناوری دو کشور و پیگیری مصوبات نشست های پیشین این کمیسیون بحث و تبادل نظر شد و درباره مهم‌ترین موضوعات همکاری میان دو کشور بررسی و درباره آنها تصمیم گیری هایی صورت گرفت.
با شکل گرفتن کمیسیون عالی همکاری های فناوری ایران و روسیه، نزدیک به 40 پروژه در زمینه های مختلف از جمله نانو، بایو، تجهیزات پزشکی، درمان بیماری های صعب العلاج، علوم شناختی، همکاری های دانشگاهی و حوزه هایی از این دست برای آغاز همکاری های تازه، مطرح و برخی از آنها نهایی شده و محورهای جدید در حال مذاکره بررسی شد.

**بهره‌مندی از ظرفیت‌های فناورانه ایرانیان مقیم آمریکا
سال گذشته دکتر ستاری همراه با جمعی از اعضای کابینه دولت یازدهم و به سرپرستی رییس جمهوری کشورمان به ونزوئلا، کوبا و نیویورک سفر کرد و علاوه بر حضور در مجمع عمومی سالیانه سازمان ملل متحد، با حضور در جمع متخصصان و کارآفرینان ایرانی مقیم ایالات متحده آمریکا، برای آنان سخنرانی کرد.
ستاری در سفر به نیویورک با ایرانیان مقیم امریکا و جمعی از کارآفرینان ایرانی هم دیدار داشت و در این نشست‌ها، ضمن اشاره به دستاوردهای علمی و فناوری کشور و برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان در استفاده از ظرفیت ایرانیان غیر مقیم، به بررسی مشکلات متخصصین ایرانی غیر مقیم برای همکاری با مجموعه‌های دانش‌بنیان ایرانی پرداخت.

**گسترش روابط علمی و فناوری ایران و چین
سفر آبان ماه سال 95 هیأت عالی‌رتبه علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران به جمهوری خلق چین در پی سفر رئیس جمهوری خلق چین به ایران در بهمن‌ماه سال گذشته، صورت گرفت که طی آن، دو تفاهم‌نامه میان معاونت علمی و فناوری با وزارت علوم چین و آکادمی علوم این کشور امضا شد.
در این سفر، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری کشورمان و وان گنگ وزیر علوم چین در دومین روز حضور هیأت عالی‌رتبه علمی و فناوری کشورمان دیدار و پیرامون موضوعات گوناگون علمی و فناوری و همکاری های دوجانبه در این عرصه، گفت وگو کردند.
همچنین پیرو تفاهم‌نامه ایجاد پارک فناوری مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم جمهوری خلق چین که در سفر سال گذشته رییس جمهوری این کشور به ایران به امضا رسیده بود، دو طرف علاوه بر رایزنی درباره نحوه همکاری های علم و فناوری دو کشور، بر گسترش تبادل تجارب در این عرصه تاکید داشتند.
در سومین روز آن سفر که به دعوت رئیس آکادمی علوم چین صورت گرفت، بازدید از شهرک علمی، تحقیقاتی، صنعتی سوژو در دستور کار ستاری و هیئت همراه قرار داشت؛ البته خردادماه سال 94 نیز، مرکز نانو ایران - چین در شهرک علمی، تحقیقاتی، صنعتی سوژو با حضور معاون امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری کشورمان و مسوولان چینی افتتاح شده بود. همچنین در این مراسم تفاهم‌نامه همکاری میان ستاد فناوری نانو و مرکز نانوپولیس با هدف توسعه همکاری‌های مشترک در حوزه فناوری نانو بین دو کشور ایران و چین امضا شده بود.

**همکاری ایران و اتریش در زمینه‌های گوناگون علمی و فناوری
سه شنبه 10 اسفندماه 95 با سفر معاون علمی ‌و فناوری رییس‌جمهوری اسلامی ایران به اتریش، ستاری و میتر لهنر معاون صدراعظم و وزیر علوم، تحقیقات و اقتصاد اتریش ، 5 قرارداد و تفاهم نامه همکاری در حوزه های مختلف علمی و فناوری امضا کردند که دو قرارداد و تفاهم‌نامه آن در خصوص طراحی و تولید پلتفرم خودرو و همکاری‌های فناورانه در حوزه مدیریت و توسعه پارک های فناوری میان معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و اقتصاد اتریش بود.
دو کشور نقشه همکاری‌های پنج ساله خود را که سال 2016 شروع شد و تا 2021 ادامه خواهد داشت تدوین کردند، همکاری هایی که این سفر در راستای اجرای نقشه راه آن انجام شد. گفتنی است یکی از اجزای مهم همکاری دو کشور در قالب نقشه راه یاد شده، تشکیل 'کارگروه فناوری های کارا' بین دو کشور ایران و اتریش است. مسئولیت این کارگروه، به عنوان یکی از بسترهای تحقق تحقق قراردادها و تعاملات دو کشور، با معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری است.
در دومین روز سفر معاون علمی و فناوری به اتریش، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با جرج لیچ فرید وزیر حمل و نقل و نوآوری کشور اتریش دیدار کرد که در این نشست دو طرف بر گسترش همکاری‌های فناوری ونواوری وتحکیم روابط تاکید کردند.
در این نشست، ستاری در باره ضرورت همکاری‌های فناورانه میان دو کشور، توانمندی‌های کشورمان در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان و ایجاد بستر اقتصادی و فناوری لازم توسط شرکت های دانش بنیان دو کشور برای تعامل فناورانه و صادرات و بیان فرصت ها و تعاملات علمی و دانشگاهی صحبت کرد.
لیچ فرید وزیر حمل و نقل و نوآوری اتریش ضمن استقبال و حمایت از امضای قراردادها و تفاهم‌نامه های همکاری میان ایران و اتریش که روز قبل از آن صورت گرفته بود، تاکید کرد که اتریش در زمینه حمل و نقل و توسعه زیرساخت ها در این عرصه، با جمهوری اسلامی ایران همکاری خواهد کرد.
در روز دوم این سفر همچنین نشست مشترک شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی و اتریشی (بیزینس فوروم) با حضور شرکت‌های فناور دو کشور برپا شد که در این نشست ٣ سند همکاری بخش خصوصی میان دو کشور به امضا رسید.
علمی**1023**
تنظیم کننده:ابوالقاسم تیموری**انتشار: زهره محتشمی پور
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان